reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Kulka wiem, w każdej ciąży miałam nisko i się łożysko podnosiło.
Ale tym razem jest centralnie przodujące, całkowicie zasłania szyjkę. Zobaczymy czy się podniesie. Wcześniej było na tylnej ścianie nisko i przesunęło się. Mam nadzieję że się będzie przesuwać dalej i to nie koniec ruchów.
Przodujące jest absolutnym wskazaniem do cc, powinno się odbyć zanim się zaczną skurcze.
Ja dzieci rodziłam sn. Ale córka do 35tc była ułożona miednicowo i przekonana byłam że będzie cc. Całe szczęście się odwróciła. Zobaczymy jak będzie teraz. Nie nastawiam się, byle wszystko się dobrze skończyło. Bo odklejające się łożysko to przecież zagrożenia życia matki i dziecka.

reklama
Paulyna dzieki za zwrócenie uwagi dopytaj dr jak pojde na następna wizytę. Czujecie juz ruchy ???
A ta szyja moze od złego ułożenia podczas snu ? Ja sie wybieram po super poduszkę do spania jak sujka za morze

Nuluska, ja mam na przedniej ścianie łożysko i całkowicie zachodzi na ujście szyjki macicy, dowiedziałam się o tym tydzień temu, jak wystąpiło krwawienie. Mam szczerą nadzieję, że to się podniesie, bo z łożyskiem przodującym 3 trymestr to już jest prawdziwa walka o każdy dzień w brzuchu, często pod okiem lekarzy w szpitalu. A masz jakieś zalecenia typu leżenie albo oszczędzanie się?

Ja czuję ruchy ale tylko na górze macicy, więc bywa, że np. cały dzień nic nie czuję. To pewnie przez to, że łożysko jest na przedniej ścianie i tłumi ruchy.

Tez mam dzis zupe ogórkowa od mamy dostalam! :D kupne ogorki sa ok ale najlepsze te ukiszone samemu :)
Cos mnie przeziebienie chce zlapac sprobuje sie nie dac. Mąż podsuwa mi witamine c ale upieram sie ze wole zjesc naturalną z owoców... Zjadlam pol cytryny i troche miodu ... kupie sobie jeszcze greyphruty :)

Katherinne współczuję krwawienia i trzymam kciuki żeby łożysko ci się podniosło.
A ty masz starsze dzieci?

Ja się modlę o to żeby się podniosło. Mam dwójkę dzieci. Syn jest już duży, samodzielny i wręcz o mnie dba. Ale córka jest bardzo mamusiowa, wszystko ja musze przy niej robić, czasem podnieść. W takiej sytuacji sama widzisz że na maxa boję się tego łożyska.
Ja jestem od początku na l4. Najpierw krwiak i leżenie plackiem. A teraz skurcze i to łożysko. Póki co mam się mocno oszczędzać. Ale widziałam że gin się mocno spiął jak ostatnio zobaczył to łożysko.

Czuję ruchy i to już codziennie. Oczywiście są delikatne ale nie do pomylenia. Ale i Dzidziuś większy i starszy niż wynika z OM.

Paulyna dzieki za zwrócenie uwagi dopytaj dr jak pojde na następna wizytę. Czujecie juz ruchy ???
A ta szyja moze od złego ułożenia podczas snu ? Ja sie wybieram po super poduszkę do spania jak sujka za morze
Proszę mi ostatnio ginekolog rysował rysunek, żeby wszystko wytłumaczyć. Pytałam czy z łożyska nisko ułożonego może zrobić się przodujące itp. Łożysko ułożone nisko też leży przy ujściu szyjki, ale go nie zakrywa... jak zakrywa to już pewnie gorsza wersja i jest to właśnie przodujące :/

Moja bratowa miała łożysko przodujące i się nie zmieniło to do końca ciąży. Tzn. 2 tygodnie przed cesarką lekarz coś zaczął sugerować, że niby się podniosło itp... ale już nie chcieli rodzić naturalnie, bo to jakaś dziwna sytuacja była :/ Ona całą ciążę chodziła na kijkach, wszystko skończyło się dobrze. Także bądźcie dobrej myśli i nie bójcie się pytać ginekologa o szczegóły :-) Trzymam kciuki żeby z Waszymi łożyskami było wszystko dobrze :*

Ja nie czuję ruchów chyba... tzn. te bąbelki i pukanie, ale rzadko. A już16 tc, ale przy pierwszej to można czuć późno... ja szczupła nie jestem to tym bardziej ;-)

Do mnie właśnie dotarł kurier z poduszką ciążową <3

reklama
A ja właśnie wróciłam ze sklepu z ogórkami kiszonymi [emoji16] i gotuję ogórkową zagryzając ogórkiem na 2 śniadanie [emoji16]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

He he i ja dzisiaj mam ogórkową a na drugie surówkę z kapusty kiszonej :-) coś mnie strasznie zakwasza ostatnio...

Ja ruchy zaczynam czuc ale delikatne i najczęściej wieczorem jak juz siądę i posiedzę chwile bo tak w trakcie dnia to ciężko odczuć.

Posiada któraś z Was instagrama? :D

Posiadam ale nie użytkuje :-)

Do góry