reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

O Paracetamoli tez jest artykuł o szkodliwości, ale gdy bierze sie go ciągiem przez 28 dni... nie wiem ktora ciężarna by to brała dzień w dzień ;-/

Ja na początku nospe brałam, bo miałam silne bóle i bałam sie poronienia...

reklama
Kulka, tu chodzi bardziej o branie ciągiem kilka dni z rzędu, sporadycznie można. Mówię na wszelki wypadek bo niektórzy biorą apap jak cukierki. W ogóle im mniej leków w ciąży tym lepiej. Mnie lekarka teraz zaaplikowała nospę i muszę się z nią na dłużej zaprzyjaźnić. Nie jestem zachwycona, ale to raczej dość rozsądne rozwiązanie.

No jasne zreszta chyba żadna z nas w ciąży nie łykałaby po kilka tabletek pod rząd no ale rożne sa przypadki ;)

Jezu rzyganie przez głowę.... Tzn przez ból głowy ;) jak ja dobrze to znam..... Czasami miałam wrażenie szczególnie z córka w ciąży ze rzygam od głowy a nie ze mnie mdli od ciąży.... W tej tez mi sie z 3 dni takie trafiły ze nic nie pamietam, chodziłam jak w amoku a raz to nawet bym padła jakby maz mnie nie złapał w odpowiednim momencie. Ja musze sobie poduszkę do spania wymienić bo śpię na takiej dupowatej i mówia ze bóle głowy tez miga byc od nieodpowiedniej pozycji podczas spania a mija odpowiednia ba pewno nie jest :O

Odpukać ale udalo mi sie dotrwac do 17tc bez tabletek przeciwbolowych. Jak glowa bolala robilam zimny oklad i szlam szybciej spac ewentualnie mała kawa ( bardzo rzadko pijam kawe).

Ja dzisiaj zamówiłam poduszkę ciążowa ta 7ke :-) nie mogę sie doczekać, jutro powinna byc. W weekend jedziemy do Ikei kupić fotel z przeznaczeniem do karmienia i ciążowego odpoczywania, bo będzie tez podnózek :-)

Ja Paracetamol brałam 3 razy. Raz przy wysokiej gorączce, 2x przy migrenie, ale zawsze w trakcie 2-3 dnia, jak wiedziałam ze nic innego mi nie pomoże... tez miałam mdłości migrenowe, wymioty :-(

Paulyna, tu jest 28 dni, w innych artykułach mowa o 7 dniach, także pewnie sami do końca nie wiemy. A są kobiety, które nawet ketonal łykają jak cukierki, oj są... Swoją drogą pomaga Wam paracetamol na ból głowy? U mnie to jest ten jeden ból, którego ani paracetamol, ani ibuprofen nie łagodzą ani trochę:/ (no, chyba że mnie głowa boli od gorączki, to wtedy tak). Ostatnio jak mnie w piątek o 22 zaczął boleć łeb to przeszło mi dopiero we wtorek rano! Myślałam, że zeświruję.

Jeśli chodzi o nospę, powoduje u dzieciaków obniżone napięcie mięśniowe, często też obniżone napięcie mięśni twarzy, przez co dziecku trudniej nauczyć się ssać, nie ma siły odpowiednio chwycić brodawki, w późniejszym zaś czasie wychodzą problemy logopedyczne. Warto na to od razu zwrócić uwagę, dziecko da się ładnie wyprowadzić rehabilitacją. W moim przypadku nie mam co dyskutować z tą nospą, żadne, nawet najmniejsze skurcze nie są wskazane i muszę się przed tym bronić.

A dalej bierzesz nospe?
Ja brałam przy mocnych bólach, w pierwszych tygodniach ciąży. Jak jeszcze chodziłam do pracy i musiałam dźwigać, potem cierpiałam :-/
Aktualnie nie biorę, jakiś czas temu mi sie zdarzyło, bo znowu miałam dziwny ból brzucha i sie stresowałam.

Każdy lek niesie jakieś powikłania pewnie... ja pocieszam sie, ze jakoś dużo tych leków nie jadłam/nie jem.

Paracetamol mi pomógł na migreny całe szczęście, dzisiaj lekko mnie cmi głowa, ale da sie funkcjonować, wiec juz nic nie brałam.

zmywarka moje marzenie ale nie mam na nią póki co miejsca a też bym chciała bo zmywania mam dosyć...

ja teraz po obiadku leżę, nic mi się nie chce, dzieci oglądają bajkę więc można odpocząć
my mamy zmywarkę, ale mój uwielbia zmywać :) więc zmywarka jest, ale nie jest włączana, ja do garów nie dochodzę :)
Ja brałam antybiotyk jak miałam anginę ropną i to też źle ? No i zdarzyło się że wzięłam 2 razy paracetamol ale rozpuszczalny, kiedy mnie głowa bolała. (kiedy mam bóle głowy to potrafię wymiotować z bólu)
ja wczoraj przez ból głowy cały dzień wymiotowałam, a do tego byłam w pracy :( powiem wam słabiutko :(
Ale ja nie biorę żadnych witamin, więc nie chcę tabletkami dzieciaczka faszerować.
Ja dzisiaj zamówiłam poduszkę ciążowa ta 7ke :-) nie mogę sie doczekać, jutro powinna byc. W weekend jedziemy do Ikei kupić fotel z przeznaczeniem do karmienia i ciążowego odpoczywania, bo będzie tez podnózek :-)
Paulyna co to za fotel?? Marzę o takim :) pokazuj szybciucho bo w sobotę będziemy w ikea :)

Ja Paracetamol brałam 3 razy. Raz przy wysokiej gorączce, 2x przy migrenie, ale zawsze w trakcie 2-3 dnia, jak wiedziałam ze nic innego mi nie pomoże... tez miałam mdłości migrenowe, wymioty :-(

Ja mam łożysko przodujące i lekarka mi kazała brać nospę i magnez dwa razy dziennie, żeby minimalizować ryzyko krwawienia, np.w wyniku mikroskurczy. Muszę się z tą nospą na dłużej zaprzyjaźnić.

reklama
Do góry