reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja daje 2x infacol przed snem i w nocy tez x2 i jak zaczyna się męczyć też x2 i jest ostatnie dwa dni trochę lepiej. Espumisan z mamuśka doleci 2maja może lepiej będzie na niego działać.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas pomógł dość szybko. Nie daje cały czas, bo w sumie ja rzadko boli brzuch... Oby tak zostało, bo kolki już przeżyłam i to nic miłego patrzeć jak dziecko płacze a ty nie umiesz pomoc :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
IMG_5202.JPG
Udalo mi sie! Zamotalam sie, chyba wszystko tak jak byc powinno. W koncu wsadzilam mlodego.. 5 minut pozniej zaczal plakac :D

Ech!

Załączniki

• IMG_5202.JPG
    IMG_5202.JPG
    961,8 KB · Wyświetleń: 540
Ostatnia edycja:
U mnie od wczoraj gorzej. Juz nie płacze tylko drze się i nie wiem o co mu chodzi. Ciągle przy cycy. Nawet nie mam kiedy zjeść. A sutki takie poranione, że zaraz odpadna. W dzien nie śpi w ogóle. Chyba ze 15 min przy jedzeniu a później znów to samo.

Wczoraj skończył 4 tygodnie. Musze iść go zważyć bk od kiedy jest na samej piersi nie był wazony. Może mu nie wystarcza i dlatego płacze. No ale miałam sytuacje ze nie otwieral buzi do jedzenia a dalej płakał wiec nie wiem sama.

Ostatnia edycja:
My też miałyśmy taki okres ze całe dnie płakała i tylko ręce.
Ogólnie jest strasznie marudnym dzieckiem, ja nie rozumiałam jak można nie mieć czasu posprzątać w domu przy takim małym dziecku bo starsze jakby ich nie było jak najedzone i suche to szczęśliwe a ta...
No jeść czasem nie ma kiedy
Teraz jakby od wczoraj trochę lepiej
Jednak ostatni tydzień jakiś horror
W pon od 5 do 22 dawała w kość

Sent from my D2303 using Forum BabyBoom mobile app

A nas dziś z mężem obudził dzwonek do drzwi otwieram a tu helth visiting service...a ja se mysli japie...jak moglam Nie sprawdzic w malego dokumentach...ale nic zaprosiłam ja grzecznie do nas najpierw nie mogła sie na małego napatrzeć tak rośnie i sie śmieje...No i zważyła go...ostatni raz był wazony 23.03 i ważył 3,810 dziś mamy 26.04 No i wazy 5,210 a mierzy 60 cm... powiedziała ze lepiej nie mieszać karmienia piersią z mlekiem modyfikowanym bo mogą sie znowu problemy brzuszkiem zacząć...No i pytamy sie czy jak mały głodny co godzinę to mamy dawać mu tyle ile chce czy tak jak doktor powiedział co 3 godz po 70ml...tylko ze mały ciagle głodny. Potrafi sie co dwie godz obudzić i 100ml zjeść...ae przestał ulewac zje i pójdzie spać w nocy...to powiedziała mu ze póki co jego waga jest dobra chyba żeby za dużo ważył to wtedy ograniczyć ale póki co to dawać mu kiedy tylko chce butelkę i ile chce...przy tym chwaliła jak pięknie i szybko sie rozwija od paru tyg juz próbuje coś swojego powiedzieć śmieje sie i główkę podnosi i ćwiczy...

reklama
My właśnie dziś wróciliśmy od pediatry.
Szczepienie mierzenie warzenie wszystko juz za nami...
Ogólnie mamy kilogram do przodu nie za dużo ale i nie za mało i 5cm w górę bok hehe wzdłuż [emoji14]
Bioderka okey i ogólnie spoko..
Tylko jak ja badała jej jej mnie serce stanęło.
Najpierw ją pociągnęła za ręce do siadu i tak ta moja siedziała a później z tego siadu za ręce i powoli do góry aż tak wisiała za te ręce w powietrzu jezu ja nie wiem może zacofana jestem ale pierwszy raz miałam z tym styczność.

Powiedzcie mi jak teraz wyglądają szczepienia w pl?
Ja to jak moje małe większe szczepilam to igła leciała a teraz wszystko tu mała będzie miała doustnie.

Sent from my D2303 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry