reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Stwierdziliśmy ze zdecydowanie nie ma na co czekac. Jestesmy 8lst razem i2 lata mieszkalismy wspólnie i czas na dzidzie przyszedł. Gdyby nie byl slub zaplanowany to i tak chyba bylaby dzidzia

f2w3rjjgoitxu938.png

reklama
My staralismy sie rok. Na nic mierzenie temperatury i testy owulacyjne. To nic nie dalo. Potem przestalam mierzyc ale wiedzialam ze jajeczkowanie jest ok 14dc.i jakos tak sie udalo ze zaszlam ale nie pilnowalam dni plodnych.. :)

My w 2 pierwsze ciąże zaszliśmy w pierwszym cyklu starań, mimo że byłam straszliwie ściśnieniowana a to podobno przeszkadza. Szczególnie po poronieniu chciałam już i natychmiast i od razu. W trzecią ciąże zaszliśmy w 2 cyklu starań. A o obecną ciążę zależy jak liczyć. Na początku na żywioł, bez liczenia dni płodnych, na zasadzie: żyjemy normalnie, a dziecko będzie wtedy, kiedy ma być (ale wiadomo, że co miesiąc na koniec cyklu człowiek miał nadzieję ;) ) Nie zaskoczyło. A potem nastąpiły miesiące konkretnych starań. W sumie od decyzji do dwóch kresek minęło 1,5 roku.

Agusia ja jem normalnie sle chyba trzrba bd sie ograniczac sle to po dzisiejszych frytkach [emoji23][emoji23][emoji23]
Nam sie udalo w1 cyklu po slubie [emoji3] tak chcielismy i sie udalo a myslalam ze jednak nie. Razem jestemy juz8lat wiec wystarczylo nam naszej 2 tylko[emoji3]

f2w3rjjgoitxu938.png
No to serdeczne gratulacje! :-) fajnie że wyszło Wam tak zgodnie z planem! ;-)

Akaata u Nas było tak samo i stwierdzenie męża baaardzo podobne he he tez myśleliśmy ze te starania straszne dłużej nam zajmą a tu proszę rachu ciachu i juz [emoji3] ale wsumie to dobrze bo jak by to troszkę potrwalo to pewnie bym się martwila ze coś ze mną nie tak.
My tez dzisiaj na spacerku 2godziny taka ladna pogoda byla [emoji5] no i Wy dzisiaj ciasta a ja byłam u mamci i zrobiła mi torta bo jutro mam urodziny i był przepyszny :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi zawsze bylo zimno smieje sie ze mam klime w dłoniach ;) nic sie w ciazy nie znienilo :)
Dziewczyny starajcie sie jesc platki owsiane na sniadanie to pomaga i żoładkowi i pracy jelit :)

reklama
Dziewczyny starajcie sie jesc platki owsiane na sniadanie to pomaga i żoładkowi i pracy jelit :)
Ja od jakiegos czasu nie moge jesc platkow bo mi sie po nich niedobrze robi! Przed ciąża jadłam dzień w dzień na śniadanie a około 10tc już nie dawałam rady. Zwalalam to na poranne mdłości ale ostatnio spróbowałam i nadal jest to samo!

Do góry