reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Cześć Dziewczyny! Na początek zycze Wam wszystkim milego dnia! :)

Chwilę mnie nie było a tyle tu się działo! :) Ja wczoraj byłam u gina na badaniach kontrolnych - bez usg, tylko sprawdzenie wyników morfologii i moczu. Żelazo mam w dolnej granicy i mam brać dodatkowo. Poza tym słuchałam tętna dzidzi! :D Co prawda wystraszylam się, bo doktor nie mógł go namierzyć i sam był już wystraszony co się dzieje, a okazało się ze maluch jest wyżej niż powinien! :D hehe mały alpinista! :p A dziś mamy 18+0 :) Ale ruchów jeszcze nie czuje :( może jest bardzo spkojny po tatusiu i po prostu dużo śpi? Brzuszka-pileczki jeszcze nie mam. Bardziej wygladam jak objedzona :( ale mieszcze się w normalne ciuszki, chociaz na pewno zaraz będę musiała kupić spodnie żeby nie zostać z gołą dupka :p a skoro piszecie ze w h&M są dobre to sie przejade. Na szczęście mam blisko!

Ja detektora nie mam, i chociaż patrzyłam na nie to nie znalazłam nic sensownego, więc na razie nie kupuje!

reklama
Odnosnie świąt, to powiem Wam, że moi znajomi mieli spędzać święta raz u jednych a raz u drugich rodzin, a skonczylo się to tak ze przez 10 lat na świętach u niego byli raz. I jak on się w końcu postawił i zaczął jeździć sam do swojej rodziny to można powiedzieć ze są już tylko wspollokatorami a nie para. Także święta niestety nie tylko łączą ale potrafią też skutecznie dzielić.

Ja na szczęście mam rodziców blisko a wigilię zazwyczaj spędzamy razem - my, siostra z facetem, rodzice moi i mojego! Jeszcze dziadek był jak żył. I tylko miejsce się zmieniało! A w tym roku pójdziemy pewnie do moich rodziców bo mi mama będzie chciała zmniejszyć trudy związane z szykowaniem świat! :)

Rodzice Marcina mają już 3 wnucząt, z czego wnuczka już pełnoletnia (taka jest różnica wieku między nim a jego siostra!) Ale dla moich rodziców jest to pierwsze więc się bardzo cieszą! :-) jak im powiedzieliśmy to mamaaż podskakiwala z radości! :D

tak oglądałam na żywo i bardzo mi się podoba :( , ale cena właśnie wysoka bardzo :/ trochę ciężko podbija się do góry na krawężnikach itp. Jego opinie to czytałam głównie po blokach i jak przy każdym wózku są zwolennicy i przeciwnicy... na 10 opini znajdzie się jedna, gdzie coś nie pasuje :/ budę od spacerówki ma małą :/

my nad tym też się wahamy, bo ma odwracaną spacerówkę, terenowe koła, głęboką budę, fajnie reguluje się wysokość rączki, podoba mi się hamulec na środku :) ja przeczytałam jedną opinię, że jakaś laska połamała rączkę, jak podbijała wózek pod krawężnik... no, ale nie wiem, jak mocno to trzeba zrobić :szok:
ja jeśli już to ten kolor będę brała :) http://smykus.bydgoszcz.pl/images/p...mark/cpx_7122c387fad0da55a9021ebe3f266caa.png
Ja nawet cała ramę zalamalam w tym modelu :)

f2w33e3k0rq6mc1d.png

A ja nie wiem jak to bd...myslalm o tym i az boje sie temst z P zaczynac bo musimy sie zawsze o to kłócić od kad zaczelismy święta spedzac razem...
Denerwuje mnie to ze ma wpojone do glowy ze musi byc wigilia u jego dziadka i tam sie zbiera wtedy 20 osob i siedzimy od 15-21 i mnie to wkurza bo mowie mu ze kurde bez przesady! Ja chce wigilię spedzac co rok gdzie indziej i np jak u mnie wigilia to do jego dIadka i tego grona mozna jechac okolo19 na polamanie sie oplatkirm i tak sb cos zszamanie i posiedzenie z nimi,a nie ze jemy 3 wigilie w sumie... Jego rodzice w ogole wigili ani sniadania wielkanocne nie robia w domu tylko wlasnie u dziadka tylko. Tlumacze mu ze po to sa inne dni swiat zeby np jak u mnie wigilia to 1 dzien do dziadka na obiad i do wieczora,a 2 dzień juz do rodziny co dalej mieszka np moja babcia,a nie kurde u niego musi byc wigilia i musi byc 1albo 2 dzien świat obiad o12 i do 22 siedzimy....denerwuhe mnie to i na 100% jak sie dzirvko urodzi to sory ale zostanie ze mna a on niech wybiera kto jest wazniejszy dla niego. Ja nir mam zamiaru rok w rok spedzac ram wigilie15-21 i jeden dzien swiat 12-22... Bez przesady...oni nie sa jedyna rodzina teraz rowniez i jego...a ja np musze z mama i tata szamac wigilie o 14 zeby w ogole z nimi cos zjesc w ten dzien...i on nir widzi problemu...no...wyzalilam sie ale kurde chyba mam normalne podejscie zeby co roku zmieniac i tyle..a nie u niego tyle h i koniec kropka....

