reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
cześć dziewczyny,
rzadko zaglądam, ale staram się być na bieżąco:) dojazdy mnie wykańczają, ale już bliżej niż dalej. odliczam dni do zwolnienia, niestety muszę wytrzymać jeszcze 2 tygodnie.
Zakupy dla Maluszka poprawiają mi humor i jakoś daję radę:)

Od wczoraj mam coraz gorszy problem z drętwieniem prawej ręki w nocy, a szczególnie 3 palców. Spanie-koszmar, zmieniam pozycję ze 20 razy z 1 boku, na plecy i na drugi bok i tak dalej...
Dziś się wystraszyłam, bo nie mogłam wykonywać żadnych czynności prawą ręką: utrzymać szczoteczki do zębów, czyścić kuchenki, podciągnąć rolet itp czułam też drętwienie wogóle prawej strony ciała.
przeczytałam, że to zespół cieśni nadgarstka. Podobno ma przejśc po ciąży....
Miała któraś z Was coś takiego?

Ja też nie miałam nic takiego, chociaż kiedyś jak spałam na ręce to mi dretwiala tak że wogole jej nie czułam i nie mogłam ruszac. A teraz jak za długo leżę i trzymam ręce zgiete w lokciach to zaczynają trochę palce dretwiec. Ale to raczej nie to samo.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Zespół cieśni nadgarstka to nieprzyjemna dolegliwość :/ mój mąż miał podejrzenie, poszedł na badanie, ale na szczęście okazało sie ze to nie to. W ciąży występuje podobno bardzo często od 26 tygodnia przez zatrzymanie wody w okolicach nadgarstka. Na szczęście po porodzie przechodzi. Wiem ze są specjalne usztywniacze (mąż stosował ) można kupić w sklepie medycznym, trochę mu wtedy to pomogło.

Mi palce nie drętwieją, ale od ponad tygodnia mój nadgarstek nie nadaje się w ogóle do użytku. Po prostu boli przy każdym ruchu. Nie jestem w stanie syna podnieść na ręce bo nadgarstek mi to uniemożliwia :(

Aniu widzisz jak fajnie się wszystko ułożyło! :-)

A cc się nie przejmuj! Przynajmniej nie musisz się stresować jaki poród będziesz miała! ;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam w tym piekny niedzielny poranek i do tego I niedziele adwentowa ja sobie właśnie kończę kawkę i będę sie szykować do kościoła a poranek mi sie dość przyjemnie zaczął gdyż siostra juz wie ze będzie ciocia mama z strony taty tez wie ze będzie prababcia do humorystycznej części dodam ze jak mama jej to powiedziała to z wrażenia dostała przysłowiowej biegunki...teraz tylko braciszek 16letni sie ostał ale musi wrócić z czuwania( jest bardzo pobożny jak na swój wiek) a potem pewnie reszta rodzinki sie dowie dziś bo mama robi mała imprezę z okazji jutrzejszych urodzin brata a ze tata miał 8 i był w tym czasie za granica to robią podwójna imprezę...nie odbyło sie bez pytania o chrzest bo sie bali ze jako ze wybranek muzułmanin to dziecko będzie nie ochrzczone a tu zaskoczenie bo on nie ma nic przeciwko wiec mama wraz z tata zdecydowali ze trzeba ochrzcić małego zaraz po i nie możemy czekać aż przylece do pl wiec oni sie w marcu wybiara do mnie do Anglii i ochrzcimy malucha tu w parafii
super, czyli tata też ucieszony? :)

Ja dalej przeziębiona, dzisiaj nosa nie wystawiłam na zewnątrz. Kicham co chwilę, Pola pewnie wtedy nieźle podskakuje w brzuszku :D Boję się nocy, bo nos zawalony, gardło drapie i jak tu spać :p

Do góry