reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
No dziś już lepiej, wstałam rano i może nie czułam się jak młody Bóg, ale zdecydowanie lepiej. Wzięłam do pracy Paracetamol w razie co, ale jak na razie żyję :) Dzięki dziewczyny.

Ponawiam pytanie: jak zalogować się w aplikacji na telefonie jeśli tu na forum loguję się przez dane z FB?

A ja dziś miałam kolejne usg podobno będzie chłopczyk tylko coś nie wyraźnie widać było a jeszcze tak naciskała na brzuch ze myślałam ze mi dziurę wywierci u mnie dokładnie to 20 tydz i 4 dni zastanawiam sie cały czas na temat tej podróży do pl na święta wtedy będę w 31 tyg a nie ma bezpośrednich pociągów z Londynu jak sprawdzałam to 16 h podroz trwa ja jestem z doncaster godz od Sheffield... Marcie dziewczyny jakies rady na temat owej podrozy. Napewno wcześniej pójdę do ginekologa wypytać o wszystko ale sie ciagle waham

Mnie w styczniu czeka podróż autem do Polski z Anglii około 18h w trasie trzeba dać radę ;[emoji1] jest na pewno bezpieczniejsza podróż autem niż samolotem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ada1989 tak wiem od dawna, bo robiłam Nifty, dziś z resztą bezwstydnie siurka zaprezentował ;)

Katherinne ja byłam 20t5d.
[emoji2] ja przepraszam ale nie sposób mi spamietac kto ma jaka płeć, chyba w ciąży pamięć zanika i ciągle się mylę[emoji16]

idę na spacer z psem a potem prysznic i biorę się że sprzątanie chatki żeby do tej wizyty mi czas upłynął[emoji3]

A ja dziś miałam kolejne usg podobno będzie chłopczyk tylko coś nie wyraźnie widać było a jeszcze tak naciskała na brzuch ze myślałam ze mi dziurę wywierci u mnie dokładnie to 20 tydz i 4 dni zastanawiam sie cały czas na temat tej podróży do pl na święta wtedy będę w 31 tyg a nie ma bezpośrednich pociągów z Londynu jak sprawdzałam to 16 h podroz trwa ja jestem z doncaster godz od Sheffield... Marcie dziewczyny jakies rady na temat owej podrozy. Napewno wcześniej pójdę do ginekologa wypytać o wszystko ale sie ciagle waham
gratuluję chłopca[emoji4] nie pamiętam już jak to jest z liniami lotniczymi ale chyba trzeba załatwiać jakieś zaświadczenie od lekarza za które się płaci a niektóre linie lotnicze mają zakaz wpuszczana od któregoś tyg ciężarnych na pokład musiałabyś popatrzeć na str internetowych

Hej [emoji112]
Ja dziś też mam 17+1 i nie czuję ruchów tzn bąble czuje ale to mogą być gazy. Mam łożysko z przodu pnewnie poczuję gdzieś za 3 tygodnie. Oooo właśnie poczułam ale co to nie wiem [emoji3]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Misia, a dlaczego bezpieczniej autem niż samolotem? Linie lotnicze to się bronią po którymś tygodniu, żeby przypadkiem nie było porodu na pokładzie, bo kto to będzie odbierał? No i swojego czasu niektóre ciężarne miały taki świetny pomysł, żeby latać w tę i z powrotem i urodzić na pokładzie z powodu obywatelstwa ;) Podróż 18h autem z wielkim brzuchem, puchnącymi nogami, bólami kręgosłupa i miednicy, zgagą i zadyszką to naprawdę nie jest najszczęśliwszy pomysł... Lot też będzie męczący, mniej tlenu, zmiany ciśnienia itp. atrakcje, ale chyba bym się prędzej na lot zdecydowała, jeżeli lekarz by na to pozwolił - bo wiadomo, że to on w tym temacie będzie miał ostateczne słowo a nasz stan zdrowia może być bardzo różny, skracająca się szyjka, cholestaza ciążowa, inne atrakcje..

reklama
Dlatego samolot w 31 tyg odpada chodzi mi o to ze samej podróży sie nie boje tylko na trasie są dwie bądź trzy przesiadki a to grudzień wiec różnie bywa...mam możliwość dojechania z Londynu do frankfurtu przez bruksele z jedna przesiadka i z frankfurtu mogłabym wtedy samochodem bo mój ojciec po siostrę przyjedzie przed świetami tylko ze moja siostra rok ze mną nie gadała jak sie dowiedziała o wyborze partnera itp i nie wiem czy sie zgodzi abyśmy razem samochodem jechali wtedy by mnie czekała tylko 5 godzin podróży pociągiem

Do góry