kama8-)
Zaangażowana w BB
Skoro już ktoś poruszył temat badań prenatalnych w 20 tc (czyli tzw. test potrójny) to robi się je też obowiązkowo bez względu jaki wypadnie wynik pierwszego usg prenatalnego czy jeśli wszystko wyjdzie ok to następnych nie trzeba robić? Orientuje się ktoś?
W tamtym tygodniu przez dwa dni pobolewały mnie nerki i dzisiaj robiłam badanie moczu i wyszło mi że jest mętny i pojawiły się kryształki: fosforany dość liczne w pw. Czy któraś w was miała taką sytuację. Ogólnie staram się pić dużo wody i powoli już nie od niej mdli dlatego wrzucam do szklanki plasterek cytryny żeby nadać jej jakiś smak. czy ta cytryna z którą codziennie piję tą wodę mogła namieszać w tym badaniu?
Z tego co się orientuję to to usg jest refundowane kobietom powyżej 35 roku życia. Jeśli się mylę to przepraszam to moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowościąUSG genetyczne 11-14 tc jest obowiązkowe i refundowane przez NFZ. To jedno z ważniejszych badań i o ile nie przeleciał Ci ich termin to bardzo dziwne, że lekarz rekomenduje żeby go nie robić..
W tamtym tygodniu przez dwa dni pobolewały mnie nerki i dzisiaj robiłam badanie moczu i wyszło mi że jest mętny i pojawiły się kryształki: fosforany dość liczne w pw. Czy któraś w was miała taką sytuację. Ogólnie staram się pić dużo wody i powoli już nie od niej mdli dlatego wrzucam do szklanki plasterek cytryny żeby nadać jej jakiś smak. czy ta cytryna z którą codziennie piję tą wodę mogła namieszać w tym badaniu?