reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Dziewczyny, nie wpuszczają od 36 tygodnia ciąży. Po 27 trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwwskazań. Jak ciąża prawidłowa i nic się nie dzieje to lekarz na pewno takie zaświadczenie wyda. Nie ukrywałabym raczej ciąży na lotnisku z obawy o sposoby kontroli osobistej, tak na wszelki wypadek. A szczerze, tak zupełnie między nami, jeżeli nie ma bezwzględnej konieczności to ja z całą pewnością bym po 30 tygodniu odpuściła sobie jakiekolwiek dalsze podróże. Ale to ja. I mówię na podstawie własnych doświadczeń z poprzedniej ciąży. Wiadomo, każda ciąża inna. Problem tylko, że planując podróż teraz nie jesteśmy w stanie przewidzieć, co będzie za 10 czy 12 tygodni.

Hej dziewczyny czy któraś z was korzystała w ciąży z usług masażysty? I czy wogole to to można? Do wizyty u ginekologa mam jeszcze tydzien żeby zapytać a tak mnie w plecach łamie że nie wiem czy wytrzymam.

Hej dziewczyny czy któraś z was korzystała w ciąży z usług masażysty? I czy wogole to to można? Do wizyty u ginekologa mam jeszcze tydzien żeby zapytać a tak mnie w plecach łamie że nie wiem czy wytrzymam.
Ja dzis w Poznaniu zobaczylam ogromny szyld ( albo moje zmeczone plecy mowia ze ogromny) masaz dla ciezarnych wiec chyba mozna ale w odpowiednich miejscach

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

A skąd ;) Puknie od czasu do czasu, najczęściej wieczorem i tyle go czuć. Łożysko z przodu dobrze amortyzuje ;)

Na połówkowych wszystko super, 390g wagi - to już ze dwie kostki masła ;)

Wszystkozajete super ! duża juz ta Twoja Dzidzia. Moja wczoraj ważyła +/-284g (18t 5d) Chyba muszę przypakować trochę kg...martwię się czy dzidzia nie za chuda jest.

Akaata, kulka MM, sorki, dopiero dziś zauważyłam, że tu pytałyście :D

A tak z innej beczki : dziś byłam u ginekologa do którego chodzę na fundusz...po skierowania na badania, żeby nie płacić. Straszny z niego buc, zawsze pyta jak się czuję, a jak mu mówię, że np mam dziwne skurcze jakby w macicy to on z ironią mówi, że mi się to wydaje :/ :D szok, jakby człowiek nie chodził jeszcze prywatnie to nic by o przebiegu ciąży nie wiedział. Jak mówiłam o tych skurczach mojej gin to zaraz mi powiedziała, że macica się stawia i żebym brała 6 tabletek magnezu dziennie ! Prywatnie chodzę do kobiety, zresztą jestem u niej od jakiś 10 lat, super babka, faceta z własnego doświadczenia nie polecam, szczególnie po jego dzisiejszych tekstach...mam grzybka po raz kolejny...mówię mu o tym, a ten jak zwykle "OOOooo a skąd pani wie, że to grzybica" nosz kur...ostatnio to miałam to mi nawet cytologia nie wyszła, to chyba wiem jak się objawia grzybica :/ i już próbuje zrobić ze mnie matoła...siadam na fotel, bada mnie i mówi: "grzybica jak byk" ..
a później z ironicznym lekkim uśmieszkiem: "proszę męża odstawić od piersi" :errr::happy::rofl::dry:
i 3 razy chłop ten tekst jeszcze powtarzał, szok jaki matoł, ale ja się z równowagi nie dałam wyprowadzić:D

Z tego co wiem to wizz air ma strasznie zaostrzony regulamin wiadomo ze do 30 tyg trzeba zaświadczenie mieć a i tak mogą nie wpuścić bo wtedy lecisz na własne ryzyko ja gdybym miała wybór to bym nie wybierała sie ale mój tata ma problem z sercem i strasznie mu zależy aby obie córki były na święta i moja babcia ma 81 lat a miewa ataki mikro wylewow i chciałabym ja ostatni raz zobaczyć mam zamiar pójść do lekarza i sie dowiedzieć a jutro podzwonie po informacjach na lotnisko

wydaje mi się, że można jeśli nie jest to ciąża zagrożona, po prostu masaż jest delikatniejszy i bez elementu "wibracji"

reklama
A tak z innej beczki : dziś byłam u ginekologa do którego chodzę na fundusz...po skierowania na badania, żeby nie płacić. Straszny z niego buc, zawsze pyta jak się czuję, a jak mu mówię, że np mam dziwne skurcze jakby w macicy to on z ironią mówi, że mi się to wydaje :/ :D szok, jakby człowiek nie chodził jeszcze prywatnie to nic by o przebiegu ciąży nie wiedział. Jak mówiłam o tych skurczach mojej gin to zaraz mi powiedziała, że macica się stawia i żebym brała 6 tabletek magnezu dziennie ! Prywatnie chodzę do kobiety, zresztą jestem u niej od jakiś 10 lat, super babka, faceta z własnego doświadczenia nie polecam, szczególnie po jego dzisiejszych tekstach...mam grzybka po raz kolejny...mówię mu o tym, a ten jak zwykle "OOOooo a skąd pani wie, że to grzybica" nosz kur...ostatnio to miałam to mi nawet cytologia nie wyszła, to chyba wiem jak się objawia grzybica :/ i już próbuje zrobić ze mnie matoła...siadam na fotel, bada mnie i mówi: "grzybica jak byk" ..
a później z ironicznym lekkim uśmieszkiem: "proszę męża odstawić od piersi" :errr::happy::rofl::dry:
i 3 razy chłop ten tekst jeszcze powtarzał, szok jaki matoł, ale ja się z równowagi nie dałam wyprowadzić:D
O matko co za facet....
Ja w czwartek ide do rodzinnej po skierowanie bo chodze do gin prywatnie i musze placic sama. A tak chociaz za mocz i morfologie nie bede placic. Za ostatnie badania wyszlo mi 260 zl ale tam byla toksoplazmoza, hiv,grupa krwi i inne bajery.

A co do grzybicy.... w lutym przed lyzeczkowaniem przy badaniu w szpitalu uslyszalam "o taka grzybica ze mozna pieczarki chodowac" malo ze smiechu nie zeszlam

Do góry