reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Hej dziewczyny. Mogę dołączyc? Tez mam termin na marzec. Jestem w 13stym tygodniu. Mam 3letnią córkę. Na razie pracuje bo czuje sie dobrze. Wczoraj byłam na prenatalnych , wszystko ok, bedzie chyba druga dziewczynka choć troszkę nastawiliśmy sie na chłopca.
Myślicie ze jeszcze może wyrosnąć siusiak? Nie nadrobię Was na pewno ale postaram sie byc na bueżąco...tymczasem napiszecie cos w skrócie o sobie?

Nam doktor powiedzial ze chyba chlopiec ale na 100% powie nam na nastepnej wizycie. Nie wiem skad u niego ta pewnosc przeciez narzady poczatkowo wygladaja tak samo :) Mag_dzia prenatalne mowisz o usg genetycznym? A czy pozniej ok 16-18 tc tez standardowo robi sie to badanie krwi jako prenatalne czy jak usg genetyczne bylo ok to tego drugiego badania nie trzeba?

Kleinekatia nie wyglądają tak samo, ale bardzo podobnie. Dobry spec na porządnym sprzęcie jest w stanie określić z dużą doza prawdopodobieństwa na usg w 12-13 tc :)

Wg mnie jak usg genetyczne 11-14 tc wyszło ok to nie ma potrzeby robić z krwi ale przecież nikt Ci nie zabroni :) ja z córka poprzestałam na usg

Kleinekatia tak mowię o usg genetycznym i testów z krwi podobnie jak kulkaMm nie bede robić skoro usg wyszło dobrze...jeszcze zobaczę co mi ginka powie moja, wizytę mam za tydzien...

Mag_dzia a na kiedy termin?

f2w3d5qp369lp78o.png

Zobaczymy czy moj ginekolog w 13 tyg ciaży dobrze widzial chlopca... wizyta juz za tydzien :) O to badanie krwi prenatalne pytałam bo jestem ciekawa czy moj gin mi to bedzie w ogole proponowal czy to standardowo sie robi czy nie. Nie lubie tych badan stresuja mnie a Anna Przybylska mowila ze wyszly jej zle wyniki takich badan a synka urodzila i tak zdrowego!

Moja groszek ma 4.5cm odpowiednio do 11tyg i 3dni we wtorek mielismy usgsprawdzic czy wszystko ok ostatnie pare dni zle sie czulam i krwawienia w niedziele zabrala mnie karetka z powodu krwawienia ale jak to w uk bywa usg nie zrobili kazali czekac do wtorku. Wykryli tylko infekcje i mam brac antybiotyk do niedziedzieli. Naszczescie z maluszkiem wszystko dobrze kolejne usg we wtorek to planowe u nas miedzy 12 a 14tyg

reklama
MamaOliego współczuje przeżyć ! Jak sie teraz czujesz ? Ja tez mam genetyczne we wtorek u mnie to bedzie 13+1 mega siw stresuje czy maluch rośnie czy w ogóle bije mu nadal serduszko :( do tego o wyniki czy przeziernosc bedzie ok itd.

Do góry