reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

To powiem Wam ze ja jestem w szoku, bo co prawda nie klienci ale ekspedientki w każdym sklepie proszą mnie bez kolejki szczególnie pomocne to było przed świętami. W hm Pani powiedziała ze w ich sklepie bez kolejki mam podchodzić, w lidlu otworzyli dla mnie kasę, w Rosmanie i superharpie bez kolejki prosili a w Piotrze i Pawle Pani przepraszała ze mnie nie zauważyła i tez prosiła podchodzić bez kolejki.

reklama
To Justynka masz szczęście na dobrych ludzi. Albo w jakimś dobrym mieście mieszkasz. Mnie nikt nigdzie nie przepuścił. Nic z tych rzeczy.

My juz po usg...chyba nie jest najlepiej...
wszystkie wymiary ok ale obwód brzuszka odbiega, wychodzi 28t6d a dziś mamy 30t5d :( mam "zwiększyć przepływy z łożyska" czyli leżeć i pachnieć 2 tyg, jeść dużo białka i łykać witaminy i zobaczymy na następnej wizycie.
Martwię się :(

wszystkie wymiary ok ale obwód brzuszka odbiega, wychodzi 28t6d a dziś mamy 30t5d :( mam "zwiększyć przepływy z łożyska" czyli leżeć i pachnieć 2 tyg, jeść dużo białka i łykać witaminy i zobaczymy na następnej wizycie.
Jola odpoczywają, jedź witaminki i nie martw się na zapas. Nie wiem jak to się ma do obwodu brzuszka ale z tego co wiem to 2 tygodnie różnicy w rozwoju narządów jest dopuszczalne. U mnie różnice tygodnia są w nerkach i mózgu chyba, ginekolog powiedziała ze to normalne.

A kiedy następna wizyta? Ja Te niektóre parametry mam inne niż wypada z miesiączki jedne wyżej drugie niżej ale ginekolog nic nie mówił. Także wydaje mi się że u ciebie nie jest źle. Trzymaj się zaleceń lekarza i na pewno wszystko się wyrówna. Ja mam jutro wizytę i mam niezłego stresa tym bardziej że znowu czuję napinanie brzuszka. I doświadczyłam dzisiaj pierwszego kopa w żebra i wątrobę. Ból okropny [emoji52]

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie strasujcie się dziewczyny bo maluszki też to czuja.
Jolu odpoczywaj I jedz witaminki, A najwięcej tych z naturalnych produktów bo lepiej się wchlaniaja.
Ja dzwoniłam do gin i mam się wietrzyc, smarować clotrimazolem I obserwowac. Jutro pierwszy raz wychodzę od dwóch tygodni, muszę zrobić zaległe badania I krzywa cukrowa. A jest strasznie ślisko i sama boję się jechać ale nie mam z kim więc muszę zacisnąć pośladki i jakoś przejechać te 20km do laboratorium.

Ja lekarzem nie jestem ale w pierwszej ciąży moje dziecko po 30 tyg miało głowę większa o 2 tyg a nogi mniejsze o tydzień czyli 3 tyg było "rozjechane". Lekarz mówił ze to normalne i wszystko prawidłowo. Faktycznie urodziłam bardzo proporcjonalna dziewczynkę i główka była całkiem malutka ;-) to tylko pomiary szacunkowe. Głowa do góry!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jolka słuchaj się zaleceń lekarza ale ja bym nie panikowala. U mnie corka miała być wielkoludem a urodziła się z wagą 2, 5kg i 49cm ( w terminie) a syn miał mieć dużą glowe a urodził się z normalną. Teraz malutka miała też na 2 ust większy brzuszek ale na polowkowym już bylo ok. Mój gin mówi że 2 tyg odstepstw od normy to standard. Np mniejsze głowa, dłuższe nogi itp każde dziecko w końcu inne.

Justyna mnie przed świętami w h and m kasjer zawołał bez kolejki byłam w szoku ale to ten z 4 razy w 3 ciazach. Do Lidla często chodzę i Rossmann ale mnie nie przepuszczaja ani kasjerzy nie wołają. Niby w Rossmann pisze że CięŻarne bez kolejki ale jak się upomniesz to foch na maksa i awantury.

reklama
Ja tez mialam w pierwszej ciazy wszytkie pomiary rozjechane. Zgadzal sie tylko rozmiar brzucha ;) Nogi zawsze krotsze o 2-3 tygodnie, a glowa cZasami wieksza o 2. Czyli w Sumie roznica czasami ponad 4 tygodnie i nic, wszystko ok. Nie martw sie!!! Wiem, ze trudno ale nic z tym i tak nie zrobisz, a pewnie to tylko blad w pomiarze. Teraz nie mam robionych pomiarow i w zasadzie lepiej mi z tym, nie mam o czym myslec ;)

Do góry