Kurcze dopiero dzisiaj Was odnalazłam
Przyjmiecie jeszcze jedną marcówkę?
Termin mam na 7 marca. To będzie drugie dziecko. Mam już 3 letniego chłopczyka. Mam 36 lat a obok pęcherzyka mam krwiaka więc ciąza od początku zagrożona i dostalam zwolnienie. 2 tyg bralam duphaston. Kolejną wizytę mam na 29 sierpnia i tego dnia również prenatalne. Podstawowych badan krwi jeszcze nie zrobilam - mam zrobić przed wizytą i dopiero założą mi karte.
Ogólnie czuję się senna, osłabiona no i mam mdłości. Ale zaczynają pojawiac sie dni kiedy mam więcej energii.
Witam serdecznie
. Odpoczywaj, relaksuj sie, krwiak sam sie wchłonie- tego tobie zyczę!
Ja jestem teraz w Wielkiej Brytanii. Z tego co się nasluchalam to już wiem, że rodzic jadę do Polski. Jestem w 8tyg ciąży, a dopiero za miesiąc idę na pierwszą wizytę z położna, bo tutaj do ginekologa się nie chodzi. Jak poszłam pierwszy raz i powiedziałam, że myślę, że jestem w ciąży, ale nie jestem pewna to pani...zmierzyla mi ciśnie i powiedziała, że jak będę to się sama dowiem i mi gratuluje. Po czym wydrukowala 10 kartek o tym co jesc, co nie, o alkoholu, narkotykach itd i koniec wizyty. Jutro mam wizytę w związku z tym że alergia bardzo mi dokucza. Ale pierwsze usg i badania krwi (o ile w ogóle mi będą chcieli zrobić) dopiero w 12 tyg.
haha no wiec własnie! Usg to robia od wielkiego dzwona, a kumpela ze skurczami 5 razy jechała na porodówke i ja za każdym razem odsyłali zamiast pomóc wywołać. Męczyła sie tak tydzień! Aż w końcu pojechała i znów ja odsyłali ale krew jej poleciała to zostawili i urodziła w ten sam dzień.
Ja się boję, że znowu mi wyjdzie cukrzyca ciążowa.. Ze strachem mysle o tym badaniu z piciem glukozy bleeee
A ja wspominam to badanie OK. Wszyscy straszyli,że to taaaaakie słodkie, a dla mnie było bardzo słodkie ale bez przesady. Oczywiście każdy ma inny smak, ja akurat uwielbiam słodycze może dlatego szału na mnie nie zrobiła glukoza.
Dziwne...ja bym nie wytrzymala bez usg do 12 tyg. Ledwo wytrzymalam do 6,a pare wynikow badan zrobilam wcześniej dla pewnosci ze nie mam np toksop.
Teraz w pon bylam na usg i juz bym poszla na nastepne,bo zle sie czuje dalej i chcialabym miec pewność ze wszystko ok
no dokładnie, najlepiej miec usg co wizytę aby chociaz zobaczyć czy serduszko byje, tez sobie nie wyobrażam 3-4 miesięcy bez usg.
Bo chyba niektóre dziewczyny jak mają np 10w2d to mówią że to 10 tydzień (choć jest 11.) i się miesza
Napisane na SM-G920F w aplikacji
Forum BabyBoom
Bo generalnie powinno się podawac skończone miesiace
W pierwszej ciązy glukoze pilam w okolicach 24 tyg no i niestety wyszedl zły wynik i wyszla cukrzyca. Na szczescie leczona dietą bez koniecznosci podawania insuliny. No ale cała ciąża pilnowanie diety, kłucie się po kazdym posilku i rano na czczo no i podczas porodu tez co godzine musialam sobie mierzyć. Dosc klopotliwe. A wy juz tak wczesnie robiłyscie to badanie???
tez około 24 tygodnia
QUOTE="Oleńka 1989, post: 14243314, member: 166728"]Ja mam termin na 15 marca i moja lekarz liczy mi 10 tydz ciazy.Z synem miałam termin na 16 marca a urodzilam 5 wiec może mi sie trafi ze dwoje dzieci będę miała z tego samego dnia
ale powiem wam dziewczyny ze w tej ciąży czuje sie zupelnie inaczej poprostu żadnych dolegliwości aż jak szlam do lekarza to sie zastanawiałam czy ja wogole jestem w ciąży ale na szczęście zobaczyłam swoja mala kruszynkę
dobrze na chłopca - ja też czuje ,że będe miała drugiego boya ! Gratuluje kruszynki!
Dzień dobry
Można do was dołączyć? Dziś po wizycie 7tc, serduszko bije
Mam już synka, 4 letniego i jestem też mama Aniołka, 14 lutego miałam zabieg lyzeczkowania.
witam i gratuluje, napisz cos o sobie
Ja bym w płeć na tym etapie nie wierzyła. Jeszcze wszystko za malutkie. Chyba ze chłopak o wyjatkowo ładnie sie ustawi ale to małe szanse.
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
Rozmawiałam dziś z ginem na temat płci, narządy sa juz widoczne, ale penis jest bardzo podobny wielkością do przyrośnietej łechtaczki i wyglada prawie identycznie, w zwiazku z tym niemozliwe aby lekarz odważył sie strzelać co do płci. Dzidzia rozkraczała nózki, nawet mi lekarz pokazywał, ale nie odwazył sie powiedziec co to własnie z uwagi na taki sam rozmiar łechtaczki i proncia
Oczywiście ze zdarzają sie pomyłki . Ale duzo zależy od umiejętności , wiedzy i sprzętu lekarza . Ale do 20 tc można brać trochę poprawki . Ja cos czuje ze bedzie drugi chłopak bo tak samo sie czuje .
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
raczej od strzału lekarza.
Teraz o sobie : byłam na prenatalnych - wszystko dobrze, kość nosowa, przezierność ok, nie ma wskazań na dodatkowe badania, a wiec ich nie robię. Mam piękne zdjęcie skarba ale jutro wrzucę na odpowiedni watek.
Machało raczkami przy buźce i podkurczonymi nóżkami, widać było paluszki
. Lekarz najpierw zrobił mi dopochwowe a później brzuszne i własnie wtedy maluch zaczął sie bardzo wiercić i ślizgać po macicy - cudny widok!
Wiek dziecka wychodzi z usg na 11t3d., mierzy 5,61 cm, termin zmienił sie na 19 luty, ale wiadomo,że na poczatku co usg to inny (choć podobno na tych pierwszych prenatalnych termin jest najbardziej prawdopodobny!)
Serduszko biło setka
, żoładeczek - czek! ,kregoslup - czek!, pęcherz moczowy- czek!, kończyny - czek1, czaszka- czek!
Także mogę świętowac - ide sie napić!!
herbaty z cytryna ^^