reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Wróciłam z usg i jestem przerażona. 37+3 tc a moje dziecko już waży 3500 i ma duży brzuszek. Co będzie dalej???
[emoji173]

Dalej....... będziesz miała fajnego pulchnego bobasa [emoji7] już tak dużo w ostatnich tygodniach mały nie przybiera na wadze. [emoji6]
38/39/40 tydzień to tylko jakieś +100g/tydzień. Wiec spokojnie. [emoji6] po porodzie straci trochę i nadal będzie fajny gdzie te małe będą takie biedulki (mój pewnie będzie taki mały biedulek jak spadnie poniżej 3kg po porodzie[emoji16]). To nic.. [emoji6][emoji108][emoji111]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ej a to tak normalnie że się czeka na salke jak się rodzi [emoji54]
Justyna a co jeśli już musiałabyś na teraz.. [emoji54][emoji54][emoji54] mam przypadki w rodzinie gdzie lekarz się odwrócił bo się przygotowywał do odbioru a dziecko dosłownie "wyskoczyło"..

Najważniejsze w sumie ze juz po...

Ja zawsze mówiłam ze chce poczatkiem roku rodzic bo dziecie bd mialo szybko urodziny[emoji12]sama jestem z kwietnia i najpozniej do walacji bym chciala mieć urodziny [emoji3]

f2w3d5qppdk8cfc5.png

No właśnie nie 100 tylko 200-300g na tydzień dzieciaki przybierają podobno. Ja mam cukrzycę ciążową, stąd moje przerażenie

O kurczę to sie klocuszek szykuje. Jak już ma 3500 to koło 4 kg sie trzeba spodziewać. A oznak porodu brak?

38 - 100g
39 - 150g
40 - 100-150g
Teraz sprawdziłam.

Ale obejrzyj sobie filmik ten co Jola wrzuciła.. patrz dziewczyna też 4kg córcia. I chyba Mama_90 też pierwsze dziecko ponad 4kg miała. Nie przejmuj się na zapas [emoji108][emoji8]

Dzięki Jola za ten filmik.. troszkę chaotyczne te filmiki robi ale ciekawe rzeczy mówi. [emoji108] aż sobie ją zaczęłam subkrybowac. [emoji6] filmik: tydzień po porodzie - można się dowiedzieć dużo jak ktoś ma pierwsze dzidzi jak ja. W sumie to na większość moich wątpliwości odpowiedziała w tym filmiku [emoji108] więc mega [emoji1][emoji108]

I tak bym się nie zdecydowała na porod w domu. Nie przekonała mnie.[emoji13] Ale po za tym super [emoji108] mam nadzieję że w szpitalu też tak skupią się na mnie[emoji6]

Wydaje mi sie, ze jak na cukrzyce to i tak dziecko nie jest mega duże. Dbałaś bardzo? Kiedy masz kolejna wizytę? Jeszcze trzeba brać pod uwagę, ze USG mogło zawyżyć wagę, albo tez zaniżyć.

reklama
Do góry