reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

"o taka grzybica ze mozna pieczarki chodowac" malo ze smiechu nie zeszlam
haha mają te teksty :D

Jolka głupie teksty miał ten ginekolog :/
Ja chodzę tylko prywatnie i sama robię badania, trochę nas wyszło, ale chyba wygodnicka się zrobiłam :p Do ginekologa na nfz musiałabym jeździć daleko, bo w mojej przychodni nie ma ginekologa na fundusz

reklama
haha mają te teksty :D

Jolka głupie teksty miał ten ginekolog :/
Ja chodzę tylko prywatnie i sama robię badania, trochę nas wyszło, ale chyba wygodnicka się zrobiłam :p Do ginekologa na nfz musiałabym jeździć daleko, bo w mojej przychodni nie ma ginekologa na fundusz
U nas sa na fundusz ale gabinety jak za gierka ,sprzet bez komentarza a na pierwsza wizyte czeka sie do 3 miesiecy wiec o takim becikowym mozna zapomniec :) skoro o ciazy dowiedzialam sie w 9 tyg a mialabym na wizyte czekac 3 miesiace to poszlabym tam juz z zarysowanym brzuszkiem.

U nas sa na fundusz ale gabinety jak za gierka ,sprzet bez komentarza a na pierwsza wizyte czeka sie do 3 miesiecy wiec o takim becikowym mozna zapomniec :) skoro o ciazy dowiedzialam sie w 9 tyg a mialabym na wizyte czekac 3 miesiace to poszlabym tam juz z zarysowanym brzuszkiem.
no to rzeczywiście tyle czekania... :)
ja o ciąży dowiedziałam się szybciej, bo w 4/5 tc a pierwsze usg w 6t4d :) i niezapomniane pierwsze serduszko, którego się nie spodziewaliśmy, myślałam, że to później usłyszymy <3

no to rzeczywiście tyle czekania... :)
ja o ciąży dowiedziałam się szybciej, bo w 4/5 tc a pierwsze usg w 6t4d :) i niezapomniane pierwsze serduszko, którego się nie spodziewaliśmy, myślałam, że to później usłyszymy <3
Ja tak pozno bo po poronieniu niby okresu nie mialam tylko plamienia ... znaczy byl to okres ale skapy a ja myslalam swoje :) w dodatku objawy wzielam za stres i grype zoladkowa ktora w tym czasie panowala :D

Misia, a dlaczego bezpieczniej autem niż samolotem? Linie lotnicze to się bronią po którymś tygodniu, żeby przypadkiem nie było porodu na pokładzie, bo kto to będzie odbierał? No i swojego czasu niektóre ciężarne miały taki świetny pomysł, żeby latać w tę i z powrotem i urodzić na pokładzie z powodu obywatelstwa ;) Podróż 18h autem z wielkim brzuchem, puchnącymi nogami, bólami kręgosłupa i miednicy, zgagą i zadyszką to naprawdę nie jest najszczęśliwszy pomysł... Lot też będzie męczący, mniej tlenu, zmiany ciśnienia itp. atrakcje, ale chyba bym się prędzej na lot zdecydowała, jeżeli lekarz by na to pozwolił - bo wiadomo, że to on w tym temacie będzie miał ostateczne słowo a nasz stan zdrowia może być bardzo różny, skracająca się szyjka, cholestaza ciążowa, inne atrakcje..

No niestety u mnie odpada położna się nie zgodziła na lot. Czeka mnie podróż samochodem, szczerze to mi to nie przeszkadza [emoji16] jechałam już nie raz i jakoś nie robiło to dla mnie problemu. W każdej chwili można stanąć i się rozprostować. Ostatni lot mogę mieć 2 grudnia a pracować muszę do 31 grudnia żeby mógł mi się liczyć macierzyński. Więc wyjścia nie mam za bardzo ale się da przyzwyczaić

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jola w doope bym takiego lekarza kopnela chyba.

Kuna jakieś drogie te badania i Ciebie. Ja za zapłaciłam 150 za te właśnie. Też chodzę prywatnie wiec za wszystko płacę.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Drogo drogo ale pamietam z córka tez płaciłam ok 290 zł bo tez prywatnie teraz tez mam prywatnego dr ale poszłam do rodzinnej i dała mi na co mogła typu tsh ft3 ft4 i wiele innych w sumie na 22 badania chhba także za pozostałe płaciłam tylko 102 zł

Teraz nie mam nic do zrobienia a jutro wizyta. Moj dr preferuje co druga wizytę badania wiec teraz na pewno dostanę do zrobienia na listopad.

Ale sie denerwuje dziewczyny.....

reklama
Do góry