reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Spójrzcie też, jak rośnie macica i co się dzieje z naszymi organami wewnętrznymi w trakcie ciąży:

Tu fajnie widać, że cała macica najpierw wypycha do przodu jelita, już brzuszek się robi okrągły ale dzidzia jeszcze nie ma jak wystawiać rączek i nóżek przez ten brzuszek :)

JegoBaba, mnie też się wydaje, że to skurcz jakiegoś mięśnia/jelita/macicy. Takie wybrzuszenia dzidzia będzie powodować jak będzie znacznie większa.

reklama
Dlaczego to będzie problem? Gdyby było nisko to chyba by był a tak to chyba nie ma znaczenia!
ja mam nisko na tylnej ścianie i nie ma powodu do niepokoju, bo mi ginekolog wszystko wytłumaczył :)

nie wiem czy zobaczycie ale na prawej stronie mam wyżej brzuszek, miałam wrażenie jakby dziecinka się cała przesunęła jakby w to miejsce i wtedy czułam smyranie, ale to trwało tylko chwilkę.
A wtedy nad wzgórkiem nic nie czułam...
widać, że jest wyżej :)

Jegobaba to ja mam to samo jak sie na płasko położę to widzę gdzie i wyczuwam gdzie jest dziecko ale ruchu nie czuje.
W ogóle w ciąży z Maja miałam taki krzywy brzuch ze szok ;) z profilu nie ale frontem widac jak dziecko było ułożone :)

nie wiem czy zobaczycie ale na prawej stronie mam wyżej brzuszek, miałam wrażenie jakby dziecinka się cała przesunęła jakby w to miejsce i wtedy czułam smyranie, ale to trwało tylko chwilkę.
A wtedy nad wzgórkiem nic nie czułam...
Widac widac dokladnie to samo jak mialam ok 16tc myslalam ze to dziecko sie rozpycha ale polozna powiedziala ze dziecko nie ma tyle siły i jest to skurcz macicy wlasnie w miejscu gdzie jest dziecko to tak widac. Co nie zmienia faktu ze to dzidzius! :D tyle że nie jego siła rozpychania a macica.

No to patrzac na to foto to jak bylam 1,5tyg temu na usg to zrecydowanie wyzej dziecko bylo a to byl 14+tc. Wyżej jakoś tym od usg macala.

f2w3d5qp5q8w40tn.png

Mama_NS mi na genetycznym przez brzuch w 12 tygodniu też przecież nie jeździli głowicą po wzgórku łonowym tylko znacznie wyżej, ale lekarz sobie tę głowicę ustawia trochę pod kątem i patrzy w dół :) A jak czegoś nie może dojrzeć to poprawia jeszcze usg dopochwowym.

Usg nie przykłada nad dzieckiem :) musi tak ułożyć żeby np jelita nie weszły jakby w 'światlo' usg...mi ostatnio pokazywał że musi przyłożyć głowice w okolicach pępka żeby widać było dObrze głowę, ale od pępka szło takie zaciemnienie...pamiętajcie źe usg 'przechodzi' przez kilka warstw, głowica nie dotyka jeszcze dzidzi 'przez skorę' :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Im blizej wizyty u gina tym bardziej sie boje wazenia. Odzywiam sie racjonalnie ale czuje sie jak kloc i jakos byloby mi mega wstyd dostac ochrzan za przyrost masy czasem mam wrazenie ze to nie do konca zalezy od nas. W pierwszej ciazy jadlam jak prosie i same fast foody bo tak akurat mialam chec. Przytylam 6 kg syn duzy i zdrowy a teraz obawiam sie ze mimo diety bedzie problem...:D

reklama
Do góry