reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ja od jakiegos czasu nie moge jesc platkow bo mi sie po nich niedobrze robi! Przed ciąża jadłam dzień w dzień na śniadanie a około 10tc już nie dawałam rady. Zwalalam to na poranne mdłości ale ostatnio spróbowałam i nadal jest to samo!
Ja tez przed ciążą jadłam je codziennie a teraz jest mi po nich nie dobrze i u mnie to nie mleko bo je mogę pić :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od jakiegos czasu nie moge jesc platkow bo mi sie po nich niedobrze robi! Przed ciąża jadłam dzień w dzień na śniadanie a około 10tc już nie dawałam rady. Zwalalam to na poranne mdłości ale ostatnio spróbowałam i nadal jest to samo!
Ja też się źle czułam po płatkach na mleku ale mnie tak muliło mleko i nabiał także ani jogurtów ani mleka nie mogłam ale ostatnio odważylam się spróbować i już mi to dziwactwo przeszło także może to mleko i u Ciebie i trzymam kciuki by nie bawem minelo

Mleko piję i jest w porzadku! :) Płatki zalewalam gorąca woda. Najczęściej były to owsiane plus ewentualnie żytnie i owoce suszone (rodzynki, zurawina czasem morele suszone bez konserwantów lub śliwki i dodatkowo czasem dodawałam na przykład nasiona chia, sezam, siemie lniane lub slonecznika- przy czym same owoce suszone mogę jeść bez problemów).

To moja pierwsza ciąża, początki były trudne, w 8 tygodniu krwawiłam, szpital, obserwacja, strach okropny, ale od tamtego zdarzenia już wszystko jest w porządku :) od 6 tygodnia nudności nieziemskie, dopiero teraz mijają powoli :) dokuczają mi ciągłe bóle podbrzusza, biorę Duphaston + leki rozkurczowe, ciągle się stresuję, ale staram się myśleć pozytywnie :) już nie mogę się doczekać aż dowiem się jakiej płci jest mój Dzidziuś :) kiedy Wy Kochane się dowiedziałyście?

reklama
Do góry