reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Hej :)

Ja dzisiaj jakoś humoru nie mam :( hormony czy co...

Ja ruchów wyraźnych też nie czuję, ale czasami coś łupnie, chlupnie, skubnie itp. :) z kolei mi ani razu nigdzie brzuch się nie wybrzuszył. Ostatnie usg 2 tygodnie temu w 18 tc także widziałam malutką, jak szalała w brzuszku i się uspokoiłam :) a ginek powiedział, że ruchy poczuję po 20 tygodniu, ale dalej wyraźne nie są, ale wyraźniejsze niż wtedy ;) skubanie rybki :D

Jego masz badania co 8 tygodni czy teraz tak wypadła? ja bym nie wytrzymała chyba takie odstępu czasu :)
teraz tak wypadło, miałam w 13 lub 14 tc badanie, potem w 16 tc wizytę, ale sprawdził tylko serduszko i długość szyjki i tyle no i kazał mi się zapisać na połówkowe.... więc musiałam czekać :(

Jejku z tym biodrem masakra... ciagle nas cos boli a kiedys jak mijałam ciężarne na ulicy to tak sobie myslalam: oo jaki duży brzuszek :) nawet przez myśl mi nie przeszło że w środku brzucha przez taką ciąże kogiel mogiel sie robi przeciez wszystko sie przemieszcza! No i boli.. heh...

Tak Kulka widze na fotce wybrzuszenie :)
Dzieci są różne. Bardziej ruchliwe i mniej. Koleżanka mowila ze w pierwszej ciazy dzidzius byl zawsze na srodku a przy drugiej miala tak jak ja przy pierwszej, że dzidzius raz po lewej raz po prawej góry na brzuchu mi robi.
ja jak widziałam ciężarne, które się masują po brzuchu, plecach, podpierają jak wstają to myślałam "Ułomne, co one ze sobą robią". Sama teraz już się tak zachowuję :p

A mi sie cos dzisiaj zle ulozylo i flaczek mnie bolal baaardzo. Teraz troszke juz mniej. Nosz kurde malo miejsa juz a co bedzie pozniej

f2w3d5qpptt6zal0.png

Dziewczyny, a czy bolą was żebra?
Żebra jeszcze nie. Ale ja kładąc się spać zastanawiam się z czym obudze się jutro. Ale nawet jak cierpię nie pokazuje tego nikomu. Wczoraj nawet teściowa powiedziała że najdrobniejsza a naj mniej narzekam a spodziewaly się ze będę najbardziej (mojego męża dwie bratowe też w ciazy, i tylko stecza, marudza ze A to ich gdzieś tam szczypie a to coś tam... co trochę w szpitalu a jak nie to w domu nic nie robią, chodzą do jednego lekarza na nfz i mimo że nic się niedzieje to kładzie ich do szpitala żeby nikt się nieprzyczepil ze na L4 są.) Także pocieszam się ze nie jest ze mną najgorzej.

Dzoaska dzidzia Cię powitała :D hehe

Jego dobrze ze juz coraz bliżej do wizyty :)
Ja do mojej powoli tez zacznę odliczać dwa dni z rzędu popatrzę na malutka :D
Badania będę musiał zrobic, a potem będzie czekała mnie glukoza bleeeee

Mnie zebrać bolały wcześniej,ale z tylu :) chyba od złej pozycji w łóżku, bo juz wszystko dobrze. Nie mogę sie doczekać mezusia,jak wróci i mnie wymasuje mmmm :)

Cześć dziewczyny,
w poniedziałek po pracy czułam się jakoś dziwnie, wczoraj umierałam cały dzień domu (nawet na groby nie pojechaliśmy) i ostatecznie wylądowałam na zwolnieniu od dzisiaj
2 noce miałam przechlapane, ani oddychać, potworna suchość w gardle - masakra. Mam nadzieję, że w 5 dni naturalnymi sposobami jakoś się podkuruję, choć na razie efekty są mizerne:/
Zwolnienie mam na 3 dni do piątku, choć chciała mi dać do końca przyszłego tygodnia, ale nie mogę ze względu na pracę:/
aha i zasłabłam dziś w autobusie w drodze do lekarza. Czułam że mi duszno, wciąz popijałam wodę, rozebrałam się do bluzki, ale i tak czułam że chwila i ciemne mroczki zobaczę przed oczami:(
w pierwsej ciąży miałam tak 5 razy, więc doskonale znam to uczucie. Dobrze że miła pani obok mnie otworzyła okno i jakoś dojechałam...

Ehhh tez bym tatara zjadla...
To gdzies te palce wkladala?

f2w3d5qp0ge63p60.png
a ja lubię sushi i tęsknie za nim:)

Zobacz załącznik 781029
kurczę fajny masz pępuszek! Ja po pierwszej ciaży mam wypukły a teraz to juz jak Mount Everest wygląda:D

QUOTE="Kleinekatia, post: 14500468, member: 167360"]Kulka i Jegobaba a kiedy mialyscie usg? Na usg dzidzius sie ruszal? Wage mial dobra?
A nie czujecie takich "kulek" gdzirs po prawej/po lewej wielkosci orzecha włoskiego albo malej mandarynki? U mnie na poczatku to nie byly takie ruchy jak teraz tylko taka kulka sie pojawiala w zaleznosci co tam mała za pozycje przyjmowala...
[/QUOTE]
ja też mam takie wubrzuszenia i wtedy wiem, ze to głowa albo całe plecki:)

Dziewczyny, a czy bolą was żebra?
nie bolą mnie żebra, ale czekam na ból bioder to pewnie od obciążenia nieuniknione

reklama
Mi tez generalnie nic nie jest. Czasmi mam dni ze jestem zmęczona na maksa i nie nam siły palcem ruszyc no ale to od dnia zależy od ciśnienia itd. Gadałam z moim dr i mówił ze do 21 tc na pewno poczuje i ze jak chce to dla pewności mam podejść przyłoży mi sondę i zobaczę ze serduszko bije tylko ze ja mam detektor o czym mu nie powiedziałam i z łatwością moge zlokalizować serduszko a miedzy tym ucieka kopie i bije mega szybko wiec nie sadze ze myśle to z własnym tętnem.

Do góry