reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Spójrzcie też, jak rośnie macica i co się dzieje z naszymi organami wewnętrznymi w trakcie ciąży:

Tu fajnie widać, że cała macica najpierw wypycha do przodu jelita, już brzuszek się robi okrągły ale dzidzia jeszcze nie ma jak wystawiać rączek i nóżek przez ten brzuszek :)

JegoBaba, mnie też się wydaje, że to skurcz jakiegoś mięśnia/jelita/macicy. Takie wybrzuszenia dzidzia będzie powodować jak będzie znacznie większa.

reklama
Dlaczego to będzie problem? Gdyby było nisko to chyba by był a tak to chyba nie ma znaczenia!
ja mam nisko na tylnej ścianie i nie ma powodu do niepokoju, bo mi ginekolog wszystko wytłumaczył :)

nie wiem czy zobaczycie ale na prawej stronie mam wyżej brzuszek, miałam wrażenie jakby dziecinka się cała przesunęła jakby w to miejsce i wtedy czułam smyranie, ale to trwało tylko chwilkę.
A wtedy nad wzgórkiem nic nie czułam...
widać, że jest wyżej :)

Jegobaba to ja mam to samo jak sie na płasko położę to widzę gdzie i wyczuwam gdzie jest dziecko ale ruchu nie czuje.
W ogóle w ciąży z Maja miałam taki krzywy brzuch ze szok ;) z profilu nie ale frontem widac jak dziecko było ułożone :)

nie wiem czy zobaczycie ale na prawej stronie mam wyżej brzuszek, miałam wrażenie jakby dziecinka się cała przesunęła jakby w to miejsce i wtedy czułam smyranie, ale to trwało tylko chwilkę.
A wtedy nad wzgórkiem nic nie czułam...
Widac widac dokladnie to samo jak mialam ok 16tc myslalam ze to dziecko sie rozpycha ale polozna powiedziala ze dziecko nie ma tyle siły i jest to skurcz macicy wlasnie w miejscu gdzie jest dziecko to tak widac. Co nie zmienia faktu ze to dzidzius! :D tyle że nie jego siła rozpychania a macica.

No to patrzac na to foto to jak bylam 1,5tyg temu na usg to zrecydowanie wyzej dziecko bylo a to byl 14+tc. Wyżej jakoś tym od usg macala.

f2w3d5qp5q8w40tn.png

Mama_NS mi na genetycznym przez brzuch w 12 tygodniu też przecież nie jeździli głowicą po wzgórku łonowym tylko znacznie wyżej, ale lekarz sobie tę głowicę ustawia trochę pod kątem i patrzy w dół :) A jak czegoś nie może dojrzeć to poprawia jeszcze usg dopochwowym.

Usg nie przykłada nad dzieckiem :) musi tak ułożyć żeby np jelita nie weszły jakby w 'światlo' usg...mi ostatnio pokazywał że musi przyłożyć głowice w okolicach pępka żeby widać było dObrze głowę, ale od pępka szło takie zaciemnienie...pamiętajcie źe usg 'przechodzi' przez kilka warstw, głowica nie dotyka jeszcze dzidzi 'przez skorę' :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Im blizej wizyty u gina tym bardziej sie boje wazenia. Odzywiam sie racjonalnie ale czuje sie jak kloc i jakos byloby mi mega wstyd dostac ochrzan za przyrost masy czasem mam wrazenie ze to nie do konca zalezy od nas. W pierwszej ciazy jadlam jak prosie i same fast foody bo tak akurat mialam chec. Przytylam 6 kg syn duzy i zdrowy a teraz obawiam sie ze mimo diety bedzie problem...:D

reklama
Do góry