reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Aaaaa w ciąży mowiono mi ze nie wolno myc okien ani wieszac firanek. Że rece sa za dlugo do gory i tak nie wolno. Wiec kicham na okna :D Brzuszek za czesto mi sie oddzywa bym fizycznie sie meczyła... ostatnio w stajni byłam zaskoczona że samo czyszczenie konia szczotka, to machanie rekami doprowadzilo mnie do zadyszki... bardzo szybko sie mecze...
Ja sobie rozlozylam mycie i prawie tydzień mi zajęło, ale fakt wieczorami gorzej się czułam i ratowalam się nospa. Więc jak brzuszek dokucza lepiej sobie odpuścić te okna.

reklama
Hej! Miłego dnia! [emoji4]

Współczuję pouszkadzanych paluszków! Wiem jak to boli!

Ja od dwóch dni ruchów nie czuje ale glaszczemy brzuszek i mówimy do dzidzi! [emoji4]

Okien nie mam dużo ale i tak nie myje! Przed świętami M to zrobi i tyle! [emoji6] Generalnie w ciąży podobno nie chodzi o to że są ręce w górze, tylko o to ze stoimy na drabinie albo krześle i łatwiej jest o zaslabniecie, utratę równowagi i upadek! Ja w pracy skakalam po drabinach ale już tego nie robię właśnie z tego powodu (no dobra jeszcze czasem mi się zdarza jak się zapomnę...). [emoji6]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Hej:) ja rownież współczuje palców i mam tylko nadzieje ze obejdzie sie bez schodzącego paznokcia.

Jedna z Was pisała, ze ma myjkę karcher. Ja właśnie tym pomylam okna jakieś dwa tygodnie temu i bajka. Tak to można myć:) mi mama absolutnie zabroniła myć okien, ale ja uparta i jak poczytałam to moze sie podczas tego zabiegu łożysko odkleić i dlatego jest to niewskazane.

Ja ruchy tez średnio jeszcze czuje. Nie wiem czy je mylę z czymś ;) czy jeszcze ich nie czuć. Mam wizytę w piątek wiec dowiem sie jak to z tym.

Dopadł mnie straszny ból lewego biodra. Jak leżę to przestaje boleć ale jak chodzę to jest strasznie silny bol, przeszywajacy aż cała noga boli. Szukałam na necie jakiś inf ale nieznalazlam nic konkretnego. Miała któraś z Was coś podobnego i wie jak złagodzić ten ból. Położyłam się i leżę w bezruchu to przestało ale nie mogę tak leżeć cały dzień [emoji31]

Czarrownica ale to mięśnie bolą czy kości?
Moze Ci coś w kościach przeskoczyło i musi wskoczyć na swoje miejsce. Jakieś delikatne rozciaganko?

IMG_1836.JPG [

QUOTE="Kleinekatia, post: 14500468, member: 167360"]Kulka i Jegobaba a kiedy mialyscie usg? Na usg dzidzius sie ruszal? Wage mial dobra?
A nie czujecie takich "kulek" gdzirs po prawej/po lewej wielkosci orzecha włoskiego albo malej mandarynki? U mnie na poczatku to nie byly takie ruchy jak teraz tylko taka kulka sie pojawiala w zaleznosci co tam mała za pozycje przyjmowala...[/QUOTE]

Załączniki

• IMG_1836.JPG
    IMG_1836.JPG
    831,4 KB · Wyświetleń: 105
Tak jak by w stawie biodrowym bolało ale ból taki przeszywający aż do końca stopy. mam zwężenie w kręgosłupie na odcinku lędźwiowym i miałam kilka razy rwę kulszowa i ból jest podobny tylko przy rwie zaczyna się nad pośladkiem a tu ewidentnie ze stawu biodrowego boli. myślisz ze mogę jakoś maścią przeciwbólowa smarować?

reklama
Do góry