f2w3d5qp59knnd9q.png
A ja sie z Tb zgadzam :* trzymam kciuki jak u Nas nie wyjdzie to tez ultimatum;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

A ja nie wiem jak to bd...myslalm o tym i az boje sie temst z P zaczynac bo musimy sie zawsze o to kłócić od kad zaczelismy święta spedzac razem...
Denerwuje mnie to ze ma wpojone do glowy ze musi byc wigilia u jego dziadka i tam sie zbiera wtedy 20 osob i siedzimy od 15-21 i mnie to wkurza bo mowie mu ze kurde bez przesady! Ja chce wigilię spedzac co rok gdzie indziej i np jak u mnie wigilia to do jego dIadka i tego grona mozna jechac okolo19 na polamanie sie oplatkirm i tak sb cos zszamanie i posiedzenie z nimi,a nie ze jemy 3 wigilie w sumie... Jego rodzice w ogole wigili ani sniadania wielkanocne nie robia w domu tylko wlasnie u dziadka tylko. Tlumacze mu ze po to sa inne dni swiat zeby np jak u mnie wigilia to 1 dzien do dziadka na obiad i do wieczora,a 2 dzień juz do rodziny co dalej mieszka np moja babcia,a nie kurde u niego musi byc wigilia i musi byc 1albo 2 dzien świat obiad o12 i do 22 siedzimy....denerwuhe mnie to i na 100% jak sie dzirvko urodzi to sory ale zostanie ze mna a on niech wybiera kto jest wazniejszy dla niego. Ja nir mam zamiaru rok w rok spedzac ram wigilie15-21 i jeden dzien swiat 12-22... Bez przesady...oni nie sa jedyna rodzina teraz rowniez i jego...a ja np musze z mama i tata szamac wigilie o 14 zeby w ogole z nimi cos zjesc w ten dzien...i on nir widzi problemu...no...wyzalilam sie ale kurde chyba mam normalne podejscie zeby co roku zmieniac i tyle..a nie u niego tyle h i koniec kropka....

f2w3d5qp59knnd9q.png
Wcale Ci się nie dziwię tez by mnie to wkurzalo! My właśnie robimy tak jak mówisz jeden rok wigilia u jednych rodziców druga u drugich a i tak zawsze na 1-2h jedziemy do tych u których nie będziemy całej wigili no jakoś to trzeba pogodzić. . A 1 i 2 dzień świąt odwiedzamy dziadków i resztę rodzinki .

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas jedni rodzice oddaleni od drugich o 300 km... także stakże święta spędzamy u jednych albo u drugich. Ostatnio dzieliliśmy się tak, ze Wielkanoc u jednych a później Boże Narodzenie u drugich. I tak o to 3x wigilia i święta były u moich rodziców, a Wielkanoc u rodziców męża. W tym roku juz Wigilie spędzimy i teściów. Wielkanoc sami spędzimy,bo z takim maluszkiem jeszcze nie chcemy tak daleko wyjeżdżać.

MamaNS No musicie jakoś ustalić to inaczej teraz jak dziecko będzie... powiedz,ze Ty tez chcesz Wigilie spędzić u swoich rodziców dłużej a nie na lapu capu...
U mnie jest podobnie, tylko my mieszkamy w 3 różnych miejscach tzn chłopak z innego miasta niż ja a mieszkamy w jeszcze innym. Więc boże narodzenie spędzę z brzuszkiem u mnie wielkanoc spędzimy razem w 3, bo będzie dzidziek za mały . a jeździč tak z noworodkiem po 200km w tą i tamtą to za wcześnie będzie. A potem będziemy się kłócić [emoji6]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry