reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Tez mam łożysko na przedniej ścianie...

Z wagą nie mam obaw. Schudłam 6 kg od początku ciąży...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Tez schudłam 6kg przez wymiotowanie, a wymiotuje do dzisiaj. Ale zdarzyłam już przytyć 4kg. Dzisiaj równo 21 tc [emoji39]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka miała xlandera, testowałam razem z moim bebetto, z wyglądu są bardzo podobne, w użytkowaniu bez porównania. Xlander był dużo twardszy, w bebetto lepsza amortyzacja. Dostęp do kosza w xlanderze był fatalny. Te dwie rzeczy pamiętam. Koniec końców koleżanka sprzedała swojego xlandera i też kupiła bebetto. No ale do bebetto też mam zarzuty, ma mało trwałe materiały, budę czasem trzeba dokręcać bo się obluzowuje i opada, hamulec mi się popsuł, jestem mocno zawiedziona trwałością, tym bardziej, że wcześniej jeździłam jedo fyn, którym mój syn się woził jako 3 dziecko z kolei i nie było w ogóle widać, a obecnie tamten wózek wozi już 5 dziecko (był pożyczony, dlatego musiałam zmienić). A, no i nie ma moskitiery. Także nadal szukam wózka idealnego dla mnie. Bebetto nico to by był właśnie mój wymarzony wózek pod wzgledem funkcjonalności, gdyby był trwalszy i łatwiejszy w praniu.

Ja doncaster ale mój dostał pozwolenie na prace wiec dużo prawdopodobne ze sie przeniesiemy do Londynu...ja póki co nie myśle o powrocie bo mój maz raczej by sie w pl nie zaaklimatyzował

Paulyna, ja też słyszałam dobre opinie o amortyzacji w xlanderze, a jednak naprawdę pod tym względem xlander nie umywa się do bebetto. Jak poszperasz w necie i znajdziesz osoby, które miały do czynienia z oboma wózkami to znajdziesz podobne opinie. Mnie również zależy na wózku z pompowanymi kołami, dobrą amortyzacją, takim trochę czołgiem. Wymagam, żeby gondola była duża, spacerówka z przekładanym siedziskiem przód/tył, buda duża (znowu w tym względzie buda spacerówki bebetto jest po prostu absolutnie mega, tylko szkoda, że mocowanie ma takie, że ciągle ją trzeba dokręcać, bo nie wytrzymuje swojego własnego ciężaru, a już najgorzej jak dziecko zaczyna się tą budą na pewnym etapie bawić - wtedy dokręcanie odchodzi codziennie..) a przednie koła były skrętne. Jak znajdziecie wózek moich marzeń, dajcie znać :)

Ja tez wymiotowalam ale u mnie słodkie wyeliminowane, 5 małych posiłków i praktycznie wcale chipsów czy fast foodów.
Czasami rybkę z Maca gdzieś w trasie tyle... ale ja się cieszę, mam z czego zrzucać :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

To ja już nie wiem co osoba to opinia, nam ten przypadł do gustu jeszcze opinia tej znajomej... Jeśli nie ten to Baby Jogger City Elite, bo na jego temat żadnej złej opinii nie znalazłam, ale nie ma do niego typu gadżetów ;)

A, no widzisz. To jest nas więcej. Ja też mam takie łożysko. A jakie masz zalecenia na razie od lekarza? Normalnie funkcjonujesz?

A w którym tygodniu jesteś? Nie mam jakiś specjalnych zaleceń :/ Lekarz stwierdził, że czekamy bo za niedługo łożysko przesunie się i będzie ok...o tym na co uważać doczytałam w necie. Dawno nie byłam na usg, na fundusz to tak właśnie wygląda :/ W poniedziałek mam wizytę i usg więc się dowiem co z tym łożyskiem

reklama
Do góry