reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Dziewczyny a jak to jest... po porodzie z automatu L4 przechodzi w urlop maciezynski? Ile on trwa?
A potem jest ten urlop rodzicielski pol roczny lub roczny?
Nie ogarniam tematu...
I kiedy trzeba dac znac czy wybralo sie pol/ czy roczny?

Dziewczyny a jak to jest... po porodzie z automatu L4 przechodzi w urlop maciezynski? Ile on trwa?
A potem jest ten urlop rodzicielski pol roczny lub roczny?
Nie ogarniam tematu...
I kiedy trzeba dac znac czy wybralo sie pol/ czy roczny?
Ja w internecie wyczytała , że jest ileś dni na dostarczenie (bodajże 14?) I macierzyński może zacząć działać już przed porodem. Tzn dziewczyny pisały, żeby nie pozwolić sobie wcześniej kończyć zwolnienia, bo skracamy sobie macierzyński. A lekarze często tak robią. Jeśli chodzi o dokumenty to przede mną dziewczyna szła na macierzyński i księgowa jej wysłała co ma dostarczyć do firmy, u mnie wygląda to tak.

Załączniki

• MACIERZYŃSKI.PDF
    381,2 KB · Wyświetleń: 1 146
Hej, u Nas też dzisiaj słoneczko świeci. Zabrałam się za rozbieranie choinki i obiad.
MamaNS ja starszakom podaje vigantol ale on jest na receptę. Pewnie w szpitalu powiedzą którą najlepsza. Najwygodniejszy jest wyciskania do buzi dziecka.
Co do formalności to w sumie się nie dowiadywalam. Liczę na księgową.

Wybraliście już wózki? My zastanawiamy się nad jedo nevo, adamexem barletta lub bexa ideał New. Macie jakieś doświadczeni a z tymi wózkami? Fotelik wybraliśmy polskiej firmy avionaut kitte+. Jest dużo lepiej wykonany niż np maxi coś co wcześniej był moim faworytem i w sumie moja dwójką ma z tej firmy foteliki.
Jutro mam wizytę. Dzisiaj odebrałam wyniki. Morfologia lepsza. Hemoglobiny 12 i hematokryt 35. W moczu w końcu bez leukocytów i hbs ujemny.

reklama
Wybraliście już wózki? My zastanawiamy się nad jedo nevo, adamexem barletta lub bexa ideał New. Macie jakieś doświadczeni a z tymi wózkami? Fotelik wybraliśmy polskiej firmy avionaut kitte+. Jest dużo lepiej wykonany niż np maxi coś co wcześniej był moim faworytem i w sumie moja dwójką ma z tej firmy foteliki.
Jutro mam wizytę. Dzisiaj odebrałam wyniki. Morfologia lepsza. Hemoglobiny 12 i hematokryt 35. W moczu w końcu bez leukocytów i hbs ujemny.
My Riko Nano kupiliśmy :)

Do góry