reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

O wlasnie, apricot, dzięki za podlinkowanie, bo zgubiłam. Z tego, co się orientuję to w okolicach 20 tc, można już wykryć dlatego pisałam o połówkowym; w przypadku vasa previa często kładą do szpitala po 30 tc żeby mieć mamę na oku i pod ręką, dają sterydy na rozwój płucek i ciążę rozwiązują między 35 a 37 tc.

reklama
Paulyna oglądałaś na żywo tego Mutsy Igo - zawróciłaś mi nim w głowie. Tyle, że jak na tą cenę to słabe opinie o nim czytałam, masz jakieś sprawdzone źródło na temat wózka?

O wlasnie, apricot, dzięki za podlinkowanie, bo zgubiłam. Z tego, co się orientuję to w okolicach 20 tc, można już wykryć dlatego pisałam o połówkowym; w przypadku vasa previa często kładą do szpitala po 30 tc żeby mieć mamę na oku i pod ręką, dają sterydy na rozwój płucek i ciążę rozwiązują między 35 a 37 tc.
Tez zapytam gina czy zwraca na to uwage... te kolory plynacej krwi widzialam jak serduszko sprawdzal..

Paulyna oglądałaś na żywo tego Mutsy Igo - zawróciłaś mi nim w głowie. Tyle, że jak na tą cenę to słabe opinie o nim czytałam, masz jakieś sprawdzone źródło na temat wózka?
Za bardzo nie chce mi sie wnikac w wózki , zostawilam to mężowi i z tego co slyszalam (po jego doglebnych analizach i rozmowach z kolegami ojcami) jest bliski decyzji o zakupie wózka x-lander tego z diodami. Ja tylko wybiore kolor :)

tak oglądałam na żywo i bardzo mi się podoba :( , ale cena właśnie wysoka bardzo :/ trochę ciężko podbija się do góry na krawężnikach itp. Jego opinie to czytałam głównie po blokach i jak przy każdym wózku są zwolennicy i przeciwnicy... na 10 opini znajdzie się jedna, gdzie coś nie pasuje :/ budę od spacerówki ma małą :/

Za bardzo nie chce mi sie wnikac w wózki , zostawilam to mężowi i z tego co slyszalam (po jego doglebnych analizach i rozmowach z kolegami ojcami) jest bliski decyzji o zakupie wózka x-lander tego z diodami. Ja tylko wybiore kolor :)
my nad tym też się wahamy, bo ma odwracaną spacerówkę, terenowe koła, głęboką budę, fajnie reguluje się wysokość rączki, podoba mi się hamulec na środku :) ja przeczytałam jedną opinię, że jakaś laska połamała rączkę, jak podbijała wózek pod krawężnik... no, ale nie wiem, jak mocno to trzeba zrobić :szok:
ja jeśli już to ten kolor będę brała :) http://smykus.bydgoszcz.pl/images/p...mark/cpx_7122c387fad0da55a9021ebe3f266caa.png

Dziewczyny czy któraś z was ma/miała/planuje kupic detektor ?
Ja w ciąży z córka jakos miałam więcej spokoju w sobie i przekonanie ze wszystko jest ok. Od dwoch dni mam mega dola obudziłam sie w nocy o 3 i nie spałam do rana bo nie wiem czy mi sie śniło czy cos ze w coazy nie jestem.... ruchów tez jakos nie czuje osiwieje :( jeszcze mam szpital w domu na całego :( maz dzis wrócił z pracy z 39 stopniowa temp :(

reklama
Wiem, że niektóre posiadają detektor :) Ja sama próbowałam wylicytować używany, ale przelicytowali mnie :/
A który masz tydzień? Wcześniej czułaś ruchy?
Mi dzisiaj jeździ po brzuchu, to chyba dziecko w końcu :p albo jednak gazy krążą po jelitach :p
Współczuję chorego męża :( obyś się nie zaraziła..

Do góry