reklama
katherinne
Fanka BB :)
Dziewczyny, nie wpuszczają od 36 tygodnia ciąży. Po 27 trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwwskazań. Jak ciąża prawidłowa i nic się nie dzieje to lekarz na pewno takie zaświadczenie wyda. Nie ukrywałabym raczej ciąży na lotnisku z obawy o sposoby kontroli osobistej, tak na wszelki wypadek. A szczerze, tak zupełnie między nami, jeżeli nie ma bezwzględnej konieczności to ja z całą pewnością bym po 30 tygodniu odpuściła sobie jakiekolwiek dalsze podróże. Ale to ja. I mówię na podstawie własnych doświadczeń z poprzedniej ciąży. Wiadomo, każda ciąża inna. Problem tylko, że planując podróż teraz nie jesteśmy w stanie przewidzieć, co będzie za 10 czy 12 tygodni.
JegoBaba
nie, nie czułam chyba jeszcze, raz mi się macica podniosła na bok (prezentowałam zdjęcie ) i tyle z ruchów.Nooo dokładnie ja tez w ostateczności wczoraj wzięłam pol i nic dopiero po drugiej połowie mi przeszło.
Jegobaba a czujesz ruchy ?
emilja0308
Ja dzis w Poznaniu zobaczylam ogromny szyld ( albo moje zmeczone plecy mowia ze ogromny) masaz dla ciezarnych wiec chyba mozna ale w odpowiednich miejscachHej dziewczyny czy któraś z was korzystała w ciąży z usług masażysty? I czy wogole to to można? Do wizyty u ginekologa mam jeszcze tydzien żeby zapytać a tak mnie w plecach łamie że nie wiem czy wytrzymam.
Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Jolka112
A skąd Puknie od czasu do czasu, najczęściej wieczorem i tyle go czuć. Łożysko z przodu dobrze amortyzuje
Na połówkowych wszystko super, 390g wagi - to już ze dwie kostki masła
Wszystkozajete super ! duża juz ta Twoja Dzidzia. Moja wczoraj ważyła +/-284g (18t 5d) Chyba muszę przypakować trochę kg...martwię się czy dzidzia nie za chuda jest.
Akaata, kulka MM, sorki, dopiero dziś zauważyłam, że tu pytałyście
Jolka112
A tak z innej beczki : dziś byłam u ginekologa do którego chodzę na fundusz...po skierowania na badania, żeby nie płacić. Straszny z niego buc, zawsze pyta jak się czuję, a jak mu mówię, że np mam dziwne skurcze jakby w macicy to on z ironią mówi, że mi się to wydaje :/ szok, jakby człowiek nie chodził jeszcze prywatnie to nic by o przebiegu ciąży nie wiedział. Jak mówiłam o tych skurczach mojej gin to zaraz mi powiedziała, że macica się stawia i żebym brała 6 tabletek magnezu dziennie ! Prywatnie chodzę do kobiety, zresztą jestem u niej od jakiś 10 lat, super babka, faceta z własnego doświadczenia nie polecam, szczególnie po jego dzisiejszych tekstach...mam grzybka po raz kolejny...mówię mu o tym, a ten jak zwykle "OOOooo a skąd pani wie, że to grzybica" nosz kur...ostatnio to miałam to mi nawet cytologia nie wyszła, to chyba wiem jak się objawia grzybica :/ i już próbuje zrobić ze mnie matoła...siadam na fotel, bada mnie i mówi: "grzybica jak byk" ..
a później z ironicznym lekkim uśmieszkiem: "proszę męża odstawić od piersi"
i 3 razy chłop ten tekst jeszcze powtarzał, szok jaki matoł, ale ja się z równowagi nie dałam wyprowadzić
i 3 razy chłop ten tekst jeszcze powtarzał, szok jaki matoł, ale ja się z równowagi nie dałam wyprowadzić
Ania020317
Z tego co wiem to wizz air ma strasznie zaostrzony regulamin wiadomo ze do 30 tyg trzeba zaświadczenie mieć a i tak mogą nie wpuścić bo wtedy lecisz na własne ryzyko ja gdybym miała wybór to bym nie wybierała sie ale mój tata ma problem z sercem i strasznie mu zależy aby obie córki były na święta i moja babcia ma 81 lat a miewa ataki mikro wylewow i chciałabym ja ostatni raz zobaczyć mam zamiar pójść do lekarza i sie dowiedzieć a jutro podzwonie po informacjach na lotnisko
wydaje mi się, że można jeśli nie jest to ciąża zagrożona, po prostu masaż jest delikatniejszy i bez elementu "wibracji"Hej dziewczyny czy któraś z was korzystała w ciąży z usług masażysty? I czy wogole to to można? Do wizyty u ginekologa mam jeszcze tydzien żeby zapytać a tak mnie w plecach łamie że nie wiem czy wytrzymam.
reklama
kunalesna
O matko co za facet....A tak z innej beczki : dziś byłam u ginekologa do którego chodzę na fundusz...po skierowania na badania, żeby nie płacić. Straszny z niego buc, zawsze pyta jak się czuję, a jak mu mówię, że np mam dziwne skurcze jakby w macicy to on z ironią mówi, że mi się to wydaje :/ szok, jakby człowiek nie chodził jeszcze prywatnie to nic by o przebiegu ciąży nie wiedział. Jak mówiłam o tych skurczach mojej gin to zaraz mi powiedziała, że macica się stawia i żebym brała 6 tabletek magnezu dziennie ! Prywatnie chodzę do kobiety, zresztą jestem u niej od jakiś 10 lat, super babka, faceta z własnego doświadczenia nie polecam, szczególnie po jego dzisiejszych tekstach...mam grzybka po raz kolejny...mówię mu o tym, a ten jak zwykle "OOOooo a skąd pani wie, że to grzybica" nosz kur...ostatnio to miałam to mi nawet cytologia nie wyszła, to chyba wiem jak się objawia grzybica :/ i już próbuje zrobić ze mnie matoła...siadam na fotel, bada mnie i mówi: "grzybica jak byk" ..
Ja w czwartek ide do rodzinnej po skierowanie bo chodze do gin prywatnie i musze placic sama. A tak chociaz za mocz i morfologie nie bede placic. Za ostatnie badania wyszlo mi 260 zl ale tam byla toksoplazmoza, hiv,grupa krwi i inne bajery.
A co do grzybicy.... w lutym przed lyzeczkowaniem przy badaniu w szpitalu uslyszalam "o taka grzybica ze mozna pieczarki chodowac" malo ze smiechu nie zeszlam