reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Emilja tak ja nie chcę poznac [emoji3]

f2w3rjjgliu7k28u.png

reklama
U nas jest tak samo, tylko chyba prawo nie reguluje dokładnie w jakim czasie. Ja jak w lipcu pracowałam ostatnie 2 tygodnie, bo zastępowałam koleżankę i bardzo źle się czułam to przechodziłam jak chce i wychodziłam jak tylko ogarnęłam @ najważniejsze. Płacili mi normalnie a to jest korporacja więc różnie mogli podejść. A teraz dostałam pierwsza pensje jak byłam już na zwolnieniu na ciąże od chyba 08.08 i całkiem nieźle finansowo na tym wychodzę, bo to jest średnia z 12 miesięcy

f2w33e3k0rq6mc1d.png

To u mnie jest stawka godzinowa niestety. :o

No wlasnie ja moich i siebie chce przynajmniej do swiat przeciagnac;) i zrobie jakis fajny prezent;)gorzej jak sie dziecko nie pokaze do tego czasu albo dluzej ale jest po jeszcze pare swiat:)

Napisane na PAP5451DUO w aplikacji Forum BabyBoom
A no dobry pomysl. Ja lubie takie rzeczy wymyslac[emoji3] dlatego tez niestandardowo dziadki sie dowiedzialy o tym ze bd dziadkami[emoji3] jak czas jest to pomysly do glowy naplywaja. Robie np albumy rodzinne i babcia dostala na 80ur z drzewem genealogicznym na 1 str i zyczeniami odemnie.taka duuuza kartka urodzinowa,ktora co chwile uzupelniam jej nowymi fotami i do drzewa dopisuje nowe osoby[emoji3]

f2w3rjjgliu7k28u.png

To prawda, jak jestem na USG w szpitalu to wizyta trwa max 10 minut a prywatnie z 45 minut. Lekarz wszystko wyjaśni gdzie są rączki, serduszko jak bije. Całe szczęście trafiłam na Polską położną i jest w stanie mi bardziej wytłumaczyć Angielskie podejście do ciężarnej.
chodzisz prywatnie do polskiego lekarza czy angielskiego? u nas też wizyta w szpitalu krótka ale nie mam możliwości iść prywatnie niestety[emoji53]

Nie pisałam tu troszkę bo wygodniej mi na grupie na Facebooku ale do bb przyzwyczajona jestem od 8 lat więc czytam co u Was[emoji2]dzisiaj trochę pomogłam M w ogrodzie tzn on ścinał żywopłot a ja wzięłam grabie i powoli zbierałam gałązki do kupy[emoji4] później obiadek i obowiązkowe leżonko[emoji2] jutro idę do szwagierki mojego M, dzieciaki trochę poszaleja na trampoline a my poplotkujemy[emoji6]

No mam nadzieje,ze bd ok bo w ogole to chciałabym miec to z glowy juz. Jak napisze prace to najgorsze pojdzie,a do obrony sie poucze i jakos sie obronie. Wiem jedno,ze bede sie stasznie stresowala w dniu obrony bo juz po lic wiem hehe. A uczelnia UEK

f2w3rjjgliu7k28u.png
Ja miałam podobną sytuację do Ciebie. Pracę skończyłam pisać jak byłam w ciąży. Została zatwierdzona i broniłam się po urodzeniu córuni. Obrona to tylko formalność naprawdę. Stres jest na pewno, ale nie ma się co bać. Ja podeszłam na luzie, jeszcze w dodatku miałam wchodzić o 11, a zawołali mnie godzinę wcześniej,ledwo weszłam na uczelnię,nie zdążyłam się nawet zestresować i już byłam w środku,szybko wyciągnęłam przeźrocza do prezentacji i obroniłam się. U nas najpierw była prezentacja pracy, a potem pytania od członków komisji. Wchodząc na salę nawet nie wiedziałam kto jest w komisji. Okazało się że nawet dziekan zaszczycił nas swoją obecnością. Ale bardzo mile wspominam obronę. Obroniłam się na 5. Więc nie stresuj się,głowa do góry. :biggrin2::biggrin2:

chodzisz prywatnie do polskiego lekarza czy angielskiego? u nas też wizyta w szpitalu krótka ale nie mam możliwości iść prywatnie niestety[emoji53]

Nie pisałam tu troszkę bo wygodniej mi na grupie na Facebooku ale do bb przyzwyczajona jestem od 8 lat więc czytam co u Was[emoji2]dzisiaj trochę pomogłam M w ogrodzie tzn on ścinał żywopłot a ja wzięłam grabie i powoli zbierałam gałązki do kupy[emoji4] później obiadek i obowiązkowe leżonko[emoji2] jutro idę do szwagierki mojego M, dzieciaki trochę poszaleja na trampoline a my poplotkujemy[emoji6]
Tak chodzę do Polskiego lekarza prywatnie. Jestem bardzo zadowolona

reklama
Do góry