reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Witam serdecznie :) . Odpoczywaj, relaksuj sie, krwiak sam sie wchłonie- tego tobie zyczę!

haha no wiec własnie! Usg to robia od wielkiego dzwona, a kumpela ze skurczami 5 razy jechała na porodówke i ja za każdym razem odsyłali zamiast pomóc wywołać. Męczyła sie tak tydzień! Aż w końcu pojechała i znów ja odsyłali ale krew jej poleciała to zostawili i urodziła w ten sam dzień.

A ja wspominam to badanie OK. Wszyscy straszyli,że to taaaaakie słodkie, a dla mnie było bardzo słodkie ale bez przesady. Oczywiście każdy ma inny smak, ja akurat uwielbiam słodycze może dlatego szału na mnie nie zrobiła glukoza.

dobrze na chłopca - ja też czuje ,że będe miała drugiego boya ! Gratuluje kruszynki!

witam i gratuluje, napisz cos o sobie :)

Rozmawiałam dziś z ginem na temat płci, narządy sa juz widoczne, ale penis jest bardzo podobny wielkością do przyrośnietej łechtaczki i wyglada prawie identycznie, w zwiazku z tym niemozliwe aby lekarz odważył sie strzelać co do płci. Dzidzia rozkraczała nózki, nawet mi lekarz pokazywał, ale nie odwazył sie powiedziec co to własnie z uwagi na taki sam rozmiar łechtaczki i proncia

raczej od strzału lekarza.

Teraz o sobie : byłam na prenatalnych - wszystko dobrze, kość nosowa, przezierność ok, nie ma wskazań na dodatkowe badania, a wiec ich nie robię. Mam piękne zdjęcie skarba ale jutro wrzucę na odpowiedni watek.
Machało raczkami przy buźce i podkurczonymi nóżkami, widać było paluszki :) . Lekarz najpierw zrobił mi dopochwowe a później brzuszne i własnie wtedy maluch zaczął sie bardzo wiercić i ślizgać po macicy - cudny widok!
Wiek dziecka wychodzi z usg na 11t3d., mierzy 5,61 cm, termin zmienił sie na 19 luty, ale wiadomo,że na poczatku co usg to inny (choć podobno na tych pierwszych prenatalnych termin jest najbardziej prawdopodobny!)
Serduszko biło setka ;), żoładeczek - czek! ,kregoslup - czek!, pęcherz moczowy- czek!, kończyny - czek1, czaszka- czek!
Także mogę świętowac - ide sie napić!!

herbaty z cytryna ^^
Super!!!!!!!!! [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4] ale Wam fajnie :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilija mam 28 lat, synka. Z wykształcenia jestem polonistka, ale nie pracuje w zawodzie :) mieszkam w Małopolsce, w Beskidzie Makowskim niedaleko Suchej Beskidzkiej :) na forum jestem od 2011 roku, wcześniej byłam Majówka :)
Jak coś to śmiało pytajcie kto chce coś więcej wiedzieć :)

Dziewczyny jestem przerażona, dzisiaj się przedźwignęłam i okropnie mnie brzuch boli... Poza tym dużo stresu w pracy, ogólnie dużo nerwów no ale ten ból brzucha.. czuję się jak po siłowni, wszystko ponaciągane... mam nadzieję, że fasolce to nie zaszkodzi!
Mnie czasami bardziej boli brzuch z nerwow niz z przedzwigania,wiec moze na ciebie tez stres tak dziala.

Na szczęście tak nie mam. Właściwie funkcjonuję zupełnie normalnie:) nawet na trening chodzę po pracy. Nie wiem czy to kwestia genów, bo moja mama ze mną też nie miała żadnych dokuczliwych objawów:)
Kamylcia, pozytywne myślenie i do przodu;)
Nas jest 4 rodzeństwa z każdym z Nas mama czuła się ok tylko pod samą końcówkę strasznie kręgosłup ja bolał nie miała wymiotów i takiej niechęci do wszystkiego jak ja .. staram się nie nakręcac ale cóż zrobić jak to silniejsze odemnie :(
Gosia a Tobie zazdroszczę :-)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiście ze zdarzają sie pomyłki . Ale duzo zależy od umiejętności , wiedzy i sprzętu lekarza . Ale do 20 tc można brać trochę poprawki . Ja cos czuje ze bedzie drugi chłopak bo tak samo sie czuje .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moja kolezanka ma 2 chłopców i przechodziła calkowicie inaczej ciaze. W jednej rewelacja bo zadnych zachcianek,mdlosci itp tylko pod koniec woda sie jej zatrzymala strasznie,a w drugiej rzygala jak kot i ustac na nogach nie mogla,a woda sie jej tym razem nie zatrzymala,miala zachcianki wiec chyba nie ma reguly [emoji3]

f2w33e3kjbvh8uny.png

Witam serdecznie :) . Odpoczywaj, relaksuj sie, krwiak sam sie wchłonie- tego tobie zyczę!

haha no wiec własnie! Usg to robia od wielkiego dzwona, a kumpela ze skurczami 5 razy jechała na porodówke i ja za każdym razem odsyłali zamiast pomóc wywołać. Męczyła sie tak tydzień! Aż w końcu pojechała i znów ja odsyłali ale krew jej poleciała to zostawili i urodziła w ten sam dzień.

A ja wspominam to badanie OK. Wszyscy straszyli,że to taaaaakie słodkie, a dla mnie było bardzo słodkie ale bez przesady. Oczywiście każdy ma inny smak, ja akurat uwielbiam słodycze może dlatego szału na mnie nie zrobiła glukoza.

dobrze na chłopca - ja też czuje ,że będe miała drugiego boya ! Gratuluje kruszynki!

Rozmawiałam dziś z ginem na temat płci, narządy sa juz widoczne, ale penis jest bardzo podobny wielkością do przyrośnietej łechtaczki i wyglada prawie identycznie, w zwiazku z tym niemozliwe aby lekarz odważył sie strzelać co do płci. Dzidzia rozkraczała nózki, nawet mi lekarz pokazywał, ale nie odwazył sie powiedziec co to własnie z uwagi na taki sam rozmiar łechtaczki i proncia

Teraz o sobie : byłam na prenatalnych - wszystko dobrze, kość nosowa, przezierność ok, nie ma wskazań na dodatkowe badania, a wiec ich nie robię. Mam piękne zdjęcie skarba ale jutro wrzucę na odpowiedni watek.
Machało raczkami przy buźce i podkurczonymi nóżkami, widać było paluszki :) . Lekarz najpierw zrobił mi dopochwowe a później brzuszne i własnie wtedy maluch zaczął sie bardzo wiercić i ślizgać po macicy - cudny widok!
Wiek dziecka wychodzi z usg na 11t3d., mierzy 5,61 cm, termin zmienił sie na 19 luty, ale wiadomo,że na poczatku co usg to inny (choć podobno na tych pierwszych prenatalnych termin jest najbardziej prawdopodobny!)
Serduszko biło setka ;), żoładeczek - czek! ,kregoslup - czek!, pęcherz moczowy- czek!, kończyny - czek1, czaszka- czek!

herbaty z cytryna ^^
Kochana wspaniałe wieści, zazdroszczę, że masz to już Sobą! Gratuluję!

herbaty z cytryna ^^
Bardzo się cieszę, że usg jest w porządku. [emoji4] z tym strzelaniem z płcią właśnie o to mi chodziło... [emoji12]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry