reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Znam ten ból... synka rodziłam w maju a w grudniu się broniłam, magisterkę kończyłam w sierpniu i wrześniu pisać.
Dzisiaj dzień pod znakiem prania, korzystam z upału i wszystko wieszam na polu - schnie w momencie. A uzbierało mi się tego cholernie dużo. Jeszcze pościel u nas by trzeba zmienić, bo Krzysiowi dopiero co powlekłam świeżą.

Też jestem majową mamusią[emoji4]

Ania1978k na pappa? Powinni zakazać tych testów :/ a po 35 roku życia to już bankowo bo zawsze wychodzi duże ryzyko, którego zwykle wcale nie ma.

Popieram[emoji113] ja nieświadomie się raz na to zdecydowałam, teraz uważam ze to wyłącznie biznes a nie badania. Równie dobrze można powróżyć z fusów [emoji1]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry.
Mam na imię Anna, 33 lata, mieszkam w Szkocji (Edynburgu). Dziś dokładnie jestem w 14 tyg ciąży. Tutaj na fundusz zdrowia są robione tylko 2 usg, na 12 i 20 tydz. Prywatnie jakbym chciała chodzić to bym sie nie wypłaciła. Na 12 tyg usg byłam dokładnie 12t5d. Nie jestem pewna jak w Polsce te usg wyglada, tu tylko sprawdzają czy jest serduszko i czy dzidzia sie rusza. Dopiero na tym połowkowym robią konkretne badania i sprawdzają czy wszystkie organy sie wykształciły itp. Czy w Polsce tez tak jest? Oraz czy ktokolwiek z was dziewczyny dowiedział sie płeć około 12,13 tyg? My chcemy mieć niespodziankę ale pani która nam robiła usg zepsuła ja i pokazała nam co bedzie :/.
Jeszcze takie pytanie: czy wy tez macie bóle pleców w tym okresie? Ja mam od 4 tyg i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jakieś dorady? :) Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

Witaj[emoji4] w Pl w 12 tygodniu sprawdzają dokładnie wymiary i przepływy, przede wszystkim przeziernosc i kość nosową, dwa kluczowe markery ewentualnych wad genetycznych.

W dobrych gabinetach na genetycznym poza obecnością pęcherza i żołądka i markerów o ktorych pisała Megi sprawdzają budowę serca, jak krew przez nie przepływa, budowę mózgu itp Do tego często pomiary kości udowej, obwodu główki i brzuszka itp

MrsG ja tez nie chce znac plci i teraz jak pojde 21.09 na usg genetyczne to odrazu jej powiem zeby nic nie mowila. Zanim zacznie badac. U nas niby na nfz 3usg ale ja juz mialam3 a to na pewno nie koniec. To zalezy od podejscia lekarza. No i 2x usg genetyczne
I co bedziesz miala?
Pare dziewczyn dowiedziało sie co nosi okolo tego tyg,ale czesto z chlopcow robia sie dziewczynki podobno.

f2w3rjjg3trpblkv.png

Witaj[emoji4] w Pl w 12 tygodniu sprawdzają dokładnie wymiary i przepływy, przede wszystkim przeziernosc i kość nosową, dwa kluczowe markery ewentualnych wad genetycznych.

Dziękuje. Hmmm mi tylko powiedzieli długość i ze wszystko wyglada dobrze, nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć ze wszystko jest ok skoro tak mówią! Tak to tu jest, do 12 tyg nawet ciąży tu nie uznają! Czekam na 21 Pazdiernik na połówkowe usg, może jajka do tej pory moe zniosę ;)

MrsG ja tez nie chce znac plci i teraz jak pojde 21.09 na usg genetyczne to odrazu jej powiem zeby nic nie mowila. Zanim zacznie badac. U nas niby na nfz 3usg ale ja juz mialam3 a to na pewno nie koniec. To zalezy od podejscia lekarza. No i 2x usg genetyczne
I co bedziesz miala?
Pare dziewczyn dowiedziało sie co nosi okolo tego tyg,ale czesto z chlopcow robia sie dziewczynki podobno.

f2w3rjjg3trpblkv.png
Mama_NS No właśnie pokazywało ze bedzie chłopczyk wiec ciekawe bedzie jak sie okaże cora, choć mam przeczucie, ze jednak bedzie synek :) nie ważne co, byle zdrowe było! Mam dylemat teraz czy powinnam sie pytać na następnym usg czy nie i zaufać instynktowi (maz chce mieć niespodziankę)

Witam marcowe mamusie i również dołączam do waszego grona. Do dzisiaj jedynie obserwowałam forum i czytałam jego wpisy :) jednak bardzo mnie intryguje fakt czy na wizycie prenatalnej poznałyście już płeć waszych dzidziusiów. 15.09 mam swoją wizytę (to będzie 12 tydzień) i zastanawiam się czy jest szansa na to aby poznać już płeć dziecka? Jak to było u was?

Witam marcowe mamusie i również dołączam do waszego grona. Do dzisiaj jedynie obserwowałam forum i czytałam jego wpisy :) jednak bardzo mnie intryguje fakt czy na wizycie prenatalnej poznałyście już płeć waszych dzidziusiów. 15.09 mam swoją wizytę (to będzie 12 tydzień) i zastanawiam się czy jest szansa na to aby poznać już płeć dziecka? Jak to było u was?
Witam wśród marcowych mamusiek :) ja byłam właśnie wczoraj na badaniach i powiedział że w 90% będzie syn :)

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
Mam na imię Anna, 33 lata, mieszkam w Szkocji (Edynburgu). Dziś dokładnie jestem w 14 tyg ciąży. Tutaj na fundusz zdrowia są robione tylko 2 usg, na 12 i 20 tydz. Prywatnie jakbym chciała chodzić to bym sie nie wypłaciła. Na 12 tyg usg byłam dokładnie 12t5d. Nie jestem pewna jak w Polsce te usg wyglada, tu tylko sprawdzają czy jest serduszko i czy dzidzia sie rusza. Dopiero na tym połowkowym robią konkretne badania i sprawdzają czy wszystkie organy sie wykształciły itp. Czy w Polsce tez tak jest? Oraz czy ktokolwiek z was dziewczyny dowiedział sie płeć około 12,13 tyg? My chcemy mieć niespodziankę ale pani która nam robiła usg zepsuła ja i pokazała nam co bedzie :/.
Jeszcze takie pytanie: czy wy tez macie bóle pleców w tym okresie? Ja mam od 4 tyg i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jakieś dorady? :) Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
Witaj[emoji4] a nie zmierzyli przeziernosci karku ani nie sprawdzali kości nosowej? ja mieszkam akurat w Anglii, nie wiem czy inne zasady, ale np o płci nie chciała mówić bo za wcześnie ale przeziernosc i kośc nosowa sprawdzali plus pokazywała pęcherz nóżki rączki i ile dzidzia mierzy. Plus do tego miałam pobierana krew na test chorób genetycznych, musiałam wyrazić zgodę jescze przed usg

reklama
Witam
Witam. Ja była w 12t5d i mi powiedziano ze bedzie syn :) zn kilka dziewczyn którym powiedziano płeć i sie sprawdziło wiec jak tylko aparatura dobra to noe powinno być omylen ;)

Do góry