reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Cześć dziewczyny! U mnie pierwszy dzidziuś, staraliśmy sie prawie rok i w końcu dwie kreski - płakaliśmy ze szczęścia :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Ostatnia miesiączka zaczęła się 1 czerwca, więc jestem teraz w 6 tygodniu. Lekarz powiedział mi, żeby przyjść na pierwszą wizytę nie wcześniej niż w 9 tygodniu, ale chyba pójdę w 7 tygodniu, żeby sprawdzić czy serduszko bije.

reklama
Ja jak coś na listę wpisze się w poniedziałek jak coś się wyjaśni :) a tym czasem zapraszam na domowe drożdżówki z serem :D
IMAG0630.jpg

Dziewczyny nie wiem czy iść jutro na tą wizytę, to będzie pomiędzy 6 a 6+3. Wizyta prywatnie więc kosztuje £120. Czy poczekać ten tydzień bo w kolejny piątek 19ego mam usg w szpitalu i sama już nie wiem. W sumie każdy dzień czekania to trochę stres ale z drugiej strony może lepiej poczekać ten tydzień. Hmmm.
Ja idę właśnie też się wybieram prywatnie 18 lipiec gdy będzie 6+4 tyle ze u mnie ten koszt jest troszke mniejszy bo 70f za to iść w szpitalu doczekam się dopiero między 12 A 16 tygodniem nie prędzej.

Cześć dziewczyny.
Ostatna @ 4.06, test zrobilam w poniedziałek i od razu wyraźne dwie kreseczki. Wczoraj byłam u gin ale narazie powiedzial że dopiero za 2 tyg bedzie cos widać na USG.
Podczas badania wykrył polipa , niby mówi że jest wielkosci czeresni i sam sie wchłonie. Ale przeglądając Internet wszedzie czytam, ze moze byc on przyczyna poronień i trochę mnie to martwi.
To moja pierwsza ciąża wiec wszystko dopiero poznaję.

I co zdecydowałas? Czekasz?

Czekam :) moja lekarka powiedziała ze jak na 5t+3D jest idealnie bo jest pęcherzyk i ciałko wiec chyba się nie mam co martwić. 3 wizyty w jednym miesiącu to za dużo a 25.07 i Tak muszę ość bo wylatujemy na wczasy i oba chce sobie nas zobaczyć :)

reklama
Kurczę mam plamienie brazowe trochę znowu... :/ nie wiem czy się martwić tym czy jak. Ma któraś jeszcze?? Albo miała w poprzedniej ciąży, która się dobrze skończyła? Ja miałam w poprzedniej j skończyła się złe. Jutro napisze SMS do ginekolog

Do góry