reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Chodziło mi o łożysko znajdujące się z przodu ale nisko nad szyjka! Na tylnej ścianie to chyba nawet jak jest niski to jest bezpiecznie. Ale aż tak się w temat nie zaglebialam.
to musisz dopytać ginka :)
mi mówił, że z łożyska nisko przodujace się nigdy nie zrobi i spokojnie, ale nie wiem też się nie zagłębiałam w temat po tym, jak mnie uspokoił ;)

no ja już w czwartek się przekonam co tam u naszej dzidzi :) nie mogę się doczekać :D

Dlatego problem bo łozysko zatyka wyjście i gdyby tak zostało do końca to trzeba robić cesarkę. Przecinać powłoki brzuszne, później całe łożysko żeby się do dzidzi dostać. Poza tym łożysko przodujące może powodować inne komplikacje w ciąży.
Łożysko na przedniej ścianie to nie jest to samo co łożysko przodujace! Proszę, nie myl pojęć.

Jolka, a co jest złego w łożysku na przedniej ścianie (poza tym, że mama rzadziej czuje ruchy, bo łożysko je trochę tłumi)? To prawidłowa lokalizacja łożyska. Problem jest, jeżeli łożysko jest przodujące. A przodujące nie znaczy, że jest na przedniej ścianie tylko że jest na dole i zasłania ujście szyjki macicy.

Sorki, źle się wyraziłam, chodziło mi właśnie o takie położenie, gdy łożysko zatyka ujście szyjki.[/QUOTE]
Ok. Już wszystko jasne! :-)

U mojego też zawyzao 0,9kg! Powiedziałam że zawyza na co pielęgniarka mówi "e, wszystkie tak mówią!" :D
no dlatego ja nic nie mówię o niego, chociaż on nie patrzy na wagę i teoretycznie mogłabym sama zaniżać :D
i podawać wagę, którą mam w domu, ale po co mi to, o przyrost chodzi, nadwagi nie miałam stwierdzonej :D

Paulyna to szybka jesteś z tym wózkiem :D ja to chyba się wstrzymam przynajmniej do Nowego Roku :p
Kobito jeszcze 100 razy zmienisz zdanie, po co się tak śpieszyć :) :p

reklama
No, ale my nie kupujemy już wózka :p styczeń/luty , ale czemu już teraz nie możemy rozeznać się w temacie? :)
Dużo już nam się nie zmieni, teraz waham się co do tego Xlandera jak opinie podzielone :/ Także nie wiem co zrobimy albo zaryzykujemy albo padnie na pierwszy typ, który nie do końca mi odpowiada, bo ma za mało gadżetów ;)

Do góry