reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Dlaczego to będzie problem? Gdyby było nisko to chyba by był a tak to chyba nie ma znaczenia!
Dlatego problem bo łozysko zatyka wyjście i gdyby tak zostało do końca to trzeba robić cesarkę. Przecinać powłoki brzuszne, później całe łożysko żeby się do dzidzi dostać. Poza tym łożysko przodujące może powodować inne komplikacje w ciąży.

reklama
Jolka, a co jest złego w łożysku na przedniej ścianie (poza tym, że mama rzadziej czuje ruchy, bo łożysko je trochę tłumi)? To prawidłowa lokalizacja łożyska. Problem jest, jeżeli łożysko jest przodujące. A przodujące nie znaczy, że jest na przedniej ścianie tylko że jest na dole i zasłania ujście szyjki macicy.[/QUOTE]

Sorki, źle się wyraziłam, chodziło mi właśnie o takie położenie, gdy łożysko zatyka ujście szyjki.

Dobrze ze jestvtu nas wiecej z tym problemem bo w codziennym zyciu nie znam nikogo kto tak mial a z reszta od kad jestem w ciazy i musze sie oszczedzac jestem towarzyskim zbukiem i okazalo sie ze jednak nie mam kolezanek :) a tutaj mozna pogadac wyzalic sie i zobaczyc ze nie jest sie samemu np z problemem z lozyskiem :)

Sorki, źle się wyraziłam, chodziło mi właśnie o takie położenie, gdy łożysko zatyka ujście szyjki.
no właśnie często się myli łożysko na przedniej ścianie z łożykiem przodujacym, a to są dwie różne sprawy :)

U mojego ginka waga zawyża na moją niekorzyść :p , ale przyrost dobrze pokazuje :)

Ostatnia edycja:
no i zdecydowaliśmy się na wózek <3 już bym mogła go mieć :D
wybór zmieniony, wymacany został, pan w sklepie jeszcze nam o nim opowiedział, porównaliśmy dogłębnie ze wcześniejszym typem i zdecydowani jesteśmy na xlandera xmove z tego roku ;) na plus dwustronna spacerówka, moskitiera wbudowana w podnóżek, duża buda, osłonka przeciwdeszczowa w gratisie i dobierzemy też mufkę, uchwyt na butelkę, osłonkę przeciwdeszczową na pacerówkę i oczywiście torbę :)
ma super koła na nasze tereny :D i lekko się go podbija w górę w porównaniu do mutsy :) jeszcze raz to sprawdziłam dla pewności :p i mutsy w naszym terenie by sobie niestety nie poradził
http://smykus.bydgoszcz.pl/images/p...mark/cpx_7122c387fad0da55a9021ebe3f266caa.png

reklama
no i zdecydowaliśmy się na wózek <3 już bym mogła go mieć :D
wybór zmieniony, wymacany został, pan w sklepie jeszcze nam o nim opowiedział, porównaliśmy dogłębnie ze wcześniejszym typem i zdecydowani jesteśmy na xlandera xmove z tego roku ;) na plus dwustronna spacerówka, moskitiera wbudowana w podnóżek, duża buda, osłonka przeciwdeszczowa w gratisie i dobierzemy też mufkę, uchwyt na butelkę, osłonkę przeciwdeszczową na pacerówkę i oczywiście torbę :)
ma super koła na nasze tereny :D i lekko się go podbija w górę w porównaniu do mutsy :) jeszcze raz to sprawdziłam dla pewności[emoji14]i mutsy w naszym terenie by sobie niestety nie poradził
http://smykus.bydgoszcz.pl/images/p...mark/cpx_7122c387fad0da55a9021ebe3f266caa.png
Pamiętaj tylko, że on ma bardzo słaba amortyzację i na wertrpach dziecko lata w wózku :( ale ja bardzo lubiłam i tak ten wozeczek.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

Do góry