reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Nie wiem jak jest w Polsce, ale mi za każdą wizytę u położnej czy USG w godzinach pracy to pracodawca normalnie płaci jakbym była w pracy. Jest to max 2h ale zawsze coś.
Nie wiem tez jak jest,ale i tak jestem na przymusowym zwolnieniu ze wzgledu na zagrożenie ciazy

f2w3rjjgliu7k28u.png

No ja go na genetyczne zabiorę na pewno bo to trwa dlugo to sie naoglada[emoji3] tzn dlugo jak prywatnie bo duzo dziewczyn bylo na nfz i trwało do10 min

f2w3rjjgliu7k28u.png

To prawda, jak jestem na USG w szpitalu to wizyta trwa max 10 minut a prywatnie z 45 minut. Lekarz wszystko wyjaśni gdzie są rączki, serduszko jak bije. Całe szczęście trafiłam na Polską położną i jest w stanie mi bardziej wytłumaczyć Angielskie podejście do ciężarnej.

Jestem :)
Maleństwo rośnie, słuchałam dzisiaj serduszka :)
Ale przy wziernikowaniu wypatrzyl jakiś brązowy śluz szyjkowy i dostałam Luteine dowcipnie. Przy czym ja nic a nic nie plamie. No i oszczędzać się kazał... ;) i seksu niet.
Aaa no i skierował mnie do por.diabetologicznej bo mi cukier podwyższony wyszedł. Poza tym wszystko ok.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze ze z dzidzia wszystko ok;)

Napisane na PAP5451DUO w aplikacji Forum BabyBoom

u nas jak dobrze pojdzie moj prawie mez zobaczy dzidzie na perenatalnych;) czyli 10.09;) jak nie to chyba jak sie urodzi;p taki urok zawodu kucharza ja popoludniu lekarz on praca:(
Mama ns czy to ty nie chcesz poznac plci?

Napisane na PAP5451DUO w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem jak jest w Polsce, ale mi za każdą wizytę u położnej czy USG w godzinach pracy to pracodawca normalnie płaci jakbym była w pracy. Jest to max 2h ale zawsze coś.
U nas jest tak samo, tylko chyba prawo nie reguluje dokładnie w jakim czasie. Ja jak w lipcu pracowałam ostatnie 2 tygodnie, bo zastępowałam koleżankę i bardzo źle się czułam to przechodziłam jak chce i wychodziłam jak tylko ogarnęłam @ najważniejsze. Płacili mi normalnie a to jest korporacja więc różnie mogli podejść. A teraz dostałam pierwsza pensje jak byłam już na zwolnieniu na ciąże od chyba 08.08 i całkiem nieźle finansowo na tym wychodzę, bo to jest średnia z 12 miesięcy

f2w33e3k0rq6mc1d.png

reklama
Ja chodzę na NFZ i każda wizyta + badanie trwa ponad 30 minut :) nigdy nie zdarzyło się krócej. Lekarz dokładnie omawia usg i wyniki badań.

Do góry