reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Justyna kciuki za wizytę [emoji4]

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
Dziś 31 tydzień, małowodzie na granicy normy, AFI 5 cm :(
współczuję
jakie zalecenia masz od lekarza?
jaka jest waga dziecka?
Ja spać nie mogę. Ratunku! Wariuje! Od 3 dni niewiele śpię, wszystko mnie boli. Brzuch, plecy, krocze, nogi...
też się męczyłam przez ostatnie 2-3 tygodnie ale dzisiejsza noc była cudowna
nie wiem dlaczego było lepiej ale wreszcie się wyspałam
czego i tobie życzę!

Hej:) Katherinne i co dalej co lekarz mówił? Trzymam kciuki!
Justyna daj znac jak po wizycie.
Paulyna suuuper!!
Ja odpukać czuje sie dobrze, tylko trochę bardziej nerwowa jestem bo sie cieżko robi:/

Dziękuję :) My być może na noworodkową sesję się umówimy, ale też sami chcemy popróbować, bo mąż się bawi fotografią ;)

Ja czuję się lepiej w tym tygodniu, nawet bardzo dobrze. Jedyne zmartwienie, to wyniki glukozy jednak do kontroli, bo wynik po godzinie miałam na granicy i mierzę od dzisiaj glukometrem cukry... zła jestem, myślałam, że mnie to ominie, a to jednak dodatkowy stres dla mnie... taka jestem, że wszystkim się przejmuje ech ech

Ja się zastanawiam czy brać do szpitala 2 torby, bo zaznaczają, że mało miejsca tam i żeby nie szaleć... pewnie jak zacznę się już pakować to wpadnę na jakąś cudowną myśl ;)
Póki co dzisiaj pierwsze ubranka i kocyki chcę wyprasować, bo wyschnięte już :)

Ja dziś jeszcze muszę dokupić pare rzeczy dla siebie do szpitala i małemu i będę prac ciuszki. Torbę tez kupić musiałam...tylko teraz tak mysle jak ja sie w nią pomieszcze

Paulyna, a jaka Ci wyszła krzywa? Ja mam cukrzycę ciążową, już drugą ciążę z rzędu, więc temat dość oswojony.

Dzieciaczek waży 1700 g wg usg. Jak wyszło, że mam mało wód płodowych, zostałam na obserwację i miałam siedzieć i pić, pić, pić. Po jakimś czasie znowu usg. Maluch siusiał, więc nie tu problem, ale ilość wód się nie zwiększyła (a podobno pełna wymiana wód zachodzi w ciągu 3 godzin). Lekarka sugeruje, że to może być niewydolność łożyska, ale daje mi czas do czwartku, mam w tym czasie pić i zobaczymy, co będzie. Martwię się, bo faktycznie dociera teraz do mnie, że może coś z tym łożyskiem nie tak. Do tej pory od samego początku brzuszek mojego synka był w górnej granicy normy (zresztą identycznie, jak jego brata). Teraz dodatkowo mam cukrzycę ciążową i nie zawsze udaje mi się utrzymać cukier w ryzach, więc na logikę brzuszek powinien nadal być okrągły, a tymczasem wczoraj na usg pierwszy raz wyszedł mniejszy o kilka dni, niż wynikałoby to z OM. Szczerze mnie to zaniepokoiło i nie wiem, co myśleć. U starszego brata brzuszek był okrągły przez całą ciążę, do tej pory rozwijalni się dość podobnie, jak sobie porównywałam wyniki usg z poszczególnych tygodni. A teraz główka jest duża, o 3 tygodnie większa, a brzuszek o kilka dni mniejszy, choć do tej pory był duży. Ech, oby do czwartku.

Katherinne: lekarz woli dmuchać na zimne. Dobrze ze wszystko u Ciebie pod kontrola. W pierwszej ciąży takie właśnie rozbieżności spędzały mi sen z powiek i duzo stresu kosztowały. Lekarz mówił ze to norma i tak czasem jest-okazało sie ze miał racje. Głowa do góry!!!! [emoji8]

Paulyna: piękne zdjęcie!!! Super ujęcie i tło :-)

reklama
Paulyna, a jaka Ci wyszła krzywa? Ja mam cukrzycę ciążową, już drugą ciążę z rzędu, więc temat dość oswojony.
85/180/129 czyli po godzinie na granicy i myślałam, że to ok... ginekolog powiedział, że gdyby było 179 to nic by nie mówił, a wizytę u niego miałam dopiero 3 tygodnie po tym moim wyniku :/ w zeszły piątek.
Także kupiliśmy glukometr i badamy cukry, jak będą wahania to diabetolog i dalsze wskazówki, wydrukowałam tabelkę z IG i bardziej jeszcze zwracam uwagę na to co jem, tym bardziej, że mam straszny refluks w ciąży ...

katherinne
kurcze a który masz tydzień? robiłaś te 3 badania prenatalne też? a co się dzieje, jak nie następuje pełna wymiana wód płodowych? trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało i z maluszkiem było dobrze! Ściskam Was mocno!

Ja kończę prasowanie, męczące to :p ale jeszcze z 4-5 pralek mnie czeka, bo mało rzeczy wkładam do bębna, żeby się dobrze wykotłowało ;)

Do góry