reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ania ciężko powiedzieć w takiej sytuacji, zwłaszcza jeśli ty w 31 tyg wyjedziesz a wracasz jeszcze później. A może przejedz się do jakiejś polskiej kliniki tu w uk? Manchester albo Londyn?[emoji4]

reklama
Mi lekarz powiedział ze do 35 tc spokojnie mogę latać samolotem . A bym wolała samolotem. Nie w ciazy nie wyobrażam sobie takiej długiej podróży samochodem a co dopiero z dużym brzuchem :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jegobaba cos wisi w powietrzu bo ja wczoraj tez zdychalam i rzygalam od bólu głowy :/ dzis lepiej ale rewelacyjnie sie nie czuje, jeszcze tych ruchów nie czuje :( martwi mnie to :( a juz 17+1
Wczoraj było bardzo wysokie ciśnienie i dużo osób to odczuwalo więc może i was dopadlo. Ja wczoraj zaczęłam myć okna Ale strasznie mi się w głowie kręciło i umylam tylko trzy. W takim tempie to może do świąt Boże Narodzenia skończę[emoji17]

Misia.93 pod jakim niby kątem bezpieczniejsza? Póki można latać do tego 34-35tc powiedzmy, a ciąża zdrowa, to bezpieczniej samolotem. Raz, że kilka razy krócej, dwa, że częstotliwość wypadków lotniczych w porównaniu do samochodowych kilkadziesiąt razy mniejsza.

Ania ciężko powiedzieć w takiej sytuacji, zwłaszcza jeśli ty w 31 tyg wyjedziesz a wracasz jeszcze później. A może przejedz się do jakiejś polskiej kliniki tu w uk? Manchester albo Londyn?[emoji4]
Wybieram sie do polskiej przychodni w w ciągu dwóch tyg no długo bym w pl nie zostało tydzień napewno ale mogą sie zrobić dwa tak czy tak do polskiego lekarza sie wybieram

Nie wiem czy wizz air wpuszcza w 31 tyg bo z tego co słyszałam to nawet na 26 tydz ciąży trzeba im pokazać zaświadczenie,wiadomo byłoby lepiej bo krócej na lotnisko po nas by moja mama przyjechała wiec nie byłoby tak zle

Ania wydaje mi sie ze zdecydowanie lepiej samolotem. Musisz siw dowiedzieć jak to dokładnie jest ja w tej kwestii nie pomogę bo nie miałam takiej sytuacji wiec sie nie orientowałam

Ania no jak coś to samolot. Mnie się wydaje że ogólnie jest do 35 tyg tylko lepiej mieć wtedy to zaświadczenie od lekarza bo mogą zapytać. Ja leciałam w pierwszej ciąży w 27 tyg a wracałam w 30 ale miałam naprawdę maly brzuch i jak wracałam to założyłam większą bluzę i nic nie było widać[emoji2]

A moja szwagierka mowila ostatnio ze moglaby urodzic na pokladzie to pow ze raczej jej nie wpuszcza pod koniec ciazy na poklad.
Ale go juz od31tc nie wpuszczaja?

f2w3d5qpfokws2kf.png

reklama
Jegobaba cos wisi w powietrzu bo ja wczoraj tez zdychalam i rzygalam od bólu głowy :/ dzis lepiej ale rewelacyjnie sie nie czuje, jeszcze tych ruchów nie czuje :( martwi mnie to :( a juz 17+1
no może, ja nie wiem co to było :( ale mojego też głowa bolała tyle, że taki to od razu po tabletkę sięga a my biedne kózki....

Do góry