reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

hehehe będziesz mieć syna :biggrin2: ja z Patrykiem cały czas czułam się dobrze, nie miałam wymiotów, nudności (jedynie z głodu rano), nie miałam smaków, i do 5 miesiąca to chyba nawet ciąży nie było tak na prawdę widać.....
teraz jest na odwrót, mam już zaokrąglony twardy brzuszek, bioderka też większe bo biodrówek/rurek nie dopnę, mam smaki, raz owoce, raz słodkie, raz chipsy, których generalnie nie jadam, bo dbam o to co jem i przez alergie syna staram się jeść zdrowe nie przetworzone produkty a przy tym nie mam problemu z cellulitem itp...:biggrin2: a 3 lata temu miałam na udach ale jak zmieniłam nawyki żywieniowe, zaczęłam biegać skóra się poprawiła, więc tego pilnuję. ale mam napady na chipsy i czasem zjem kilka....:hmm: więc tak sobie wymyśliłam, że skoro ciąża zupełnie inna to musi być córka :) R tez się śmieje, że będzie dziewczyna, bo jestem obrażalska, a chyba nie jestem.

a i na chłopca 4 miesiące bolała mnie głowa, potem moja koleżanka tez tak miała ze cały 1 trymestr ból głowy i ja wtedy śmiałam się będzie syn no i urodziła syna :-) :)
Kurcze muszę Cię rozczarować, takie napady głodu i smaki na wszystko miałam na chłopca.:p

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

reklama
liliija hehehe to R się ucieszy, on ma dwie duże córki, syn mu się zawsze marzył....a mi to bez różnicy byleby zdrowe dziecko było reszta nie ma znaczenia.

A więc dwa razy dziennie po 1 tabletek do czasu wizyty u lekarza prowadZącego tak?

No ja biore rano i wieczorem. Najlepiej do wizyty u Twojego lekarza. Dalej on zdecyduję czy jest potrzeba brać. I nie mozna zacząć i nagle odstawić to moze spowodować ponowne plamienie/krwawienie.

liliija hehehe to R się ucieszy, on ma dwie duże córki, syn mu się zawsze marzył....a mi to bez różnicy byleby zdrowe dziecko było reszta nie ma znaczenia.
Teraz czuje się podobnie, jestem tylko bardZiej senna, ale nadal mogę.mieszać wszystkie smaki także spodZiewam się drugiego chłopca :-) Patryk będZie najprawdopodobniej hehehe ;-). W pierwszej ciąży od pocZątku czułam ze będzie chłopiec, byłam wręcz tego pewna :-)
Ale tak jak piszesz najważniejsze.aby nasze dZieci były zdrowe :-)

Dziewczyny a ja myślę, że na poprawę przemiany materii świetne będą teraz śliwki. Przecież teraz mamy na nie sezon, jest pełno różnego rodzaju, duże, małe kolorowe i smaczne. Można surowe, można kompot.

liliija ja z Patrykiem tez od samego początku pewna byłam, że to chłopczyk, a teraz nie czuje tego w ogóle....
Partyki są kochane, mądre, grzeczne i śliczne chłopczyki, mój jest strasznie uparty, ale to rasowy skorpion.

Dziewczyny a ja myślę, że na poprawę przemiany materii świetne będą teraz śliwki. Przecież teraz mamy na nie sezon, jest pełno różnego rodzaju, duże, małe kolorowe i smaczne. Można surowe, można kompot.

masz rację, jem dużo ale mi teraz nie pomaga, brałam do ubiegłej środy żelazo, może to też mnie tak zakorkowało.

Madziek niekoniecznie na chłopca mnie przez calutką pierwsza ciaze napier.. Głowa strasznie nie mogłam przez to żyć non stop bol całej głowy i jest corka ;)
Moja pierwsza ciaza była zupełnie inna, co prawda nie wymiotowałam nie miałam mdłości ale czułam sie złe ciagle, zmęczona, nie do życia, jadłam tylko słodkie, do tego stopnia ze jak miałam kanapki do pracy to dopóki ich nie wywaliłam to myslalam o nich ze ich nie zjem bo były blleeeee No i zgagę miałam ciagle, teraz owoców mi sie chce i oprócz złego samopoczucia czasem to czuje sie super, nie objadan sie bo nie mam apetytu ale chce mi sie czasem i kiełbaski i cukierka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry