reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja te dzis chyba nie rodzę ;) ale pewności nigdy miec nie można ;)

U mnie ręce i stopy tez parowy ! W poprzedniej ciąży tego nie miałam ale widac każda inna. U mnie jutro na liczniku 38+0 wiec chciałabym sie rozpakować w ciagu tyg. W piątek mam ktg i badanie czy rozwarcie cos drgnęło mam nadzieje ze jak dr cos tam pomaca to jakos pójdzie.

reklama
Mam szyjke zgładzona, rozwarcie na 2 cm.. Stosuje wszytkich dostepnych wspomagaczy typu olej z wiesiołka, herbata z liści malin, kąpiel, spacery, skakanie na piłce, masaż sutków, męża codziennie oczywiście wszystko za pozwoleniem lekarza i nic.. Malutka sama zadecyduje kiedy wyjść..

oar8xzkrhgscy4jp.png

Ewciiik nie bardzo.chce miec to z glowy a uczelnie mam 110km od domu. P bierze wolne na ten dzien i jedzie ze mna. Zabiore swoja torbe do auta jak cos. Najwyzej podjedziemy do Ujastka w krk i tam urodze[emoji12] szpital w ktorym chce rodzic u sb to filia jego wiec spox,ale jakby i tak sie zaczelo to raczej bd jechac w storne domu bo to 1,5h drogi to raczej zdarze. W polowie drogi tez jest szpital w ktorym kol rodzila jakby cos[emoji23] ale na pewno zdarze dojechac jakbym jakims cudem ze stresu zaczela.
Ja sie mialam bronic we wrzesniu ale ginekolog kategorycznie zabronil a ze teraz moge juz spokojnie rodzic to dzialamy[emoji3]

W czwartek mam 38+0

f2w3d5qp85p79npu.png

Agnieszkaala, ja w środku wiedzialam, że to poród, ale głowa racjonalizowała i mówiła, że to niemożliwe, bo przecież raptem dzień wcześniej lekarka mówiła, że się nie zanosi. A czemu nie chcesz rozwarcia? W sumie to chyba im krócej na porodówce, tym lepiej. Ja w sumie się cieszę, że tak późno dotarłam. W domu inaczej czas leci.

Ciekawe, czemu ja te dzieci tak wcześnie rodzę. W obu ciążach termin z usg pokrywał mi się idealnie z terminem z OM, czyli jakbym miała książkowe cykle, a mimo wszystko jeden syn urodzony w 37+6, drugi w nocy 37+4/5. Oba porody zaczęły się same. I zastanawiam się, czy te dzieciaki po prostu gotowe były, czy coś z moim organizmem nie tak.

Mama z jednej strony ja tez bym chciała już mieć za sobą żeby pózniej dzieciaczkiem sie zająć, a z drugiej ten stres:errr:

Anik to Ty prawie nic nie przytyłaś szczesciaro!:-) :)

Ja też 4kg, z czego dziecko ważyło ponad 3600. Ale to nie kwestia szczęścia, tylko wielu miesięcy wyrzeczeń ze względu na cukrzycę ciążową, więc j ie maidziesz czego zazdrościć hehe

reklama
Do góry