reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
U mnie ogolnie same dziopy sie rodzą od mojej strony w pokoleniu nowym[emoji12] jak tak dalej pojdzie to moje panieńskie nie pojdzie dalej[emoji23]

f2w3d5qp59knnd9q.png

No od P tez my zaczynamy nowe pokolenie bo kuzynostwo jego do roboty sie niezabralo a juz ponad 30 na karku a tu nawet 2 polowki brak.
Jej ja chce juz swieta...tak mnie naszlo nagle!

f2w3d5qp59knnd9q.png

ja w tym roku święta grudniowe u teściów spędzam, także będzie nieco inaczej :( i tak bardzo mi nie spieszno... mimo że mam super teściów, to moja rodzina jest duża, Wigilia jest około 20 osób i jest klimatycznie <3 a tam tylko teście, ich córka i my ;)

A ja nie wiem jak to bd...myslalm o tym i az boje sie temst z P zaczynac bo musimy sie zawsze o to kłócić od kad zaczelismy święta spedzac razem...
Denerwuje mnie to ze ma wpojone do glowy ze musi byc wigilia u jego dziadka i tam sie zbiera wtedy 20 osob i siedzimy od 15-21 i mnie to wkurza bo mowie mu ze kurde bez przesady! Ja chce wigilię spedzac co rok gdzie indziej i np jak u mnie wigilia to do jego dIadka i tego grona mozna jechac okolo19 na polamanie sie oplatkirm i tak sb cos zszamanie i posiedzenie z nimi,a nie ze jemy 3 wigilie w sumie... Jego rodzice w ogole wigili ani sniadania wielkanocne nie robia w domu tylko wlasnie u dziadka tylko. Tlumacze mu ze po to sa inne dni swiat zeby np jak u mnie wigilia to 1 dzien do dziadka na obiad i do wieczora,a 2 dzień juz do rodziny co dalej mieszka np moja babcia,a nie kurde u niego musi byc wigilia i musi byc 1albo 2 dzien świat obiad o12 i do 22 siedzimy....denerwuhe mnie to i na 100% jak sie dzirvko urodzi to sory ale zostanie ze mna a on niech wybiera kto jest wazniejszy dla niego. Ja nir mam zamiaru rok w rok spedzac ram wigilie15-21 i jeden dzien swiat 12-22... Bez przesady...oni nie sa jedyna rodzina teraz rowniez i jego...a ja np musze z mama i tata szamac wigilie o 14 zeby w ogole z nimi cos zjesc w ten dzien...i on nir widzi problemu...no...wyzalilam sie ale kurde chyba mam normalne podejscie zeby co roku zmieniac i tyle..a nie u niego tyle h i koniec kropka....

f2w3d5qp59knnd9q.png

ja w tym roku święta grudniowe u teściów spędzam, także będzie nieco inaczej :( i tak bardzo mi nie spieszno... mimo że mam super teściów, to moja rodzina jest duża, Wigilia jest około 20 osób i jest klimatycznie <3 a tam tylko teście, ich córka i my ;)
My ustalilismy ze wigilia i sniadania wielkanocne co roku na zmiane :) wiem ze ja mam ten ostateczny glos ale musze sie zastanowic czy wole wigilie w ciazy u tesciow, czy potem juz z dzidziusiem.

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Ja planuje ta spędzić u jego dziadka a następna u siebie i niech jedzie w **** bo dziecko zostanie ze mna. Jak sie ma zone to ona jest najwazniejsza osoba w zyciu a nie rodzice i mamusia ktora sie obrazi no bo jak synusia na calej wigili moze nie byc? Rrrrrrrr

f2w3d5qp59knnd9q.png

U nas jedni rodzice oddaleni od drugich o 300 km... także stakże święta spędzamy u jednych albo u drugich. Ostatnio dzieliliśmy się tak, ze Wielkanoc u jednych a później Boże Narodzenie u drugich. I tak o to 3x wigilia i święta były u moich rodziców, a Wielkanoc u rodziców męża. W tym roku juz Wigilie spędzimy i teściów. Wielkanoc sami spędzimy,bo z takim maluszkiem jeszcze nie chcemy tak daleko wyjeżdżać.

MamaNS No musicie jakoś ustalić to inaczej teraz jak dziecko będzie... powiedz,ze Ty tez chcesz Wigilie spędzić u swoich rodziców dłużej a nie na lapu capu...

reklama
Ale boje sie jego reakcji na to jak powiem ze jedziemy do dziadka ale następna u mnie i koniec. U dziadka w wigilie tylko pozniej herbatka i przegrycha

f2w3d5qp59knnd9q.png

Do góry