reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Bertha - i jak? Siusiałaś? Jaki wynik? ;)
Tak myślałam żeby 7.07 zrobić test... niby kalkulator mi obliczył ze 10.07 mam dostać miesiączkę :p bo zawsze dostaje wcześniej :/ I tak myślę, że może te siódemki będą szczęśliwe....

Dzisiaj normalnie nie mogę się schylić... kręgosłup mi wysiada :/

reklama
Nevka Mi w obu ciążach szybko testy wykrywały ciążę. 28 maja miałam ostatnią miesiączkę a 20 czerwca wyszedł mi pierwszy pozytywny test ciążowy ... w sumie nie wiem co mnie tknęło żeby tak szybko zrobić 22 czerwca Beta z krwi już wszystko potwierdziła :)

Ja tak samo miałam w Styczniu . :p 15.01 miałam miesiączkę :p a 29.01 robiłam test owulacyjny bo taki mi został... spojrzałam... a tu dwie grube krechy... zaskoczyło mnie bo 24.01 miałam owulacje tak wczas... bo lekarz potwierdził . Potem 5.02 wyszła mi beta 48.9 :o . Nie wierzyłam.... wogole myślałam że się nie udało... 14.02 zaczęłam krwawic... dostałam duphaston i na usg wszystko okej... potem wizyta 15.03 ... lekarz stwierdził że ciąża przestała się rozwijać...

Ja tak samo miałam w Styczniu . :p 15.01 miałam miesiączkę :p a 29.01 robiłam test owulacyjny bo taki mi został... spojrzałam... a tu dwie grube krechy... zaskoczyło mnie bo 24.01 miałam owulacje tak wczas... bo lekarz potwierdził . Potem 5.02 wyszła mi beta 48.9 :o . Nie wierzyłam.... wogole myślałam że się nie udało... 14.02 zaczęłam krwawic... dostałam duphaston i na usg wszystko okej... potem wizyta 15.03 ... lekarz stwierdził że ciąża przestała się rozwijać...

Przykro mi :( ja mimo, że nigdy nie poroniłam to i tak będę na każdą wizytę szła w mega stresie ... podejrzewam, że dla tych mamusiek które mają poronienie za sobą ten stres jest o wiele większy .. :(
Trzymam kciuki żeby tym razem wszystko było w porządku !! :)

No ja ostatnio byłam 23.06 u lekarza i powiedział, że każda następna ciąża może też być poroniona... bo mam wysokie infekcje, które ciężko wyleczyć... a jak już utrzymam ciaze to mogę mieć wczesny poród ... tak mi tłumaczył. Ale nie znam się :p.
Maż ostatnio z tekstami... " no juz prawie rok po ślubie i nic przed ślubem tez nic. Chce wkoncu zostać tata" ... to mu powiedziałam, że jak tak dalej o tym będzie myślał to tym bardziej nie wyjdzie ;p

Właśnie jakie macie teraz objawy ? jest gorzej czy lepiej ? mi się wydaje, ze troszke lepiej, piersi nadal bolą ale brzuch przestał ćmić. Jedyne co to chce mi się ciągle spać, jestem jakby na kacu, rano jestem głodna i nie bardzo mam ochote na słodkie ( ja zawsze miałam ochote na słodkie ) . W pierwszej ciąży już nie pamiętam jak było ale chyba taką kulminację kiepskiego samopoczucia miałam koło 8 tygodnia? Oby chłopiec, oby chłopiec ;)
Ja chodzę cały czas jak snieta ryba, mdłości raczej brak, ale i poprzednio nie miałam. Apetyt mam słaby ogólnie, mogę jeść makaron że szpinakiem i łososiem na okrągło i tosty :) a i dziś zapisałam się do gin co poprzednią ciążę mi prowadziła i wizyta na czwartek czyli 07.07 a w piątek mam usg w Medicover.

Ah tak tabelka zapomniałam :) wiek 25 lat ( rocznikowo 26 ale ja z listopada :) , ostatnia miesiączka 25 maj , ciąża 2 , w pierwszej synek .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha - i jak? Siusiałaś? Jaki wynik? ;)
Tak myślałam żeby 7.07 zrobić test... niby kalkulator mi obliczył ze 10.07 mam dostać miesiączkę :p bo zawsze dostaje wcześniej :/ I tak myślę, że może te siódemki będą szczęśliwe....

Dzisiaj normalnie nie mogę się schylić... kręgosłup mi wysiada :/

Tak, zrobiłam testa ale dzisiaj negatyw. Mysle ze to jeszcze za wcześnie :) ale bede robić codziennie zeby w razie ciąży wiedzieć jak szybko u mnie wychodzi pozytyw, no i zeby pójść po leki do gina przed urlopem. :)

Ja chodzę cały czas jak snieta ryba, mdłości raczej brak, ale i poprzednio nie miałam. Apetyt mam słaby ogólnie, mogę jeść makaron że szpinakiem i łososiem na okrągło i tosty :) a i dziś zapisałam się do gin co poprzednią ciążę mi prowadziła i wizyta na czwartek czyli 07.07 a w piątek mam usg w Medicover.

My jak bliźniaczki ciążowe [emoji12] rocznik ten sam, druga ciąża, apetyt słaby, smaki te same bo ja tez mogłabym jeść makaron tylko i coś rybnego no i wizyta 07.07 [emoji16]

Skąd jesteś ??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Izuś ja mam wynik bety z dzisiaj 77,8 [emoji6] jutro gin. , a jak nie zaleci powtorzyc to w srode sama pojde dla wlasnego spokoju.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry