reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ale mała czarna już miała wcześniej plamienia więc myślisz że jakby doszło do poronienia to te plamienia same od siebie tez znikły?
Myślę że u małej czarnej jest dobrze, beta jej dużo urosła a to bardzo dobry znak. Ale najwięcej powie usg, plamienia na początku ciąży mogą być całkiem normalne i nie świadczyć o niczym złym. Ja tylko mówię że niekoniecznie jak wszystko wygląda idealnie to tak jest chociaż pewnie w 90% tak jest.

reklama
Wiesz Ja pierwsza córkę urodziłam mając 20 lat planowana bardzo chciana wyczekana wtedy partner miał być już do końca życia niestety życie napisało inny scenariusz i dlatego też w tamtym czasie powiedziałam sobie że będę miała tylko ta jedna córeczke której zapewnia co tylko będę w stanie miała być jedynaczka, oczywiście długo nie pozostalam sama i nadszedł tak silny kolejny instynkt macierzyński że chociaż byłam zdania przeciesz ten facet teraz sie wydaje taki idealny i na zawsze a przyjdzie taki czas ze sie przekonam ze tak nie jest mimo tego zdecydowałam się na drugie i naprawdę nie żałuję A wkrótce po urodzeniu drugiego bobasa myślałam już o kolejnym i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i doczekam się synka w Marcu 2020
A miałam być młoda mama z jedynaczka ❤
To ile masz lat? Teraz będziesz młoda mama 3 dzieci :) nie można wszystkiego zaplanować, najważniejsze żeby życie nas zaskoczyło w pozytywny sposób.

Nie martw się tylko idź jutro lub w piątek na betę i zobacz co się z nią dzieje. Jak te plamienia? Mi się wydaje że do tego czasu poronienie by się rozkrecilo i normalnie byś krwawila.
Moje poronienie wyglądało tak że w 5 tygodni jakoś podczas gdy lezalam poczułam coś ciepłego pobieglam do toalety sprawdzić rzeczywiście była krew żywo czerwona lecz bardzo nie wiele jej w sumie sie podtarlam i na tym koniec mojego krwawienia. Od tamtej pory na samoistne poronienie musiałam poczekać 12 dni i się zaczęło, po za tym żadnychinnych objaw bety nie badala niestety. W kolejnej ciąży mniej więcej w tym samy czasie również podobna sytuacja tyle że przy okazji wizyty w toalecie zobaczyłam krew uwierz mi już byłam załamana nawet pewna że tym razem znowu to samo..... nawet w podobnym czasie, tylko ze te plamienia trwaly kilka dni byly juz wtedy bardziej brazowe. Pojechałam prywatnie do polskiego ginekologa (tu w Irlandi gdzie mieszkam.nic nie robią z ciąża do 12 tygodnia ) z ciaza bylo wszystko w porządku za k8lka dni nawet z9baczylam serduszko i urodzilam zdrowa coreczke. WIEM ZE KAZDA SYTUACJA JEST INNA ale opowiedzialam Ci troszkę o mojej.
Trzymam kciuki żeby wszytko było dobrze ❤

To ile masz lat? Teraz będziesz młoda mama 3 dzieci :) nie można wszystkiego zaplanować, najważniejsze żeby życie nas zaskoczyło w pozytywny sposób.
We wrześniu skończę 33 lata i nigdy bym nie pomyślała że będę miała 3 dzieci A kto wie może na tym nie koniec, będę bardzo szczęśliwa chyba z wiekiem się zmieniają poglądy na wszystko

Dziewczyny nie bylo mnie pol dnia a tu 10 stron nowych wiadomosci.

Dziewczyny, ktore dzisiaj mialy pozytywne spotkanie z maluchem na usg - wielkie gratulacje!!

Mała czarna. - sprawdz bete w piatek, wtedy mozna cokolwiek powiedziec... jak mialam stwierdzone poronienie zagrazajace to beta spadala z dnia na dzien o ponad 1000... jesli wzrasta to jest nadzieja :)

We wrześniu skończę 33 lata i nigdy bym nie pomyślała że będę miała 3 dzieci A kto wie może na tym nie koniec, będę bardzo szczęśliwa chyba z wiekiem się zmieniają poglądy na wszystko
A ile mialas jak urodzilas pierwsze?? :) marze l trojeczce ale przy mojej 30.. to chyba juz malo realne:(

Nie przekreślaj jeszcze, nie masz wyników, d
Miło, że nie tylko Ja na tym forum na obczyźnie obecnie mieszkam w Irlandi Północnej i widzę że podobne podejście u Ciebie mają z badaniami. U mnie wygląda to tak że pierwsza wizyta u gp taki rodzinny lekarz on wysyła wiadomość do kliniki ginekologicznej A od nich dostaje już wtedy list z terminem wizyty A pierwsza wizyta przypada dopiero między 12 a 16 tygodniem nie wcześniej do 12 tygodnia nie ratują ciąż nie robią praktycznie nic..... wiem cos o tym bo mam za soba poronienie w 7t4d zrobili wyedy tylko badanie krwi czy faktycznie jestem.w ciąży nic więcej zmuszona byłam chodzić prywatnie.
Cześć I gratulacje ;) tak jakimś cudem jutro idę do położnej, normalnie położne przyjmują od 12 tygodnia i wtedy zakładają kartę ciąży a usg w 17 lub 18tyg, zobaczymy co mi powie jak mi nie da skierowania na usg idę prywatnie w przyszłą sobotę ;) bo nie wytrzymam nie iść, w przyszłą sobotę to już będzie końcówka 7 tygodnia

Skromnie się przywitam wczoraj i dzisiaj testowałam DSC_1558.JPG i ujrzalam upragnione dwie kreski miałam być tegoroczna wrześniowa mama ale się nie udało mam nadzieję że tym razem się uda pozdrawiam przyszłe mamusie

reklama
Do góry