reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Masaz krocza wykonuje sie z tego co wiem od 34 tc. Pewnie warto wszystkiego sprobowac by naciecia nie bylo albo bylo mniejsze...

A ja nic nie slysze na wizytach ze cos za krotkie za dlugie za duze czy za male. Gin wykonuje pomiary i komputer podaje wage. Wage zawsze komentuje ze jest idealna.

Ja zabralam sie za pranie i prasowanie wyprawki od znajomych. Przewiduje 6 "sesji" tych czynnosci by ogarnac calosc :)

Dzis mąż mnie dobil... powiedzial ze pokoj w ktorym poczatkowo mam byc z dzidziusiem (bo parter lepiej dostepny dla poloznej /reszta jest w remoncie) bedzie gotowy po moim szpitalu bo on musi miec gdzie z kolegami narodziny opijać :eek: ...ja chcialam miec wszystko wczesniej przygotowane:hmm: ... przykro mi ale staram sie nie denerwowac i robic swoje... to co moge sobie sama przygotowac przygotuje...

Dziewczyny czy smarujecie już czymś brodawki? Generalnie moje brodawki zawsze były lekko popękane, wydaje mi się ze teraz są bardziej, zastanawiam się czy to nie siara zasycha na nich. Nic mnie nie boli ale tak na wszelki wypadek chciałabym zacząć czymś smarować i nie wiem czym?
Ja mam jakąś maść Medela (chyba) od kuzynki ale jeszcze nie smaruje
My juz po usg...chyba nie jest najlepiej...
wszystkie wymiary ok ale obwód brzuszka odbiega, wychodzi 28t6d a dziś mamy 30t5d :( mam "zwiększyć przepływy z łożyska" czyli leżeć i pachnieć 2 tyg, jeść dużo białka i łykać witaminy i zobaczymy na następnej wizycie.
Martwię się :(
Mój Krzyś miał takie rozbieżności. A urodził się normalnych wymiarów także spokojnie nie martw się :*

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Mezczyzn czasami nie ogarniesz. Moj to kupuje jakies nowe gry zeby sie "nagrac" przed drugim dzieckiem ;). Ostatnio probowalam ich zaintersowac ruszajacym sie brzuchem. Mlody nawet nie spojrzal, a ojciec rzucil okiem.. nobody gives a shit, rusza sie, po co drazyc temat. W drugiej ciazy jednak jest inaczej.
Na szczescie juz sie przyzwyczailam :D i faktycznie nie draze tematu.

Ostatnia edycja:
A ja znowu mam problem z spaniem, chyba mały miał za dużo wrażeń jak na dziś, najgorsze jest to ze mimo iż idę później spać to tak czy tak ok 9 wstaje...wód płodowych mam tzw prawie 3 kg, mama mówi ze to akurat i ze tyle wystarczy...podałam w kg bo nie pamietam ile w mm tam było...zobaczymy ile maluszek do porodu przybierze...macie jakieś sposoby aby maluszek przybierał szybciej na wadze??Mój za to co chwile gada do małego albo ma banana od ucha do ucha jak widzi ze mały sie rusza i jeszcze zachęca go mówiąc "kick mumu kick" a dlatego mumu bo jak moj pracowal na cyprze to w skrocie wolali na niego mu bo ma na imie Muhammad I stand sie wzielo mumu skoro on jest mu to maly mumu ale imie mamy wybrane bedzie Gabriel a jak sie w ostatecznosci okaże ze to dziewczynka to tez mamy awatyjnie imię wybrane...mu na temat wielkości małego nic nie powiedzieli jedynie ze jego waga jest po środku bo ani za mała ani za duża wiec będzie średnim bobasem...teraz kolejna wizyta za dwa tyg bo ma przyjść pismo od endokrynologów na temat tej przysadki i naturalnego porodu potem będą konsultować z okulista...ale zapytali mnie czy jak będzie wszystko wporzadku czy chce naturalnie rodzic ja mowię ze tak...maz nawet tez później jak wracaliśmy mówił ze lepiej dla mnie naturalny poród bo po cc będę dłużej do siebie dochodzić...z tego co mi mama przysłała to wychodzi na to ze jak mały będzie mieć ok 60 cm to nawet za dużo kupować nie będę musiała jedynie na zaraz po urodzeniu muszę pajacyki i body kupić a mam super kaftaniki biały jeszcze po bratu na wiązanie...tylko nie bardzo wiem co dokupić do nich czy pajacyk bez rękawek czy spodnie...nie orientuje zbytnio sie w tym...

Ania ja też właśnie mam problem że zrobieniem kompletnego ubrania dla maleństwa. Wczoraj poprasowalam mu wszystko albo ponad wszystko bo się boje żeby czegoś nie brakło albo żeby nie zmarzl i spakowalam do walizki i nie ma szans żebym zmieściła tam jeszcze siebie, reczniki , pampersy, podpaski i kosmetyki

Dzień dobry ja właśnie wypilam glukoze, bleee jakie to niedobre. Teraz mały szalu dostaje a mnie w żołądku zazyna. Dziś w nocy też kiepsko spałam, narysowałam się tymi badaniami i ze muszę samą jechać a jest tak masakrycznie slisko.

Hej dziewczyny:) mężczyźni to z innej planety;) mi sie już śniło ze nie zdążyłam uprać rzeczy dla dziecka do szpitala! :D masakra.
Czarownica dasz radę już najgorsze za Tobą. Ale racja, jest okropnie na drogach:/

Dzien dobry :) a mi przeziebienie mija i w nocy tylko raz sie obudzilam na picie cieplej herbatki z termosu (fajnie mieszkac w domku ale jednak w bloku kuchnia jest przyjemie blisko a tu?!).

Juz pakujecie torby do szpitala? Ja jeszcze nie... a planuje zmiescic sie w jedna nie duza. Podobno w szpitalu wszystko daja dlatego licze ze sie zmieszcze.

Lubie poranki i wieczory bo mala w brzuszku duzo sie rusza :) przed spaniem wypchnela mi moj pępek az sie smialam jak to wyglada! :D

reklama
Do góry