reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja tez dziś u pediatry byłam i to przez przypadek. Poszłam zanieść papiery małego a ono do mnie ze czemu nie przyszłam na jakąś kontrolę a ja nic nie wiedziałam. Nie powiedzieli mi a to było po złości bo inna połozna wybrałam. Mały przytyl przez tydzień tylko 150g. No ale teraz na samej cycy wiec nie jest źle. Ważne ze nie spadł. Pediatra mi powiedziala ze jescze moze z dwa tyg mnie pomęczy mały plakaniem. Ale ciekawe. Pewnie jedno się skończy a drugie zacznie.
No.mojego będą kuc ale chyba wezmę ta 6 w 1 bo nie chce żeby mały dużo cierpiał.

reklama
To tu nie kuja jej ja dzisiaj byłam mega zadowolona z tego powodu ;)
Mała się rozplakala na usg a później już w foteliku dostała ta szczepionkę i spokój. Cały dzień mi przespala i teraz nie chce juz....

Sent from my D2303 using Forum BabyBoom mobile app

Za to tu kłują. Mały za niedługo ma pierwsze szczepienie. Będę dzwonić do przychodni aby go zarejestrować...w końcu dziś kończy 7 tygodni. Od paru dni coś nie sypia mi w ciągu dnia za to idzie spać ok 19 i robi pobudkę o 3 w nocy, dziś tak samo obudził sie ale nie miał zamiaru bo zmianie pampersa i nakarmienia iść dalej spać

Tutaj też kuja refundowane: 5in1 i jakaś druga szczepionka osobno ale w bioderka.

Tez można kupić 6w1 ale wychodzi za nią jakieś 100£ czyli 500zl więc sporo a tylko jedno klucie mniej.

Fajna sprawa z doustnymi nie słyszałam nawet o takiej opcji wyboru.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie, u nas szczepionka w zastrzyku.
Moja to taka poważna dama, na uśmiech to sobie trzeba zasłużyć. Najwięcej uśmiechów ma zarezerwowane dla brata [emoji6] coraz więcej takich śmiesznych dźwięków wydaje, jak zaczepia to takie "aaah" śmieszne robi. Próbowała już też coś w stylu "aguuu, agiii" itp.
Czasami zastanawiam się czy te uśmiechy od niej są świadome, często wydaje mi się, że tak... Ale hmmm sama nie wiem ;)

Ania, jak Cię czytam to zastanawiam się, czy pomiędzy naszymi państwami jest aż taka różnica, czy Ty coś nie tak zrozumialas. 90 ml to moja w 1 miesiącu wciagala jak jej odciagalam moje mleko, na mniej to nawet patrzeć nie chciała. A ty po 70 ml dajesz, to ja się nie dziwię, że Twoje dziecko jest cały czas głodne. Moja je aktualnie po 110- 120ml co 3h,to sobie porównaj....

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze ja nawet nie wiem jakie to będzie miał te szczepienie jak skończy 8 tyg. Napewno będę mu podawać witaminę D bo coś ostatnio jak sie budzi rano ma cała główkę i plecy spocone ze aż mokre a to podobno z niedoboru wit D jest a tu oczywiście doktor powiedział ze to normalne itp. Żadnych witamin nie dają nie sprawdzają bioderek ani ciemieniaczka...

Dokładnie, u nas szczepionka w zastrzyku.
Moja to taka poważna dama, na uśmiech to sobie trzeba zasłużyć. Najwięcej uśmiechów ma zarezerwowane dla brata [emoji6] coraz więcej takich śmiesznych dźwięków wydaje, jak zaczepia to takie "aaah" śmieszne robi. Próbowała już też coś w stylu "aguuu, agiii" itp.
Czasami zastanawiam się czy te uśmiechy od niej są świadome, często wydaje mi się, że tak... Ale hmmm sama nie wiem ;)

Ania, jak Cię czytam to zastanawiam się, czy pomiędzy naszymi państwami jest aż taka różnica, czy Ty coś nie tak zrozumialas. 90 ml to moja w 1 miesiącu wciagala jak jej odciagalam moje mleko, na mniej to nawet patrzeć nie chciała. A ty po 70 ml dajesz, to ja się nie dziwię, że Twoje dziecko jest cały czas głodne. Moja je aktualnie po 110- 120ml co 3h,to sobie porównaj....

Ja nie daje po 70ml mówiłam ze lekarz powiedział żeby dawać nie więcej niż 70ml moj maly zjada 120 ml i Nie zawsze cos zostawia ale tak to za kazdym razem 120ml zdaza sie ale to sporadycznie ze zje 150ml. A tak to min co 2 h je. Czasem w nocy zdazy sie ze co 3 a tez musze go budzić i wtedy zjada na spiku

Ostatnia edycja:
Ja nie daje po 70ml mówiłam ze lekarz powiedział żeby dawać nie więcej niż 70ml moj maly zjada 120 ml i Nie zawsze cos zostawia ale tak to za kazdym razem 120ml zdaza sie ale to sporadycznie ze zje 150ml. A tak to min co 2 h je. Czasem w nocy zdazy sie ze co 3 a tez musze go budzić i wtedy zjada na spiku
To dobrze ;) moja też czasem coś zostawi ale z reguły zjada dobową ilość która jest zalecana na opakowaniu.

reklama
To dobrze ;) moja też czasem coś zostawi ale z reguły zjada dobową ilość która jest zalecana na opakowaniu.

To tak jak mój... mam mleko specjalne na kolki a póki co to po kółkach ani śladu...na szczęście... bo nie mogłam patrzeć jak sie meczy... teraz mamy jedynie problem aby w ciągu dnia spał...

Do góry