reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Belusia mam nadzieje, ze sie u Ciebie poukłada, będę kciuki trzymała:)

Ja już po dwóch spacerach.

Z tymi czapkami to tez roznie jest, a już w Angli to dzieci raczej kompletnie sie nie przegrzewa.

Jak zaobserwować kolkę u takiego malucha? Moja dziennie tak stęka, ale nie płacze przy tym tylko wydaje dźwięki. Nie wiem czy to coś z brzuszkiem czy tak normalnie dzieci sobie postekuja.

reklama
W Anglii macie jakiś Sunday market czy coś w tym stylu? Moi tam tak obkupili mała ze szok foteliki Maty karuzele i inne dziwne rzeczy za kilka funtów.
Ja tu w AT mam strasznie drogie rzeczy dla takich maluchów albo nie umiem szukać.

Mam nadzieje ze tez ze się puklada
Czas pokaże...

My dzisiaj na razie na tarasie śpimy bo ja mam strasznie dużo prania a mała spokojniejsza na świeżym powietrzu

Sent from my D2303 using Forum BabyBoom mobile app

W Anglii macie jakiś Sunday market czy coś w tym stylu? Moi tam tak obkupili mała ze szok foteliki Maty karuzele i inne dziwne rzeczy za kilka funtów.
Ja tu w AT mam strasznie drogie rzeczy dla takich maluchów albo nie umiem szukać.

Mam nadzieje ze tez ze się puklada
Czas pokaże...

My dzisiaj na razie na tarasie śpimy bo ja mam strasznie dużo prania a mała spokojniejsza na świeżym powietrzu

Jest coś takiego rzeczywiscie to jak taka hala targowa w Polsce. Ale ja nie zauwazylam żeby tam były jakieś fajne rzeczy [emoji13] raczej wszystko chińskie podróbki itp.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój dziś można powiedzieć ze grzeczny jak aniołek, nie licząc cyrków przy ubieraniu czapki. Juz jesteśmy na dworze a ten jak zaczął główka ruszać to i czapka zaczęła sie przesuwać i raz oczko zakryte raz uszko odkryte. Obeszła chyba wszystkie sklepu tu i jak nie za małe na jego główkę to po wywinięcie i obróceniu główki uszy odkryte. Jutro idę w poszukiwaniu na wiązanie bo mam dwie ale jedna juz za ciepła jest a druga to za cieniutka. Może coś znajdę tu na targu. Póki co mój mały od momentu jak daje mu lejfaks i mleko na kolki to jest ok. A kolki miał bo mój pokarm mu nie wystarczał i był ciagle głodny. Mógł być cały dzień na cycku a był dalej głodny to jak dałam mu butelkę to potem rewolucje bo jak sie karmi swoim mlekiem i modyfikowanym to potem są kolki. A z piersi musiałam zrezygnować bo brałam antybiotyk kilka dni a przy tym nie mogłam go karmić to potem jak chciałam wrócić do karmienia piersią to juz małemu moja pierś sie nie podoba bo za wolno mleko leci i nie da sie główki obrócić razem z piersią...ale mały fajnie przybiera. Tylko szkoda ze ostatni raz wazony był miesiąc temu. Jutro planuje przejść sie do położnych aby go zwazyly. I spokojnie juz 60cm będzie miał. Jak tak rosnąć będzie to mi z gondoli dosyć szybko wyrośnie. Dobrze ze ładnie sypia w swoim łóżeczku. Tylko gdyby czasem dał mamusi odpocząć to byłoby super ale nie narzekam. Ciagle mu sie buźka śmieje...a ten uśmiech wart jest wszystkiego
A korzystalas z takich grup dla karmienia ? Masz kilka w kazdym miescie. Ja na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego ale poszłam kilka razy i bardzo mi się spodobało.

Przede wszystkim dlatego że mogłam na własne oczy zobaczyć że karmienie to nie tylko wyżywienie malca ale też zabawa.
Ze to dziecko można odrywac podnosic obracać dostawiam przytulać itp. [emoji6]

I do tego masz babeczki które znają się na kp.

Wiec by ci pomogły jak byś bardzo chciała jeszcze karmić. (Na pewno kontrolowaly to zeby malec glodny nie byl i rozwijal sie prawidlowo) Do tego może poznasz jakąś mamę z bibikiem będziesz miała towarzystwo na spacery.

I dziwne że ci dały antybiotyk dla takich co karmią.. ja mam osobiście wrażenie że każdy właśnie mnie tu chwali i jest w szoku że karmie nadal i jakby dopinguje to.
Nawet mi powiedzialy że po szczepieniu które mamy 5maja mały może mniej jeść troszke i że to jest normalne i że mogę wtedy laktatora więcej używać żeby czasem coś nie zaniklo, bo on wróci do tej ilości po dniu czy trzech.

A korzystalas z takich grup dla karmienia ? Masz kilka w kazdym miescie. Ja na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego ale poszłam kilka razy i bardzo mi się spodobało.

Przede wszystkim dlatego że mogłam na własne oczy zobaczyć że karmienie to nie tylko wyżywienie malca ale też zabawa.
Ze to dziecko można odrywac podnosic obracać dostawiam przytulać itp. [emoji6]

I do tego masz babeczki które znają się na kp.

Wiec by ci pomogły jak byś bardzo chciała jeszcze karmić. (Na pewno kontrolowaly to zeby malec glodny nie byl i rozwijal sie prawidlowo) Do tego może poznasz jakąś mamę z bibikiem będziesz miała towarzystwo na spacery.

I dziwne że ci dały antybiotyk dla takich co karmią.. ja mam osobiście wrażenie że każdy właśnie mnie tu chwali i jest w szoku że karmie nadal i jakby dopinguje to.
Nawet mi powiedzialy że po szczepieniu które mamy 5maja mały może mniej jeść troszke i że to jest normalne i że mogę wtedy laktatora więcej używać żeby czasem coś nie zaniklo, bo on wróci do tej ilości po dniu czy trzech.

Tutaj tez nie ma takiego cisnienia na kp jak w Polsce i na pewno nikt nikogo nie krytykuje ani nie wpedza w wyrzuty sumienia za butle. Tez zostalam pochwalona za brak dokarmiania, wow, emejzing i gud job :D mlody kilogram ciezszy po miesiacu :)

Belusia życzę Ci, aby wszystko się poukladalo :*

Obudziłam Antośke, bo chmurzy się coraz bardziej, zje, powiesze pranie niech wiatr je obleci choć trochę i lecimy na jakiś spacer.
Starszakowi zaczęła się już alergia, w weekend tak kaslal, że musiałam go inhalowac Nebbudem a do jednej sesji wkropilam Berodualu żeby przerwać duszność. Wczoraj w aptece już wykupilam mu inhalator, będę musiała dawać mu go do przedszkola, jak pójdą na ogród a ktoś trawę będzie kosil, żeby pani mogła w razie czego podać.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze tam w Scotlandzie to ten Sunday jest zajefajny teraz jeszcze zrobili tylko Kinder raz w miesiącu wiec w ogóle podobno zawrót głowy.
Tutaj też jest takie coś Flohmarkt ale nie byłam nie wiem jak to tu wygląda...
Jakoś musze jechać ale to też trzeba dobrze trafić, w Scotlandzie tez czasem kicha się trafia.

Ja ogólnie mojej czapki nie zakładam wkurza się i w ogóle, opatylam ja pieluchami jak tak wieje.

Ja tu u mnie w mieście nie znalazłam nic takiego ale prawda w argosie widziałam fajne zabawki huśtawki bujaki matu do leżenia dla małego. Planuje mu kupić tylko niech mi benefis na małego przyjdzie to mu kupię pare fajnych rzeczy. Próbuje go nauczyć żeby tez w lewo patrzył i leżał na lewej stronie główki bo tylko sie obraca w prawo i na prawej tak samo jak spi to na prawej. Ja coś w ostatnim czasie jestem nerwowa i to bardzo przez ta współlokatorkę dlatego małemu sie to tez udziela i to nawet jak butelka karmie a jakbym piersią to on by sie jeszcze bardziej sie stresował przy butli to nie raz tak główka obraca i taki nerwowy ze szok...śpiewam mu kołysanki puszczam spokojne melodie itp aby troszkę był spokojniejszy...nawet mi sie udaje to

U nas dzisiaj akcja brzuszek. Nie odbiła po jedzeniu i efekt tego był taki, że wyła okrutnie. Pomógł Espumisan i podgrzewanie brzuszka suszarka, ale i tak jakas taka lekko marudna była. Może też pogoda miała wpływ bo deszcz, burza, wszystko na raz.

reklama
U nas dzisiaj akcja brzuszek. Nie odbiła po jedzeniu i efekt tego był taki, że wyła okrutnie. Pomógł Espumisan i podgrzewanie brzuszka suszarka, ale i tak jakas taka lekko marudna była. Może też pogoda miała wpływ bo deszcz, burza, wszystko na raz.

Ja daje 2x infacol przed snem i w nocy tez x2 i jak zaczyna się męczyć też x2 i jest ostatnie dwa dni trochę lepiej. Espumisan z mamuśka doleci 2maja może lepiej będzie na niego działać.

Do góry