reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ojej bluecaat i Zuzia to musiało być straszne przeżycie!!! Jesli to nie jest tajemnica, to w ktorym tygodniu ciąży dotknęła Was ta tragedia? Wiadoma byla przyczyna??? Trzymam za Was kciuki, aby historia sie nie powtorzyla, ani Wam ani żadnej z nas!!! Miłego dnia :-*
I mnie to był 6 tydzień. Dlaczego nie wiadomo. Ot tak zdarza sie czasem. Ale powiem wam ze niektórzy lekarze są straszni i nie empatyczni. Bo wiadomo ze takie rzeczy sie zdarzają kazdego dnia ale każdy ma olewke i przechodzi z tym na porządek dzienny. A taka kobietka ma w głowie tysiąc myśli na minute i nie da jej sie przetłumaczyć ze może być dobrze.

reklama
Hej :-) :)

Ja odpoczywam, córcia u dziadków na wsi :tak: Jutro wraca, ale już za nią tęskne ;-) ;)

Dziś o 19 wizyta.... Stresuje się bardzo :-( :( Bo boje się, że powtórzy się mój koszmar z 2015. Wtedy zobaczyłam na USG nieporuszające się moje dzieciątko...Siedzi to gdzieś z tyłu głowy, ale staram się myśleć pozytywnie... ;-) ;)

Miłego dnia! :*

staraj się staraj.... nie denerwuj nie potrzebnie. ja o 13:15 mam wizytę, przed 13 wyskakuje z pracy....już przebieram nóżkami.

Dziewczyny ja tak z innej beczki. Co na zaparcia? Jak ide do kibelka to płakać mi sie chce. Mam wrażenie ze pękne. A jak już coś pójdzie to poplakac sie można.
Podobno dobrze działa siemię lniane, trzeba rano wypić, ja nawet kupiłam ale nie piłam jeszcze bo nie mam takiej potrzeby ;-) u mnie odwrotnie, przemiana bardzo dobra, schudłam 2 kg :-)

Nadia, u mnie dzidzia przestała się rozwijać w 10 tygodniu a dowiedziałam się o tym 2 tygodnie później na wizycie.

Lilija, dziękuję bardzo za miłe słowa :* i super, że u ciebie wszystko w porządku :tak:

Zuzia, niestety uraz i widok zostaje na całe życie.

A ja wypróżniam się prawie codziennie, czasem mam jeden dzień przestoju, a czuje się nieraz jakbym połknęła balon :-p Ja mam cały czas apetyt i wszystko bym jadła. Z córcią miałam wymioty do 3 miesiąca, a teraz nic. Zastanawiam się czy to dobrze, że nawet mdłości nie mam :huh::-p

Dzien dobry :) u mnie siemię tez się sprawdza, ale powinno się je pić codziennie :) jest łagodniejsze niż reakcja po jakiś przeczyszczających, mniej wzdęć, choć ja tez wyglądam jakbym balon miała...za chwile brzuch przed cyckami będzie :( a to dopiero 11tc ;D

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie mam mdłości od 7 tygodnia, cycki normalne też nie bolą od 7 tygodnia. Wszystko przeszło a jest dobrze. Ja się nie zalatwiam po 4 dni i jak juz musze iść do toalety to siedzę 40 minut i becze.

Ja biorę Duphaston od samego początku jeszcze nic na usg nie bylo widać. Napewno nie mozesz wziąć jeden raz tylko bierz tak jak lekarz zapisał 2*1 ja tez tak biore, do następnej wizyty u swojego lekarza. A on dalej zadecyduje. Ja mam wizyte 1.09. I to juz będzie 15 tydzień i tez sie dowiem czy dalej musze brać.
A więc dwa razy dziennie po 1 tabletek do czasu wizyty u lekarza prowadZącego tak?

Ola, Bluecaat, MadZiek .... trZymam kciuki za wiZytę. Jeśli kogoś pominęłam wybacZcie, z telefonu nie jestem w stanie zapamiętać :-*

Też miałam dZiś iść na badania ale sobie podaruje po nocnej wycieczce.

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

reklama
A ja wypróżniam się prawie codziennie, czasem mam jeden dzień przestoju, a czuje się nieraz jakbym połknęła balon :-p Ja mam cały czas apetyt i wszystko bym jadła. Z córcią miałam wymioty do 3 miesiąca, a teraz nic. Zastanawiam się czy to dobrze, że nawet mdłości nie mam :huh::-p
hehehe będziesz mieć syna :biggrin2: ja z Patrykiem cały czas czułam się dobrze, nie miałam wymiotów, nudności (jedynie z głodu rano), nie miałam smaków, i do 5 miesiąca to chyba nawet ciąży nie było tak na prawdę widać.....
teraz jest na odwrót, mam już zaokrąglony twardy brzuszek, bioderka też większe bo biodrówek/rurek nie dopnę, mam smaki, raz owoce, raz słodkie, raz chipsy, których generalnie nie jadam, bo dbam o to co jem i przez alergie syna staram się jeść zdrowe nie przetworzone produkty a przy tym nie mam problemu z cellulitem itp...:biggrin2: a 3 lata temu miałam na udach ale jak zmieniłam nawyki żywieniowe, zaczęłam biegać skóra się poprawiła, więc tego pilnuję. ale mam napady na chipsy i czasem zjem kilka....:hmm: więc tak sobie wymyśliłam, że skoro ciąża zupełnie inna to musi być córka :) R tez się śmieje, że będzie dziewczyna, bo jestem obrażalska, a chyba nie jestem.

a i na chłopca 4 miesiące bolała mnie głowa, potem moja koleżanka tez tak miała ze cały 1 trymestr ból głowy i ja wtedy śmiałam się będzie syn no i urodziła syna :-) :)

Do góry