reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Dziewczyny a jak to jest... po porodzie z automatu L4 przechodzi w urlop maciezynski? Ile on trwa?
A potem jest ten urlop rodzicielski pol roczny lub roczny?
Nie ogarniam tematu...
I kiedy trzeba dac znac czy wybralo sie pol/ czy roczny?

Dziewczyny a jak to jest... po porodzie z automatu L4 przechodzi w urlop maciezynski? Ile on trwa?
A potem jest ten urlop rodzicielski pol roczny lub roczny?
Nie ogarniam tematu...
I kiedy trzeba dac znac czy wybralo sie pol/ czy roczny?
Ja w internecie wyczytała , że jest ileś dni na dostarczenie (bodajże 14?) I macierzyński może zacząć działać już przed porodem. Tzn dziewczyny pisały, żeby nie pozwolić sobie wcześniej kończyć zwolnienia, bo skracamy sobie macierzyński. A lekarze często tak robią. Jeśli chodzi o dokumenty to przede mną dziewczyna szła na macierzyński i księgowa jej wysłała co ma dostarczyć do firmy, u mnie wygląda to tak.

Załączniki

• MACIERZYŃSKI.PDF
    381,2 KB · Wyświetleń: 1 137
Hej, u Nas też dzisiaj słoneczko świeci. Zabrałam się za rozbieranie choinki i obiad.
MamaNS ja starszakom podaje vigantol ale on jest na receptę. Pewnie w szpitalu powiedzą którą najlepsza. Najwygodniejszy jest wyciskania do buzi dziecka.
Co do formalności to w sumie się nie dowiadywalam. Liczę na księgową.

Wybraliście już wózki? My zastanawiamy się nad jedo nevo, adamexem barletta lub bexa ideał New. Macie jakieś doświadczeni a z tymi wózkami? Fotelik wybraliśmy polskiej firmy avionaut kitte+. Jest dużo lepiej wykonany niż np maxi coś co wcześniej był moim faworytem i w sumie moja dwójką ma z tej firmy foteliki.
Jutro mam wizytę. Dzisiaj odebrałam wyniki. Morfologia lepsza. Hemoglobiny 12 i hematokryt 35. W moczu w końcu bez leukocytów i hbs ujemny.

reklama
Wybraliście już wózki? My zastanawiamy się nad jedo nevo, adamexem barletta lub bexa ideał New. Macie jakieś doświadczeni a z tymi wózkami? Fotelik wybraliśmy polskiej firmy avionaut kitte+. Jest dużo lepiej wykonany niż np maxi coś co wcześniej był moim faworytem i w sumie moja dwójką ma z tej firmy foteliki.
Jutro mam wizytę. Dzisiaj odebrałam wyniki. Morfologia lepsza. Hemoglobiny 12 i hematokryt 35. W moczu w końcu bez leukocytów i hbs ujemny.
My Riko Nano kupiliśmy :)

Do góry