reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Nie wiem jak jest w Polsce, ale mi za każdą wizytę u położnej czy USG w godzinach pracy to pracodawca normalnie płaci jakbym była w pracy. Jest to max 2h ale zawsze coś.
Nie wiem tez jak jest,ale i tak jestem na przymusowym zwolnieniu ze wzgledu na zagrożenie ciazy

f2w3rjjgliu7k28u.png

No ja go na genetyczne zabiorę na pewno bo to trwa dlugo to sie naoglada[emoji3] tzn dlugo jak prywatnie bo duzo dziewczyn bylo na nfz i trwało do10 min

f2w3rjjgliu7k28u.png

To prawda, jak jestem na USG w szpitalu to wizyta trwa max 10 minut a prywatnie z 45 minut. Lekarz wszystko wyjaśni gdzie są rączki, serduszko jak bije. Całe szczęście trafiłam na Polską położną i jest w stanie mi bardziej wytłumaczyć Angielskie podejście do ciężarnej.

Jestem :)
Maleństwo rośnie, słuchałam dzisiaj serduszka :)
Ale przy wziernikowaniu wypatrzyl jakiś brązowy śluz szyjkowy i dostałam Luteine dowcipnie. Przy czym ja nic a nic nie plamie. No i oszczędzać się kazał... ;) i seksu niet.
Aaa no i skierował mnie do por.diabetologicznej bo mi cukier podwyższony wyszedł. Poza tym wszystko ok.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze ze z dzidzia wszystko ok;)

Napisane na PAP5451DUO w aplikacji Forum BabyBoom

u nas jak dobrze pojdzie moj prawie mez zobaczy dzidzie na perenatalnych;) czyli 10.09;) jak nie to chyba jak sie urodzi;p taki urok zawodu kucharza ja popoludniu lekarz on praca:(
Mama ns czy to ty nie chcesz poznac plci?

Napisane na PAP5451DUO w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem jak jest w Polsce, ale mi za każdą wizytę u położnej czy USG w godzinach pracy to pracodawca normalnie płaci jakbym była w pracy. Jest to max 2h ale zawsze coś.
U nas jest tak samo, tylko chyba prawo nie reguluje dokładnie w jakim czasie. Ja jak w lipcu pracowałam ostatnie 2 tygodnie, bo zastępowałam koleżankę i bardzo źle się czułam to przechodziłam jak chce i wychodziłam jak tylko ogarnęłam @ najważniejsze. Płacili mi normalnie a to jest korporacja więc różnie mogli podejść. A teraz dostałam pierwsza pensje jak byłam już na zwolnieniu na ciąże od chyba 08.08 i całkiem nieźle finansowo na tym wychodzę, bo to jest średnia z 12 miesięcy

f2w33e3k0rq6mc1d.png

reklama
Ja chodzę na NFZ i każda wizyta + badanie trwa ponad 30 minut :) nigdy nie zdarzyło się krócej. Lekarz dokładnie omawia usg i wyniki badań.

Do góry