reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
U mnie ogolnie same dziopy sie rodzą od mojej strony w pokoleniu nowym[emoji12] jak tak dalej pojdzie to moje panieńskie nie pojdzie dalej[emoji23]

f2w3d5qp59knnd9q.png

No od P tez my zaczynamy nowe pokolenie bo kuzynostwo jego do roboty sie niezabralo a juz ponad 30 na karku a tu nawet 2 polowki brak.
Jej ja chce juz swieta...tak mnie naszlo nagle!

f2w3d5qp59knnd9q.png

ja w tym roku święta grudniowe u teściów spędzam, także będzie nieco inaczej :( i tak bardzo mi nie spieszno... mimo że mam super teściów, to moja rodzina jest duża, Wigilia jest około 20 osób i jest klimatycznie <3 a tam tylko teście, ich córka i my ;)

A ja nie wiem jak to bd...myslalm o tym i az boje sie temst z P zaczynac bo musimy sie zawsze o to kłócić od kad zaczelismy święta spedzac razem...
Denerwuje mnie to ze ma wpojone do glowy ze musi byc wigilia u jego dziadka i tam sie zbiera wtedy 20 osob i siedzimy od 15-21 i mnie to wkurza bo mowie mu ze kurde bez przesady! Ja chce wigilię spedzac co rok gdzie indziej i np jak u mnie wigilia to do jego dIadka i tego grona mozna jechac okolo19 na polamanie sie oplatkirm i tak sb cos zszamanie i posiedzenie z nimi,a nie ze jemy 3 wigilie w sumie... Jego rodzice w ogole wigili ani sniadania wielkanocne nie robia w domu tylko wlasnie u dziadka tylko. Tlumacze mu ze po to sa inne dni swiat zeby np jak u mnie wigilia to 1 dzien do dziadka na obiad i do wieczora,a 2 dzień juz do rodziny co dalej mieszka np moja babcia,a nie kurde u niego musi byc wigilia i musi byc 1albo 2 dzien świat obiad o12 i do 22 siedzimy....denerwuhe mnie to i na 100% jak sie dzirvko urodzi to sory ale zostanie ze mna a on niech wybiera kto jest wazniejszy dla niego. Ja nir mam zamiaru rok w rok spedzac ram wigilie15-21 i jeden dzien swiat 12-22... Bez przesady...oni nie sa jedyna rodzina teraz rowniez i jego...a ja np musze z mama i tata szamac wigilie o 14 zeby w ogole z nimi cos zjesc w ten dzien...i on nir widzi problemu...no...wyzalilam sie ale kurde chyba mam normalne podejscie zeby co roku zmieniac i tyle..a nie u niego tyle h i koniec kropka....

f2w3d5qp59knnd9q.png

ja w tym roku święta grudniowe u teściów spędzam, także będzie nieco inaczej :( i tak bardzo mi nie spieszno... mimo że mam super teściów, to moja rodzina jest duża, Wigilia jest około 20 osób i jest klimatycznie <3 a tam tylko teście, ich córka i my ;)
My ustalilismy ze wigilia i sniadania wielkanocne co roku na zmiane :) wiem ze ja mam ten ostateczny glos ale musze sie zastanowic czy wole wigilie w ciazy u tesciow, czy potem juz z dzidziusiem.

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Ja planuje ta spędzić u jego dziadka a następna u siebie i niech jedzie w **** bo dziecko zostanie ze mna. Jak sie ma zone to ona jest najwazniejsza osoba w zyciu a nie rodzice i mamusia ktora sie obrazi no bo jak synusia na calej wigili moze nie byc? Rrrrrrrr

f2w3d5qp59knnd9q.png

U nas jedni rodzice oddaleni od drugich o 300 km... także stakże święta spędzamy u jednych albo u drugich. Ostatnio dzieliliśmy się tak, ze Wielkanoc u jednych a później Boże Narodzenie u drugich. I tak o to 3x wigilia i święta były u moich rodziców, a Wielkanoc u rodziców męża. W tym roku juz Wigilie spędzimy i teściów. Wielkanoc sami spędzimy,bo z takim maluszkiem jeszcze nie chcemy tak daleko wyjeżdżać.

MamaNS No musicie jakoś ustalić to inaczej teraz jak dziecko będzie... powiedz,ze Ty tez chcesz Wigilie spędzić u swoich rodziców dłużej a nie na lapu capu...

reklama
Ale boje sie jego reakcji na to jak powiem ze jedziemy do dziadka ale następna u mnie i koniec. U dziadka w wigilie tylko pozniej herbatka i przegrycha

f2w3d5qp59knnd9q.png

Do góry