reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Paulyna, to faktycznie granica, tylko z czasem niestety jest gorzej, więc może być tak, że masz tę cukrzycę wychwyconą w absolutnie pierwszym momencie. Mierz cukier na czczo i godzinę po posiłku, na czczo powinien być do 90 a po posiłku do 120. I zbytnio się nie martw, dużo mam ma cukrzycę w ciąży :)

No właśnie nie mam pojęcia w ogóle, z czym się tę całą sprawę je, nie znam nikogo, kto by miał taki problem, a nie wiem, czy chcę przekopywać internet. Teraz leci 31 tydzień, trochę za wcześnie jak na wyciąganie dzieciaka z brzucha w razie czego :(

Wcale nie! 31 tc to juz lekarze sa spokojniejsi o wczesniaka jakby co. Gorzej jakby to byl 24-27 tc. Kolezanka rodzila 32 tc tylko chwile dali jej na wstrzymanie i podali leki na rozwiniecie sie pluc dziecka. Mala dogonila rowiesnikow a uroda ich wyprzedziła ;) 31 tc to juz spokojnie... kiedys nawet mowiono ze lepiej rodzic w 7 mies ciazy niz w 8 mies. Teraz to sie zmienilo i wolą by dzidzius jak najdluzej byl w brzuchu ale skas to sie wzielo ze lepiej 7 msc... badz spokojna bedzie dobrze chocby cos sie zadzialo... bedzie dobrze Katherinne

Paulyna, to faktycznie granica, tylko z czasem niestety jest gorzej, więc może być tak, że masz tę cukrzycę wychwyconą w absolutnie pierwszym momencie. Mierz cukier na czczo i godzinę po posiłku, na czczo powinien być do 90 a po posiłku do 120. I zbytnio się nie martw, dużo mam ma cukrzycę w ciąży :)

No właśnie nie mam pojęcia w ogóle, z czym się tę całą sprawę je, nie znam nikogo, kto by miał taki problem, a nie wiem, czy chcę przekopywać internet. Teraz leci 31 tydzień, trochę za wcześnie jak na wyciąganie dzieciaka z brzucha w razie czego :(
dziękuję za wskazówki :)
mierzę tak, jak napisałaś, zobaczymy, oby było dobrze :)
stosujesz jakąś specjalną dietę?

internetu nie kop! ja już nie czytam, bo potem stres tylko w głowie... co lekarz mówi?

Kat rozumiem Twoje obawy, u nas też jest podejrzenie niewydolności łożyska...brzuszek mniejszy parę dni to nie powód do nerwów, u nas na ostatnim usg wyszedł prawie 2 tyg mniejszy, do tego Bąbel w 30 t 5 d ważył niecałe 1500 g. Nie wiem do końca w czym rzecz, na razie mam odpoczywać i jeść. O wodach nie było słowa, więc chyba są ok. Też się bardzo stresuję :(

Jolka, brzuszek o parę dni mniejszy by mnie nie martwił w ogóle, gdyby nie to, że do tej pory (a tych usg z racji problemów dziecka z nerką miałam sporo) brzuszek był cały czas w górnej granicy normy. A teraz główka wielka, brzuszek mały. A mówili Ci coś, co się z tym łożyskiem w razie czego robi?

Jolka, brzuszek o parę dni mniejszy by mnie nie martwił w ogóle, gdyby nie to, że do tej pory (a tych usg z racji problemów dziecka z nerką miałam sporo) brzuszek był cały czas w górnej granicy normy. A teraz główka wielka, brzuszek mały. A mówili Ci coś, co się z tym łożyskiem w razie czego robi?

Na razie dr nic nie mówiła, to wyszło tydzień temu, wyznaczyła wizytę za 2 tyg i kazała przez ten czas jeść dużo białka i ograniczyć aktywność fizyczną do minimum. Być może miałam za duże spalanie, dziecko za mało otrzymywało. Do tego miałam paskudne zatrucie pokarmowe i jeść nie mogłam przez kilka dni, podejrzewam, że to też się przyczyniło. Mam nadzieję, że w przyszły poniedziałek będzie już lepiej...jak nie to pewnie podejrzenie padnie na niewydolność łożyska z jakiś innych przyczyn.. :(

Kiedy idziesz do lekarza ?

reklama
Do góry