reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja juz termin za dwa dni, a dziś rano było ok ale teraz znowu jest gorzej, położyłam sie i znowu problem z ruszeniem sie krzyż tak boli ze szok...a brzuch tez trochę,ale zero skurczy,czasem mam takie uczucie jakby ktoś od połowy brzucha w dół przypalał mi skore do tego od trzech dni bieganie do toalety i aż normalnie teraz siedzieć nie umie...biodra dalej bola ale juz nie tak jak wczoraj...
Tak bardzo juz chciałabym aby to sie zaczęły i aby mój skarb był z nami...

reklama
Witajcie mamuśki. Jestem tu nowa. Szkoda, że wcześniej nie znalazłam tego forum. Termin oczywiście na marzec, a dokładnie z usg na 28. Więc jeszcze troszeczkę. Trochę mnie straszą cc bo mały w 35 Tc ważył już 3100, a ja wąska w biodrach. Co myślicie? Jak jest u was?

Hej Iskierka:) powiedz coś o sobie.
Z waga to spokojnie przeczytaj kilka stron wcześniej bo dziewczyny właśnie o nią sie martwiły :)
U mnie raczej mała dziewczynka sie zapowiada.

A ja odebrałam swoje wyniki z badań wątrobowych i poszły znowu w górę... Wieczorem mam wizytę, zobacze co mi lekarz powie... ale aż się boję

Strony przeczytałam wszystkie od początku :happy:. Mam 28 lat to moja pierwsza ciąża. Jestem z małej miejscowości z warmi. Boję się gdyż moja mama miała przez wagę bardzo poważne komplikacje, dziecko ważyło około 3600. Najgorzej, że w pobliżu nie ma dobrego szpitala. A jak jest to tylko mamusie, które mają problemy w ciąży przyjmują.

A mama ma podobna budowę ciała do Twojej? Pogadaj jeszcze o tym ze swoim lekarzem jak masz obawy, ciekawe co powie. Kiedy masz kolejna wizytę?

A ja byłam na zakupach.. I zaopatrzylam się w te wielkie podpaski hah (lepiej późno niż wcale). [emoji111] i wymienili mi mała paczkę pampersow z micro na 1. Wiec nie straciłam. [emoji108][emoji4] nie wiem czy nie mam za dużo już tych pampersow [emoji23] ale jak czytałam podobno maluszek zużywa dużo.

Kupiłam sudokrem na odparzenia - drogie cholerstwo hmm.. (mam jeszcze bepanthen bo niektórzy maja opinie że sudokrem wysusza pupcie.) Sama nie wiem u mnie siostra stosowała sudokrem i jakaś później inna mało znana markę bo też działała a droga nie byla.. zobaczymy. Wy jakieś macie sprawdzone kremy żeby jakość szła z ceną?

Rozmawiałam z mama na temat kąpieli niemowlaka i ona w szoku bo mówi że jej zawsze mówili że niemowlaka kapie się codziennie. A tu raz na kilka dni a ta pierwsza kąpiel to już w ogóle późno iii... w tym filmiku co Jola wrzuciła też ta babeczka się wypowiedziała że po tygodniu pierwsza kąpiel... czuje się zagubiona jak słucham czytam różnych opini nie wiem kogo słuchać [emoji57][emoji26].. Jak u was bylo albo jak planujecie żeby było?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja słyszałam ze pierwsza kąpiel po 5 dniach i u nas w szpitalu nie kapią noworodków po narodzinach, od mamy słyszałam ze najlepiej przez pierwsze dni i tygodnie kapać w samej wodzie bez dodatków płynów i ze jak kupować kosmetyki to nie z johnsona bo strasznie wysuszają podobno...a ja na odparzenia będę mieć ręcznie robiona maść w aptece bo mama dała zrobić i mi wysle...

Do góry