reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Witam się z rana. Która dzisiaj rodzi? MamaMarlena może Ty?
Jolka i jak dzisiaj? Ja wystrzegam się szpitali w weekend bo wtedy nic nie robia bo jeden lekarz na kilka oddziałów i robią coś jak muszą. Ta dziewczyna wkoncu urodziła? Mi się wydaje, że mam duży próg bólu ale itak wolę cc niż poród sn.

Ja wczoraj wykorzystałam ostatni weekend przed porodem i wybrałam się do fryzjera. Farbowanie i strzyżenie. 2 godz tylko dla siebie- raj!
Ale mi nogi puchnal od kilku dni. Wieczorem takie banie ze szok. Wy też tak macie?

reklama
Hej:) ja tez sie z rana witam:)
Ja z rodzeniem dzisiaj odpadam;)
Co do puchniecia to mam to samo:/ nogi i ręce puchną jak dłużej pochodzę i jeszcze rano cierpna mi całe dłonie :/

Witam wszystkich:)

Agnieszkaala ja zaczęłam puchnąć jakoś od środy.. Niby przed porodem zaczyna się puchnąć ale u mnie się nie zapowiada na poród.. Od 3 dni mam wieczorem skurcze co 15-20 min i po przytulankach też ale ustają po 3 godzinach..
Termin z OM minął a z USG miałam dwa na 11 i 13.. Także nadzieja w jutrzejszym dniu:) Jutro mam wizytę i się okaże co dalej..

Miłej niedzieli ;)

oar8xzkrhgscy4jp.png

Ooo, fryzjer <3 Ja nie zdążyłam. Ale mój poród był trochę z zaskoczenia. W 37+3 tc byłam na wizycie, dziecko na usg wyszło duże, szyjka niby dojrzała ale długa i zamknięta, ogólnie nie zanosiło się na rychły poród, nawet się martwiłam, że jeszcze sobie maluch posiedzi, urośnie i może będzie trzeba cc bo będzie za duży, a ja bym cc bardzo nie chciała. No i następnego dnia pod wieczór już mnie skurcze zaczęły łapać, ale przekonana byłam, że to muszą być przepowiadające. Mąż za granicą, ja sama z dzieckiem i psem. Więc ja rodząc, ale nie mając świadomości, że to już to, poszłam z psem i dzieckiem na spacer, zrobiłam kolację, wykąpałam i uśpiłam dziecko, ogarnęłam mieszkanie, skończyłam projekt do pracy. Przed północą uznałam, że jednak.straszny mięczak jestem, muszę się wsppmóc nospą i ciepłym prysznicem. Jak to nie pomogło, dotarło wreszcie do mnie, że to już i natychmiast. Wcześniej miałam w głowie znak zapytania,.czy to to, ale myślałam, że to niemożliwe. Telefon po teściów, szybkie ogarnięcie torby, rzeczy starszaka żeby teściowa nic nie szukała i po 1 w nocy teść już gnał ze mną na pokładzie do szpitala, na IP już miałam 6cm rozwarcia :D

ja nie zamierzam dzis rodzic ;)
puchnac nie puchne ale wieczorami Mała sie tak wierci i napiera na szyjke ze oszalec idzie :/
jakie plany na niedziele? ja zalegam w lozku i nadrabiam nagrane seriale i filmy bo to ostatnia noc u tesciowej :) o 18 bede juz u siebie <3 z pizzą w ręku i meczem w tv wtulona w meza i z placzacym sie psem miedzy nogami :)

Moja tez czasami daje czadu:) zobaczymy co to bedzie jak już sie urodzi. Aga my już niedługo :)

Super ze już na swoim :)

Ja już 10 liczę bo nie liczę dzisiejszego i tego 23 bo ja na 7:30 muszę sie stawić. Boje sie trochę jak to bedzie. U Ciebie jak samopoczucie?

Ja już 10 liczę bo nie liczę dzisiejszego i tego 23 bo ja na 7:30 muszę sie stawić. Boje sie trochę jak to bedzie. U Ciebie jak samopoczucie?
ja to sie boje ze zaczne wczesniej rodzic.. samego pobytu w szpitalu nie boje sie.. bardziej czy dam sobie rade jak juz do domu wroce..

reklama
Ja nie moge jeszcze rodzic[emoji3] w ogole to wczesniej myslalam ze od 16.03 moge ale w sumie jutro sie dowiem od kiedy[emoji1]
Z reszta narazie brzuch mega wysoko i sie nie zapowiada a P ma zakaz dotykania mnie wiec zadnej pomocy [emoji1]

f2w3d5qp85p79npu.png

Do góry