reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

A ja myslalam ze mam 17 tc i 5 dni a dzis uswiadomilam sie ze 18tc i 5 dni :)
Bylam na wczesniejszej wizycie u ginekologa przez ten twardy brzuch/stawianie sie macicy. Doktor sie wystraszyl, w badaniu dlonia wyczul jakby szyjka sie skracala ale zrobil usg i mowi ze jednak nie. Szyjka jest w porzadku jest taka jak byla (ponad 3cm a podobno problem bylby jakby miala 2cm). Kłuciem w pochwie kazal sie nie przejmowac a na twardnienie brzucha zalecil 3 dni leżenia i przez 3dni 3x dziennie nospa forte i magnez b6 a potem tylko magnez.
Uspokoilam sie :) schudlam 2kg w 2 dni! Doktor powiedzial ze to dlatego ze mimo ze ja chudne to dziecko ze mnie wyciagnie i i tak ono przytyje. Przytylo a wlasciwie przytyła - potwierdzil dziewczynke :D Powiedzial ze skorzysta z tego że jest dobrze ułożona i zrobił usg połówkowe :D Wszystko w porzadku :D dostalismy wydruk usg stopy małej :laugh2: stópka ma 3cm :D

reklama
Bylam na wczesniejszej wizycie u ginekologa przez ten twardy brzuch/stawianie sie macicy. Doktor sie wystraszyl, w badaniu dlonia wyczul jakby szyjka sie skracala ale zrobil usg i mowi ze jednak nie. Szyjka jest w porzadku jest taka jak byla (ponad 3cm a podobno problem bylby jakby miala 2cm). Kłuciem w pochwie kazal sie nie przejmowac a na twardnienie brzucha zalecil 3 dni leżenia i przez 3dni 3x dziennie nospa forte i magnez b6 a potem tylko magnez.
Uspokoilam sie :) schudlam 2kg w 2 dni! Doktor powiedzial ze to dlatego ze mimo ze ja chudne to dziecko ze mnie wyciagnie i i tak ono przytyje. Przytylo a wlasciwie przytyła - potwierdzil dziewczynke :D Powiedzial ze skorzysta z tego że jest dobrze ułożona i zrobił usg połówkowe :D Wszystko w porzadku :D dostalismy wydruk usg stopy małej :laugh2: stópka ma 3cm :D
Tyle super wiadomości !
Gratuluje potwierdzonej dziewuszki :* wcześniej płeć na prenatalnych Tobie mówił? :)
Dobrze, że z szyjką wszystko ok. Mi dzisiaj coś brzuch twardnieje, ale nie wiem czy to nie wzdęcie :/
To odpoczywaj teraz i pochwal się zdjęciem stópki <3

Kleinekatia no to stopa gigant [emoji23]

f2w3d5qpg42bnawz.png

GRATULUJĘ CÓRECZKI!!! IMIĘ WYBRANE ?;)

Paulyna - w 10tc mowil ze chyba chłopak a na genetycznym ze jednak dziewczynka a dzis potwierdzil ze ostatecznie dziewczynka :)
Wiesz te skurcze brzucha sa takie dosc mocne, jak dokladasz dłoń czujesz twardy "kamien" to nie boli ale nie jest przyjemne.. moze masz tylko wzdecie. Gin powoedzial ze w ciazy mozna brac espumisan :)
ps. Fotka stopy jest w temacie "usg, brzuszki..." :)

Ostatnia edycja:
Paulyna - w 10tc mowil ze chyba chłopak a na genetycznym ze jednak dziewczynka a dzis potwierdzil ze ostatecznie dziewczynka :)
Wiesz te skurcze brzucha sa takie dosc mocne, jak dokladasz dłoń czujesz twardy "kamien" to nie boli ale nie jest przyjemne.. moze masz tylko wzdecie. Gin powoedzial ze w ciazy mozna brac espumisan :)
ps. Fotka stopy jest w temacie "usg, brzuszki..." :)
dajesz mi nadzieję, że może i u mnie dziewuszka się potwierdzi <3
u nas na prenatalnych sugerowała dziewczynkę czyli 13 tc, wcześniej nie mówił, później mój w 14 tc też nic nie mówił :)
no chyba mam wzdęcie i dzisiaj czuję się strasznie, aż mi pod żebra uciska :(

reklama
Ja od środy sie zle czulam...ciezko mi bylo nawet w nocy to napinanie sie brzucha mnie budzilo... Jak Ci nie przejdzie a do wizyty masz daleko to trzeba to sprawdzic u gin. Ale patrzac na to co u mnie sie dzialo to nie stresuj sie, pewnie bedzie ok tylko jakies nospy czy cos zaleci..

Do góry