reklama
babymamusia
Fanka BB :)
Nie mów sobie tak że cc to źle.. nie ma lepszej czy gorszej metody. Tak czy siak mąż musi Ci pomóc po..
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
sinczupa
Aktywna w BB
Justyna i ja rowniez gratuluje!
cc to tez nie koniec swiata, i szczerze Wam powiem, ze majac porownanie sama nie wiem, co bym wolala gdybym zdecydowala sie na trzecie dziecko. Na pewno czas dochodzenia do siebie jest dluzszy po cc, ale za to ominely mnie skurcze, hemoroidy mniej sie daly we znaki...
Moj maz mial wtedy bardzo niefajna sytuacje w pracy i wygladalo to tak, ze przywiozl mnie i corke ze szpitala do domu i... wrocil do pracy. Pracowal po 12-14h, wolne mial tylko niedziele. Podobno co nas nie zabije, to nas wzmocni. Jednak bardzo sie ciesze, ze zmienil prace, ze mogl odebrac urlop tacierzynski i ze w koncu po 8h wraca do domu
cc to tez nie koniec swiata, i szczerze Wam powiem, ze majac porownanie sama nie wiem, co bym wolala gdybym zdecydowala sie na trzecie dziecko. Na pewno czas dochodzenia do siebie jest dluzszy po cc, ale za to ominely mnie skurcze, hemoroidy mniej sie daly we znaki...
Moj maz mial wtedy bardzo niefajna sytuacje w pracy i wygladalo to tak, ze przywiozl mnie i corke ze szpitala do domu i... wrocil do pracy. Pracowal po 12-14h, wolne mial tylko niedziele. Podobno co nas nie zabije, to nas wzmocni. Jednak bardzo sie ciesze, ze zmienil prace, ze mogl odebrac urlop tacierzynski i ze w koncu po 8h wraca do domu
katherinne
Justyna, nie mów hop. Po porodzie wiele kobiet mówi, że więcej dzieci mieć nie będzie. A osobiście znam kobiety, które przeżyły bardzo traumatyczne porody, przez pierwsze lata stosowały ortodoksyjnie wręcz antykoncepcję, a potem im się zmieniło i mają 2 albo nawet 3 dzieci Zobaczysz, dziecko Ci wszystko wynagrodzi. Może nie od razu na tydzień czy miesiąc po, ale wynagrodzi z nawiązką bez dwóch zdań.
U mnie dziś 37+2. Mąż na wyjeździe, więc z jednej strony marzę już o porodzie a z drugiej chciałabym doczekać, aż wróci. Starszego syna urodziłam w 37+6. Młodszy na razie się w ogóle nie zapowiada. Jutro wizyta, muszę dopytać, o co chodzi z moim ujemnym wynikiem gbs. W poprzedniej ciąży miałam dodatni i myślałam, że jak już jest dodatni to na całe życie.
U mnie dziś 37+2. Mąż na wyjeździe, więc z jednej strony marzę już o porodzie a z drugiej chciałabym doczekać, aż wróci. Starszego syna urodziłam w 37+6. Młodszy na razie się w ogóle nie zapowiada. Jutro wizyta, muszę dopytać, o co chodzi z moim ujemnym wynikiem gbs. W poprzedniej ciąży miałam dodatni i myślałam, że jak już jest dodatni to na całe życie.
alexhi
Gratulacje!
Na sali w szpitalu wszystkie zgodnie mowilysmy "nigdy wiecej".
A teraz pyk, trzeba to zrobic drugi raz.
Moj mlody byl ulozony poprzecznie i przez dwa tygodnie sie oswajalam z mysla o cesarce. W zeszlym tygodniu ksieciunio sie obrocil w dzien wizyty i tak juz lezy. Nie wiem czy sie cieszyc czy nie..
Na sali w szpitalu wszystkie zgodnie mowilysmy "nigdy wiecej".
A teraz pyk, trzeba to zrobic drugi raz.
Moj mlody byl ulozony poprzecznie i przez dwa tygodnie sie oswajalam z mysla o cesarce. W zeszlym tygodniu ksieciunio sie obrocil w dzien wizyty i tak juz lezy. Nie wiem czy sie cieszyc czy nie..
magdaryska
Zaciekawiona BB
Nosicielstwo Gbs jest przejściowe. Raz jest,innym razem może go nie być. Dlatego właśnie oznaczają go po 35 tc żeby wiedzieć czy w trakcie porodu będzie obecny.
babymamusia
No to nie wszędzie bo mi robili na początku ciąży [emoji57]Nosicielstwo Gbs jest przejściowe. Raz jest,innym razem może go nie być. Dlatego właśnie oznaczają go po 35 tc żeby wiedzieć czy w trakcie porodu będzie obecny.
magdaryska
Zaciekawiona BB
Mhm... tak jest wg. Wytycznych w Polsce.
reklama
mamakasia82
Początkująca w BB
Justyna Gratulacje )
U mnie skurcze caly dzien co 15 min wiec raczej spedze noc w domu..
Ja rowniez mam GBS dodatni przy pierwszej ciazy nie mialam.
Mam dzwonic do szpitala jak skurcze beda co 10 minut tak juz wczesniej mowila mi polozna .
U mnie skurcze caly dzien co 15 min wiec raczej spedze noc w domu..
Ja rowniez mam GBS dodatni przy pierwszej ciazy nie mialam.
Mam dzwonic do szpitala jak skurcze beda co 10 minut tak juz wczesniej mowila mi polozna .