reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Dlaczego to będzie problem? Gdyby było nisko to chyba by był a tak to chyba nie ma znaczenia!
Dlatego problem bo łozysko zatyka wyjście i gdyby tak zostało do końca to trzeba robić cesarkę. Przecinać powłoki brzuszne, później całe łożysko żeby się do dzidzi dostać. Poza tym łożysko przodujące może powodować inne komplikacje w ciąży.

reklama
Jolka, a co jest złego w łożysku na przedniej ścianie (poza tym, że mama rzadziej czuje ruchy, bo łożysko je trochę tłumi)? To prawidłowa lokalizacja łożyska. Problem jest, jeżeli łożysko jest przodujące. A przodujące nie znaczy, że jest na przedniej ścianie tylko że jest na dole i zasłania ujście szyjki macicy.[/QUOTE]

Sorki, źle się wyraziłam, chodziło mi właśnie o takie położenie, gdy łożysko zatyka ujście szyjki.

Dobrze ze jestvtu nas wiecej z tym problemem bo w codziennym zyciu nie znam nikogo kto tak mial a z reszta od kad jestem w ciazy i musze sie oszczedzac jestem towarzyskim zbukiem i okazalo sie ze jednak nie mam kolezanek :) a tutaj mozna pogadac wyzalic sie i zobaczyc ze nie jest sie samemu np z problemem z lozyskiem :)

Sorki, źle się wyraziłam, chodziło mi właśnie o takie położenie, gdy łożysko zatyka ujście szyjki.
no właśnie często się myli łożysko na przedniej ścianie z łożykiem przodujacym, a to są dwie różne sprawy :)

U mojego ginka waga zawyża na moją niekorzyść :p , ale przyrost dobrze pokazuje :)

Ostatnia edycja:
no i zdecydowaliśmy się na wózek <3 już bym mogła go mieć :D
wybór zmieniony, wymacany został, pan w sklepie jeszcze nam o nim opowiedział, porównaliśmy dogłębnie ze wcześniejszym typem i zdecydowani jesteśmy na xlandera xmove z tego roku ;) na plus dwustronna spacerówka, moskitiera wbudowana w podnóżek, duża buda, osłonka przeciwdeszczowa w gratisie i dobierzemy też mufkę, uchwyt na butelkę, osłonkę przeciwdeszczową na pacerówkę i oczywiście torbę :)
ma super koła na nasze tereny :D i lekko się go podbija w górę w porównaniu do mutsy :) jeszcze raz to sprawdziłam dla pewności :p i mutsy w naszym terenie by sobie niestety nie poradził
http://smykus.bydgoszcz.pl/images/p...mark/cpx_7122c387fad0da55a9021ebe3f266caa.png

reklama
no i zdecydowaliśmy się na wózek <3 już bym mogła go mieć :D
wybór zmieniony, wymacany został, pan w sklepie jeszcze nam o nim opowiedział, porównaliśmy dogłębnie ze wcześniejszym typem i zdecydowani jesteśmy na xlandera xmove z tego roku ;) na plus dwustronna spacerówka, moskitiera wbudowana w podnóżek, duża buda, osłonka przeciwdeszczowa w gratisie i dobierzemy też mufkę, uchwyt na butelkę, osłonkę przeciwdeszczową na pacerówkę i oczywiście torbę :)
ma super koła na nasze tereny :D i lekko się go podbija w górę w porównaniu do mutsy :) jeszcze raz to sprawdziłam dla pewności[emoji14]i mutsy w naszym terenie by sobie niestety nie poradził
http://smykus.bydgoszcz.pl/images/p...mark/cpx_7122c387fad0da55a9021ebe3f266caa.png
Pamiętaj tylko, że on ma bardzo słaba amortyzację i na wertrpach dziecko lata w wózku :( ale ja bardzo lubiłam i tak ten wozeczek.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

Do góry