reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
W kwestii określania wieku ciąży najdokładniejsze jest wczesne usg, w okolicy szukania serduszka. Potem dzieci rosną w różnym tempie, dlatego rozbieżności mogą wychodzić spore. Dlatego lekarze wolą liczyć wg OM, chyba, że z jakiegoś powodu się nie da.

to cudownie bo nie ma nic gorszego niż długie starania
niestety wiem coś o tym bo o syna i córkę staraliśmy się latami, tylko obecna ciąża to niespodzianka
a cykle też miałam zawsze 28 dni
Tak, czekanie z miesiąca na miesiąc i nadzieja że może tym razem. My staraliśmy się 4 miesiące więc to raczej krótko ale mi się wydawało ze to strasznie dlugo.
tak pojedyncze :) super, jeśli to dzidzia <3

współczuję zawrotów :(
ja dziś mam też jakiś gorszy dzień, lekkie mdłości i ogólna niemoc :/
zrobiłam ciasto i czekam, aż ostygnie ;-)

Dziękuję, spacerek udany, pogoda cudowna :-)

Zaraz będę zajadać się szarlotką <3

Nam z ciążą udało się za pierwszym razem, nawet nie sądziłam, że jestem w ciąży... bo były to dni niepłodne ;-)
Także nie wiemy co to długie staranie się i współczuję, że jednym udaje się po latach... :-(

A ja kurde na słodkie mam ochote w sklepie a jak przychodzi do zjedzenia to mi przechodzi hehe [emoji23]

f2w3d5qppo6jgwwd.png

Skąd ja to znam... he he... nakupię rzeczy jak głupia a w domu popatrze i schowam do szafki i leży, Ze słodkości to tylko czekolade wciągnę i to też w niezbyt dużych ilościach, raczej mnie na słone ciągnie, a najbardziej na owoce.

Dziewczyny, a macie "humory" i jakieś zmienne nastroje? Zloscicie się bez powodu? Mnie czasem tak dopada. O ile w pierwszych tygodniach byłam po prostu bardziej wrazliwa i się szybko wzruszalam, to dziś mnie taki szlag trafią ze sama nie wiem dlaczego i aż mi wstyd! :-(

Mnie to można w momencie wyprowadzić z równowagi, a mistrzem w tej dziedzinie jest moja córcia. Potrafi mnie ugotować w 5 minut. A potem mi buzuje pół dnia wszystko.

Wiecie teraz jak czuje jak dzidzius sie rozpycha to jest on juz taki konkretniejszy. Nawet nie wiem czy mozna to rozpychanie nazwac czyms przyjemnym gdybym nie wiedziala ze to dziecko to robi :) To jest dziwne uczucie i jak sie tak rozpycha to mowie do niego by nie przeginał i sie schował a nie wystawał mi przez brzuch ale usmiecham sie jednoczesnie bo ciesze sie że "sie odezwał" :) :) :)

Rozpychanie i kuksańce w żebra to dopiero przed nami. Czasem bardzo bolesne.

Dziękuję, spacerek udany, pogoda cudowna :-)

Zaraz będę zajadać się szarlotką <3

Nam z ciążą udało się za pierwszym razem, nawet nie sądziłam, że jestem w ciąży... bo były to dni niepłodne ;-)
Także nie wiemy co to długie staranie się i współczuję, że jednym udaje się po latach... :-(

My też za pierwszym razem, jeden strzał i gol. Byłam w szoku że tak szybko nam sie udało i nawet nie można było poszaleć ;-) Mąż za to stwierdził że on jak robi to się nie pier... i jest konkretny jak ma zrobić to zrobił. :-)

Paulyna podesłałabyś gołębiem tej szarlotki. Tez bym zjadła :-D

Niebawem idziemy do kina na Sekretne życie zwierzaków domowych, bo córcia zaplanowała nam popołudnie.

Nuluska trochę się martwilam ze nic z tego nie wyjdzie po pierwszym okresie ale podeszlismy do tego bardzo na luzie i może to pomogło! :-)

Ostatnia edycja:
A ja właśnie smażę naleśniki :-D Ale takie w zdrowszej wersji - maka z pelnego przemiału! A jak sobie radzicie z dietą? Czy zmienilyscie ja na zdrowsza czy raczej jecie normalnie?

Jeszcze chcialam spytać, czy jest Wam chłodno? Ja zauważyłam ze bardziej marzne. A podobno w ciąży kobietom jest cieplej! Ale może to przez podwyższoną temperaturę?

Agusia ja jem normalnie sle chyba trzrba bd sie ograniczac sle to po dzisiejszych frytkach [emoji23][emoji23][emoji23]
Nam sie udalo w1 cyklu po slubie [emoji3] tak chcielismy i sie udalo a myslalam ze jednak nie. Razem jestemy juz8lat wiec wystarczylo nam naszej 2 tylko[emoji3]

f2w3rjjgoitxu938.png

reklama
Ja też normalnie jem, a nawet więcej niż normalnie. NIe oszczędzam się, ale nie jem jakiś fastfoodów itp bo mnie do tego nie ciągnie. Ostatnio przestało mnie mdlić po mleku więc teraz nadrabiam i pożeram wszelakie płatki na mleku, a najlepiej mi wchodzą ryżowe błyskawiczne :-) mniami

Agusia ja jem normalnie sle chyba trzrba bd sie ograniczac sle to po dzisiejszych frytkach [emoji23][emoji23][emoji23]
Nam sie udalo w1 cyklu po slubie [emoji3] tak chcielismy i sie udalo a myslalam ze jednak nie. Razem jestemy juz8lat wiec wystarczylo nam naszej 2 tylko[emoji3]

f2w3rjjgoitxu938.png

Super że tak szybko się zdecydowaliście po Ślubie na dziecko i że się udało. Większość małżeństw najpierw chce się sobą nacieszyć.

Do góry