reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Kulka dużo zdrowka! Nie martw się na zapas.
Jolka witaj! Zapraszamy:happy:
Wy już i swietach:happy2: uwielbiam Boże Narodzenia! Wielkanoc nie jest już taka klimatyczna. My mamy teściów "pod nosem" a rodziców 300km od Nas. Raz spędzamy święta u jednych, raz i drugich. Staramy się sprawiedliwie.
Mama ns nie daj się! Co sadeczanie potrafią być zaborczy a Ty nie daj sie:-p fajnie żeby się dogadać żeby nie byl9 tej bieganiny bo z dzieckiem już trudniej, a poza tym fajnie jakby dziecko wspominali tej czas jak coś magicznego a nie pamiętał o kłòcacych się rodziców lub smutna mamę. Ja źle wspominam święta i dlatego teraz patrzę na detale będąc już mama.
Od męża strony jest równowaga jeśli chodzi o płci wnuków. Od mojej strony jest wnusia i moja parka plus pinic dziewczynka w brzuszku.
Ja wczoraj w lumpku znowu kupiłam parę ciyszkow dziewczecych.
A wiedzialyacie ze od 21 tc należymy nam się wizyta połoźnej raz w tygodniu w ramach nfz? Koleżanka mnie uświadomiła.
Co do wózków ja patrzę na wasze typy bo sama nie mam pomysłu a do sklepu wybiorę się jakoś w listopadzie na oglądanie. Chciałabym kupić wozek uzywany.

reklama
Witaj Jolu w naszym gronie. Opowiadaj jak znosisz ciążę? Imię już wybrane dla córeczki?

Ciąża przebiega super ! Na początku wiadomo, mdłości, zmęczenie, senność. Ale szybko minęły i odpukać nic przykrego do tej pory mnie nie spotyka , jest super :) Oby tak zostało do końca !

Imię po św.p. teściowej : Ewcia.

Dziewczyny, a jak to jest z ruchami? Czujecie je dobrze? Ja czułam bardzo wyraźne ruchy i szturchania w tamtym tygodniu, ale to było przez jeden dzień, od tej pory bardzo lekko, czasem zastanawiam się czy to w ogóle dzidzia, ale chyba tak...martwię się...

Kulka oj biedna! Ale jak gin pow ze nie przenika to chyba sie zna[emoji3]

Jolka witam! Ja ruchow nie czuje dlatego kupila dla swojego spokoju detektor [emoji23] daje jeszcze sobie do 22 tc czas na ruchy[emoji12] w14+cos poczulam2 razy ale tyle.

Szkoda ze u nas na wigilie obowiazkowo dochodzi 17 osob i o to tu chodzi. Bo ja chcialam z treściami i rodzicami 1 robić ale jak to tak jak przecież trzeba tam..ale dam rade. Wywalcze jakis normalniejszy uklad bo zwariowac można...

Agnieszkaala nie wiedzialam ze ty z moich okolic!!! Gdzie rodzisz?! To jest juz nas 3[emoji1][emoji1]

f2w3d5qp4rimkz2b.png

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, to moja pierwsza ciąża, szczęście mnie tak rozpiera od środka, że chciałabym o nim gadać i gadać i gadać :D :D :> Mam termin na 15 marca :) Ponoć córeczka <3
Jolka witamy :)
Kulka dużo zdrowka! Nie martw się na zapas.
Jolka witaj! Zapraszamy:happy:
Wy już i swietach:happy2: uwielbiam Boże Narodzenia! Wielkanoc nie jest już taka klimatyczna. My mamy teściów "pod nosem" a rodziców 300km od Nas. Raz spędzamy święta u jednych, raz i drugich. Staramy się sprawiedliwie.
Mama ns nie daj się! Co sadeczanie potrafią być zaborczy a Ty nie daj sie:-p fajnie żeby się dogadać żeby nie byl9 tej bieganiny bo z dzieckiem już trudniej, a poza tym fajnie jakby dziecko wspominali tej czas jak coś magicznego a nie pamiętał o kłòcacych się rodziców lub smutna mamę. Ja źle wspominam święta i dlatego teraz patrzę na detale będąc już mama.
Od męża strony jest równowaga jeśli chodzi o płci wnuków. Od mojej strony jest wnusia i moja parka plus pinic dziewczynka w brzuszku.
Ja wczoraj w lumpku znowu kupiłam parę ciyszkow dziewczecych.
A wiedzialyacie ze od 21 tc należymy nam się wizyta połoźnej raz w tygodniu w ramach nfz? Koleżanka mnie uświadomiła.
Co do wózków ja patrzę na wasze typy bo sama nie mam pomysłu a do sklepu wybiorę się jakoś w listopadzie na oglądanie. Chciałabym kupić wozek uzywany.
a jak ktoś chodzi prywatnie to już nie ma przydziału położnej ??
Ja też chyba jednak na używany się zdecyduję.

Dziewczyny, a powiedzcie mi czy wiecie jak to jest. Jak chodzę do Medicover i tam prowadzę ciążę to jednorazowe becikowe mi się nie należy? Bo koleżanka z pracy (też jest w ciąży) tak mi powiedziała.

Dziewczyny, a powiedzcie mi czy wiecie jak to jest. Jak chodzę do Medicover i tam prowadzę ciążę to jednorazowe becikowe mi się nie należy? Bo koleżanka z pracy (też jest w ciąży) tak mi powiedziała.
Becikowe należy się jeśli spełniasz warunki finansowe niezależnie gdzie prowadzisz ciążę.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

Becikowe jest zależne głównie od niskich dochodów. Nie należy się każdemu. Tu masz szczegóły ;)
Link do: Becikowe - jak dostać i komu przysługuje

Dziewczyny ale to becikowe bedzie można juz wyliczyć uwzględniając malucha ? Skoro ja juz nam córkę to po narodzinach małego dochód nie moze przekroczyć 1922 netto na nasza 4 ?

Dziewczyny ale to becikowe bedzie można juz wyliczyć uwzględniając malucha ? Skoro ja juz nam córkę to po narodzinach małego dochód nie moze przekroczyć 1922 netto na nasza 4 ?
tak, bo becikowe po urodzeniu dziecka już się załatwia, to liczycie na 4 ;)

reklama
Do góry