reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Czarownica moze to te łożysko z przodu nie wiem :/ czuje sie normalnie jak pierworódka, niby detektorem wyczuwam tętno wlasnie po lewej str i tak tuż nad wzgórkiem dość nisko w stosunku do tego jak widzę ja brzuszek.

reklama
Ja tez ruchow w ogole nie czuje. Niny pierwsza ciaza to tak do 22tc daje sobie na spokojnie czas. Kiedys poczuje.

Ja do okien na 100% kogoś zamowie.sama nie rusze bo nawet jakby mi sir mialo zawrocic w glowie to z 4pietra spasc bym nie chciala,a majatek to chyba nie kosztuje a bd czyste[emoji3]

Ktoras pisala ze ja strasznie biodro tez bolalo i w koncu to rozchodzila

f2w3d5qpptt6zal0.png

Dopadł mnie straszny ból lewego biodra. Jak leżę to przestaje boleć ale jak chodzę to jest strasznie silny bol, przeszywajacy aż cała noga boli. Szukałam na necie jakiś inf ale nieznalazlam nic konkretnego. Miała któraś z Was coś podobnego i wie jak złagodzić ten ból. Położyłam się i leżę w bezruchu to przestało ale nie mogę tak leżeć cały dzień [emoji31]

Dokuczało mi biodro w pon, z drętwieniem :/ Ani leżeć, ani siedzieć, ani łazić. Jestem pewna, że u mnie to efekt ucisku na jakiś nerw w kręgosłupie.
Miewałam nerwobólowe historie przed ciążą (albo biodra od kręgosłupa albo miedzy żebrami). Ciąża sama z siebie może takie bóle powodować też :/ Normalnie to leki przeciwzapalne i zwiotczające/rozluźniające, ale w ciąży nie wolno :( Udało mi się rozruszać (chodzi o to, żeby ten ucisk zniknął) po dniu. Ale jeśli przyczyna jest inna niż ucisk to rozruszanie nie pomoże raczej.

Kulka i Jegobaba a kiedy mialyscie usg? Na usg dzidzius sie ruszal? Wage mial dobra?
A nie czujecie takich "kulek" gdzirs po prawej/po lewej wielkosci orzecha włoskiego albo malej mandarynki? U mnie na poczatku to nie byly takie ruchy jak teraz tylko taka kulka sie pojawiala w zaleznosci co tam mała za pozycje przyjmowala...
nie, nie czuje, czasem mi się brzuch wybrzusza po jednej stronie, ale zdecydowanie to nie dzidziuś. Ja w sumie mam za mało czasu na leżenie i obserwowanie, a tak w pracy to nie czuję :(

Co do USG - Niunia była całkiem ruchliwa, ale bez przesady, ostatnie pomiary miałam w 13 tc więc już 7 tygodni temu. 8 listopada idę na połówkowe więc zobaczymy co tam u maluszka.

nie, nie czuje, czasem mi się brzuch wybrzusza po jednej stronie, ale zdecydowanie to nie dzidziuś. Ja w sumie mam za mało czasu na leżenie i obserwowanie, a tak w pracy to nie czuję :(

Co do USG - Niunia była całkiem ruchliwa, ale bez przesady, ostatnie pomiary miałam w 13 tc więc już 7 tygodni temu. 8 listopada idę na połówkowe więc zobaczymy co tam u maluszka.
szybko zleci do 8 wiec sie niczym niemartw :) ja mam 9 :)

Hej :)

Ja dzisiaj jakoś humoru nie mam :( hormony czy co...

Ja ruchów wyraźnych też nie czuję, ale czasami coś łupnie, chlupnie, skubnie itp. :) z kolei mi ani razu nigdzie brzuch się nie wybrzuszył. Ostatnie usg 2 tygodnie temu w 18 tc także widziałam malutką, jak szalała w brzuszku i się uspokoiłam :) a ginek powiedział, że ruchy poczuję po 20 tygodniu, ale dalej wyraźne nie są, ale wyraźniejsze niż wtedy ;) skubanie rybki :D

Jego masz badania co 8 tygodni czy teraz tak wypadła? ja bym nie wytrzymała chyba takie odstępu czasu :)

Jejku z tym biodrem masakra... ciagle nas cos boli a kiedys jak mijałam ciężarne na ulicy to tak sobie myslalam: oo jaki duży brzuszek :) nawet przez myśl mi nie przeszło że w środku brzucha przez taką ciąże kogiel mogiel sie robi przeciez wszystko sie przemieszcza! No i boli.. heh...

Tak Kulka widze na fotce wybrzuszenie :)
Dzieci są różne. Bardziej ruchliwe i mniej. Koleżanka mowila ze w pierwszej ciazy dzidzius byl zawsze na srodku a przy drugiej miala tak jak ja przy pierwszej, że dzidzius raz po lewej raz po prawej góry na brzuchu mi robi.

reklama
Czarrownica maść to nie wiem jaka można stosować, ale poproś kogos żeby skoczył do apteki to pewnie coś doradza fachowo bo w internetach to cuda można wyczytać.

Do góry