reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

A ja byłam na zakupach.. I zaopatrzylam się w te wielkie podpaski hah (lepiej późno niż wcale). [emoji111] i wymienili mi mała paczkę pampersow z micro na 1. Wiec nie straciłam. [emoji108][emoji4] nie wiem czy nie mam za dużo już tych pampersow [emoji23] ale jak czytałam podobno maluszek zużywa dużo.

Kupiłam sudokrem na odparzenia - drogie cholerstwo hmm.. (mam jeszcze bepanthen bo niektórzy maja opinie że sudokrem wysusza pupcie.) Sama nie wiem u mnie siostra stosowała sudokrem i jakaś później inna mało znana markę bo też działała a droga nie byla.. zobaczymy. Wy jakieś macie sprawdzone kremy żeby jakość szła z ceną?

Rozmawiałam z mama na temat kąpieli niemowlaka i ona w szoku bo mówi że jej zawsze mówili że niemowlaka kapie się codziennie. A tu raz na kilka dni a ta pierwsza kąpiel to już w ogóle późno iii... w tym filmiku co Jola wrzuciła też ta babeczka się wypowiedziała że po tygodniu pierwsza kąpiel... czuje się zagubiona jak słucham czytam różnych opini nie wiem kogo słuchać [emoji57][emoji26].. Jak u was bylo albo jak planujecie żeby było?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
sudocrem to chyba tylko przy awariach? odparzeniach itp.
ja planuje linomag kupic do codziennej pielegnacji

reklama
Babymamusia przede wszystkim słuchaj własnej głowy :) na spokojnie. Nam na szkole rodzenia tłumaczono, ze rzeczywiście nie kapią w szpitalu żeby tego ochronnego płaszczyka nie zmywać. I dopiero w domku kapiemy. Możesz kapać 2-3 razy w tygodniu, a można zrobić z tego codzienny rytuał. Sudocream to bardzo mocny specyfik wiec tak w razie W. Ja rownież mam Linomag, ale tez jakby coś sie działo. Nie wiem czy jest on dostępny w UK. Sprawdzę:)
Nasze mamy niestety maja trochę przeterminowane sposoby wiec nie zawsze maja racje w tym co mówią :)

Witaj Iskierko. Jeżeli się obawiasz, że dziecko może być za duże na Twoje biodra to może powiedz o swoich obawach lekarzowi. Może zaleci cc?

Babymamusia ja mam bepanthen docelowo na brodawki ale w razie potrzeby użyję do pupy dziecka. Na początek mam w planach niczym nie smarować chyba że wystąpi jakiś problem. Sudokrem jest silnym kremem. Ja bym nie stosowala to profilaktycznie tylko przy odparzeniach. U Nas po porodzie tylko wybierają dziecko. Kąpią po 2 dniach. W domu kąpałam co do 2 dni. W lecie codziennie. Na początek w samej wodzie. Ewentualnie można dodać kilka kropel olejku ze słodkich migdałów ale też nie koniecznie. Sama woda wystarczy. Ja mam 1 mała paczkę 0 i 2 paczki 1. Jedna mała i jedna duża. A potem na bierzaco będę kupować. Kupiłam też 3 rodzaje chusteczek nawilzajacych na próbę.

Dziewczyny! Szukam chcących urodzić przez cesarskie cięcie w marcu/kwietniu, w programie dużej stacji telewizyjnej. Gwarancją jest poród w luksusowej prywatnej klinice w Warszawie, pełna opieka przed i porodowa oraz pamiątka z porodu w formie programu. Zainteresowane proszę o kontakt.
m.serafin@tvn.pl

wróciłam od lekarza...omg wyszłam z domu o 10:30, a wyszłam stamtąd o 13 :/ później, poczta, zakupy i tym sposobem dopiero wróciłam do domu, byłam pieszo, nogi mi do d wchodzą ;) ale na moją szyjkę to nie działa, zamknięta :( Dr kazał męża używać i rodzić...
Ktg wyszło wzorowo.

Pytanie do dziewczyn, które urodziły: pomagałyście sobie waszymi mężami czy akcja sama doszła do skutku :p?

Ewciik spoko ja pewnie bede po tobie[emoji12] na szarym koncu[emoji12]

Hej Iskierka:)
U nnie gin nir powiedzial na ile typuje ze dziecię sie urodzi wagowo...musze go zapytac na następnej wizycie ze myślę ze jakie duze bedzid no bo to juz bedzie 36+5 to moglby cos rzucic[emoji3]cc strasznie nie chce ale jaie bd wyjsca no to nc czlowek nuli zrobi.

Anik dobrze ze dzisiaj wizyta.ciekawe co powie. ..

U mmie w szpitalu kapia we wtorki i piatki wiec mozna sie nie zalapac albo nir zgodzic.ja nie wiem jak zdecydujemy jeszcze.

A iskierka wiesz czy w brzuszku chlopczyk czy dziewczynka?

Ja ma 17ide na usg nerek.ciekawe czy cos wyjdzie...wazne zeby spr i zeby gin dal mu juz spokoj i nie gadal ze mialam isc[emoji12]zaskocze go bo pieczatke od internisty zalatwilam i usg nerek dzisiaj[emoji3]juz wszystko zrobione co mialam zrobic...chyba[emoji4]

Ja mezem sobie mam zamiar pomagac.teraz mam jakies obawy bo chce wytrwac do 38+0 ale jak marazie po ostatim nic sie chy a nie dzieje wiec nie jest zle,ale chyba nie zaryzykuje do mastepnej wizyty bo jakos mniej mile to jest jak mam obawy ze mogloby sie przez to zaczac[emoji12] niby szyjka wiecznie twarda dluga i zamknieta ale kto wie co tam sie dzieje[emoji12]

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
Do góry