reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja zazywam prenatal duo od 13tyg chyba i bede brala po.

Wit jest w kroplach ta dla dziecka albo w takich tabletkach ktore otwierasz i dajesz na lyzeczke np.
Ja kwas zazywalam przed ciaza ale przestala chwile przed.bo zrobilam badanie i mialam za duzo.zaczęłam od nowa jak zrobilam test w 4tc. Skonczylam od 2trym.

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
Ja bralam pierwszy trymest kwas, potem tylko witaminy ale to tak w kratke, tam tez jest kwas foliowy. Jak bede karmic tez bede brala dalej jakies witaminki.

Mi jest dzis strasznie ciezko, pojde z pokoju do lazienki i sie zmecze :p i caaaaly dzien mi jest strasznie niedobrze :/

A to ja o dziwo nie zapomnialam nigdy witamin[emoji23] az dziw bo ja ogolnie nie lubię tabletek i nie jestem za nimi

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Ojoj jaki słodziaczek :)
Ja teraz mam skurcze co 40, 50 minut...
A jak one teraz sa tak rzadko ale sa bolesne to potem oprocz tego ze beda czeste, dluzsze to beda jeszcze bardziej bolesne?

Hej dziewczyny. Dawno nic nie pisałam ale czasem was tu podczytywalam. Super się czułam to i dużo zajęć sobie organizowałam i tak jakoś zleciało.
Od tygodnia gdzieś niestety mam ogromny ból krocza. Najgorzej jest jak za długo siedzę ( byłam wczoraj na imieninach babci) A dziś nie mogę siedzieć, nie mówiąc już o chodzeniu. Ginekolog twierdz ze wszystko ok, po prostu się rozciąga... też tak macie?
A odnośnie kwasu foliowego to ginekolog pokazywał mi prace naukowa gdzie udowodniono wpływ jego nadmiaru na autyzm u dzieci. Dlatego ja zakończyłam branie w 2 trymestrze.

Mały jest przecudny wprost...
Słowa mojego męża mnie dziś rozbroiły...stwierdził ze dobrze by było abym zaczęła rodzic jak on w domu będzie a niej jak w pracy i mówi abym dziś pochodziła więcej coś poroniła aby mi sie skurcze zaczęły i abym jutro urodziła...ja sobie mysle czy on ma po kolei w głowie...to nie zależy od nas kiedy urodzimy, tylko od dziecka kiedy będzie chciało przyjść...najlepsze jest to ze u mnie skurcze przepowiadające ucichły itp...a on ci powie żebym troszkę popracowała aby mały chciał przyjść jutro...mowię mu ze jak będzie tak daleko i nic to możemy spróbować seksu...to stwierdził, ze dziś jak przyjdzie i potem weźmie prysznic i sie pomodli aby poród zaczął sie jutro...ehhh...co ja z nim mam...

Dziewczyny Natan urodzony 25.02, 3200, 52 cm :)
Powiem tak, drugiego nie będzie. Od 13 do 16 skurcze juz nie do wytrzymania a w związku z tym, ze nie było wolnych salek porodowch,a moja położna odbierała inny poród, bóle musialam znosić w poczekalni. Później napisze więcej szczegółów ale niestety po męczarniach jakie przeszła, otrzymaniu 2 znieczulenia, poród zakończył się cesarskim cięciem, bo dzidzusiowi spadało tętno.

reklama
Dziewczyny Natan urodzony 25.02, 3200, 52 cm :)
Powiem tak, drugiego nie będzie. Od 13 do 16 skurcze juz nie do wytrzymania a w związku z tym, ze nie było wolnych salek porodowch,a moja położna odbierała inny poród, bóle musialam znosić w poczekalni. Później napisze więcej szczegółów ale niestety po męczarniach jakie przeszła, otrzymaniu 2 znieczulenia, poród zakończył się cesarskim cięciem, bo dzidzusiowi spadało tętno.
odpoczywaj ;)
gratulacje!

Do góry